• stockholm'un eski kismi. dar sokaklari ve kraliyet sarayiyla görmeye deger bir mekan.
    ayrica gamla stan isvecce eski sehir anlamina gelir.
  • stockholmde daracık sokaklara ve çok hoş turistik dükkanlara sahip olan ada. burayla ilgili dikkat edilcek bir husus şudur, gittiğiniz gün kral herhangi bir sebepten dolayı sadece kafasını bile saraydan dışarı çıkarıcak olsa inanılmaz bir kalabalık oluşmaktadır.
  • guzel sehrin guzel yerlerinden biri daha. dar sokaklar, eski gorkemli yapilar.
    gecesinde ise gamla stan'ın hemen guneyinde, slussene dogru olan debaser'a da ugrayın derim.
  • sehrin kuzeyinden 3 ayri kopruyle gecilebilen ve her birinden gecerken ayri bir hayran oldugunuz goruntusu olan adacik.
    slussen'a da bu adanin guneyinden bakmak ayri bir guzelliktir.

    butun gecislerin kontrolu burdan yapilabildigi icin ve gemilerden vergi toplamak icin en uygun yer oldugu icin burada kurulmustur eski sehir.
  • stockholm'ün sultanahmet'idir kendisi.
  • gamla stan denilince aklıma gelen ilk şeyin 'ankamelong' narası olmasının sorumlusu ben değilim, metrodaki dış ses. hediyelik eşyalar satan emmilerden birisinin ufacıcık girişi olan dükkanının gayet büyük bir atölyesi var ve gayet orjinal kupa/bardak altlığı imal etmekteler. üstelik yeterince uslu bir çocuk olmuşsanız indirimden faydalanarak 40 krona kocaman mug'ı alabilirsiniz.

    stockholm'e gittiğimi söylemiş miydim?
  • bana göre skansen'le birlikte stockholm'un en güzel yeri. insanı zaman makinesiyle orta çağa dönmüş gibi hissettiren bölgenin birçok kartpostala konu olmuş ve turistik anlamda stockholm'ün sembolü haline gelmiş meydanının adı stortorget'tir. ortaçağ'da insanların alışveriş yaptığı ve bir araya geldiği bu meydan vakti zamanında yaklaşık yüz kişinin idamına sahne olmuş; idam edilen kişilerin kafaları 3 gün boyunca meydanda kalmış, çevre sokaklar bile kana bulanmış. ortaçağdan kalan diğer bir gelenek olan meydanda noel panayırı kurulması ise hala sürdürülmektedir. gamla stan meydanı, dar sokakları (şehrin en dar sokağı da buradadır), etrafını çevreleyen deniz, giriş kapısı ve küçük dükkanlarıyla fena halde stormwind i andırmaktadır ayrıca.
  • mikael blomkvist'in sık sık eline kahvesini alıp, evinden manzarasını izlediği stockholm'de eski bir semt.

    (bkz: millennium trilogy)
  • anne dilinde ; gangnam style
  • iyi korunmuş bir ortaçağ kenti göreceğimi sandığım için benim için hayal kırıklığı olan yer. amsterdam, bruges vs dururken buranın zerre kadar ilgincligi kalmıyor. beklentinizi düşük tutarsanız iyi olur.
hesabın var mı? giriş yap