• sen yanmazsan, ben yanmazsam, nasıl çıkar game of thrones ortaya !

    keşke eski samanyolu efekt ekibine yaptırsalardı sahneyi, hem tehlikesi az, hem adamları ateşe atmazlardı. hatırlayalım
  • sinema sektöründe yalnızca yanmak üzerine uzmanlaşmış dublörlerin olduğunu bilmekte fayda var. bu arkadaşlar kenarda mızrak tutmaya gelip "hadi beyler ateşe yürüyosunuz şimdi" diye yönlendirilmedi ki, bilakis bile isteye gelmişlerdir zira tahminimce bu işin geliri tatlıdır.

    james armstorng, hollywood'da tehlikeli sahneler üzerine uzmanlaşmış dublör.
  • bu aklıma christopher nolan'nın batman kara şovalye filmini getirdi açıkcası.
    bilenler bilir filmde tırın devrildiği bir sahne vardır.
    nolan yaklaşık 10 metrelık tırı boş ve gerekli önemlerin alındığı bir alanda devirmiş ve filme öyle eklettirmiştir.

    burada da öyledir aslında. kamera arkasını izleyince dublörlerin dahi sahneye kendilerini nasıl hazırladıklarını ve oyunlarını sergilerdiklerini görüyorsunuz.
  • öncelikle 7. sezon 4. bölümün çekimleriyle alakali su videoyu izleyelim.

    simdi de konuyla alakali su haberi okuyalim.

    videolarda teknolojimizin imkan verdigi her türlü ekipmanin dizi çekiminde kullandigi gayet açik. spider kameralar, dronelar vb. bununla beraber ejderhanin semada kanat cirptigi bu güzide bölümde, bilgisayar animasyonlarinin en üst düzeyde kullanilmasina karsin gel görki, yanma efekti için 20 adami cayir cayir yakiyorlar.

    bir de guinness rekorlar kitabini zorlamislar. aldiklari cevap da traji komik bence: sadly, guinness doesn’t track movie and tv productions setting people on fire

    galiba dublörlük de fabrikasyonla rafa kalkan el emegi ürünler gibi tarihe gömülecek yakinda ama zaten bu adam yakma gibi figürlerin animasyonalarla halledilmesini beklerdik eminimki hepimiz!

    dragonlarin kanat çirptigi semada cayir cayir adam yakmak ilginç!

    bir kisi de kafasindan yaralanmis üstelik!

    not: tabiki bu bir durum tespitidir. yoksa pek tabiki kendilerini oradan oraya atan, bazen yakan, hatta yaralanan dublörlüge tabiki saygimiz var ama teknolojinin mümkün kildigi durumlarda insan hayatini riske atmak ne kadar mantikli ve etiktir?
  • milyarlarca dolarlık sinema endüstrisinde kimse birilerine birşeyler kanıtlamak için boşa para harcamaz, insanların hayatlarını tehlikeye atmaz. ateş, vfx ile hala yeteri gerçeklikte yaratılamamaktadır. bunun en büyük nedeni, ateşin kendisinin bir bilinmez olmasıdır. bölüm başına 10 milyon dolardan fazla para harcanan bir yapıt için çalışan sanatçıların ne kadar ince eleyip sık dokuduklarını tahmin edebilirsiniz.
hesabın var mı? giriş yap