*

  • oyun odaklı kullanılan ve oyun esnasında etkili olan, tepki süresi, yenileme hızı, çözünürlük vb. özelliklerin oynanan oyuna tarzına göre önem kazandığı monitör tipidir.

    örneğin, eğer grafik ağırlıklı, tek oyunculu ve hikaye odaklı bir oyun oynuyorsanız sizin için yenileme hızı ve tepki süresi yerine çözünürlük, 4k ya da hdr teknolojisi gibi özellikler ön plana çıkmaktadır. renk kalitesi açısından ıps ya da va panel tercih edilmelidir. bir çok markanın bu anlamda güzel monitörleri bulunmaktadır. lg ve viewsonic ve benq gibi markaların bu noktada güzel monitörleri bulunmaktadır.

    fakat rekabetçi oyunlarda aktifseniz, özellikle cs:go, pubg, dota, vb. turnuva oyunlarında bir başarı hedefliyorsanız bu sefer tepki süresi ve yenileme hızı önplana çıkmaktadır. kesinlikle tn panel alınmalıdır ki ms ve hz söz konusu olduğunda tn diğer panel tiplerine göre çok daha üstün performans vermektedir. benq zowie ve predator rakipsiz bir şekilde bu alandaki en iyi iki markadır.
  • 1080p çözünürlükte alacaksanız 24 inç üzeri almayın tavsiyesi verebileceğim monitör.
    tn panelden uzak durun ips olursa hele de tepki süresi düşükse tadından yenmez
    va panelde fena değil her türlü tn den iyidir. kavisli olup olmaması zevkinize kalmış ama ekran köşelerinde bir miktar ışık sızması olabiliyor. e-sporcu değilseniz tn panelden uzak durun 144hz 1ms ips yada va panel 1080p max 24 inç alın keyfinize bakın.
    27 ,32 inç vs büyük monitör alacaksanız 2k çözünürlükten aşağısı kurtarmaz görüntü çamur gibi oluyor.
  • forumlarda ve sair ortamlarda "insan gozu x hz ustundeki tazeleme hizlarini algilayamaz, 144hz monitor anlamsiz bir para israfi" gibi yorumlar yapan insanlara "iki aydir 144hz monitor kullaniyorum, aradaki fark inanilmaz, bir daha asla 60hz monitore donmem" gibi yanitlar veren insanlar vardir. hepimiz tanik olmusuzdur bu dallamalara.
    yillarca bir gozum bu forumlarda, bir gozum doviz kurunda yasadim. o yillar boyunca hep az once bahsettigim dallamalarin yorumlarini psikosomatik mutluluga yordum.

    birkac yil once 144hz bir gaming monitor aldim kendime. artik yasadigim ulkede bu tur urunler o kadar da pahali olmadigi icin, monitorun 144hz olani ile 60hz olani arasinda dudak ucuklatan bir fiyat farki olmadigi icin yalnizca. acikcasi herhangi bir fark sezemedim, ve benim gozumde o dallamalar dallamaliklariyla kaldi.

    birkac gun once displayport kablosunda bir sorun oldu, taze kabloyu dolabin icinde arayip bulmaya usendigim icin elimin altindaki hdmi kablosuyla bagladim monitoru makineye...
    az once dilimlenmis cemenli pastirmami aldim, kirmizi sarabimi koydum, ve biraz stres atmak uzere counter-strike global offensive'e girdim...
    lakin hdmi kablosunu taktigimi unutmusum, keza alet hdmi ustunden maksimum 60hz'e cikiyor...
    soylemekten utaniyorum, ama neo'nun agent'larin attigi kursunlarin onunde egilip bukulerek o kursunlardan kactigi sahneyi izler gibi his ettim kendimi. aradaki fark o kadar bariz ki, su anda pastirmanin cemenini emerek sasirmakla mesgulum..
  • (bkz: #102965354)
  • oyun monitörü alacak param olmadığı için bana göre nefes alsın yeter * hatun tercihim de aynı yönde nabzı atsın yeter.
  • msi mag271c aldım memnunum. 144hz yağ gibi akıyor. fiyatı birkaç ay önce 1600 liraydı. şimdi 2500 olmuş.
  • multiplayer oynayacaksan 24 inc hakim olman lazım haritaya,ortama.
  • 24 ideal 27 de biraz geniş geliyor curved alırsan ama 27 de alınabilir. aoc curved 144 hz gayet iyi 27 inç
  • 24 idealdir oturduğun mesafeye göre 27 çok büyük geliyor ve rahatsız ediyor
  • bir vakit yeni monitör almaya karar verdiğimde, benim kafama da takılmıştı, arkadaşlara falan sorup baya bir araştırdım ve en son 24 inçte karar kıldım. memnunum, ama 144hz olsun dikkat edin.
hesabın var mı? giriş yap