• ataşehir belediye başkanı battal ilgezdi'nin eşi.
    2015 milletvekili seçimlerinde, chp ön seçim adayı.
  • akademik hayatına bakınca kafası çalışan bir insan olduğu anlaşılan milletvekili aday adayıdır. daha önce çalıştığı yerlere ve simdi aday pankartlarini yerleştirdiği yerlere bakınca ise ataşehir belediyesinin imkanlarını kendi çıkarına kullandığı anlaşılmaktadır.

    slogan olarak klasik sol söylemleri kullanmaktadır. kısacası bildiğimiz çıkarcı siyasetçi olarak gözükmektedir. meclise göndermeye değmez.

    edit: ön seçim sonuçlarına göre kendisi ankara yolcusudur. kimseyi tanımadan eleştirmek istemem, umarım ön yargılarımı da boşa çıkaracak işler yapar. fakat sadece dışarıdan biri tarafından bu sonuçların nasıl gözüktüğünü belirtmek istiyorum: chp üyeleri "makarnayla" kandırılmıştır. chp'nin ön seçiminden 1. bölgede ak parti zihniyeti çıkmıştır.

    demek ki kavşakları pankartlarla işgal etmek, üyelere hediyeler göndermek chp içinde bile gayet başarılı bir politika. halbuki bilinçli olduğunu iddia eden bir seçmenin, bu durumdan rahatsızlık duyması gerekirdi. sonuçta aday olan bu kişi milyarder değil buna rağmen parti içindeki bir ön seçime bile milyonlarca lira harcıyor ve elindeki kaynak yüksek ihtimalle belediyenin kaynağı. bunlara rağmen bu bilinçli seçmenler hiçbirini umursamıyor, hatta gelip burda "kadın seçimden çıkmış işte, daha ne eleştiriyorsunuz" tadında açıklamalar yapıyorlar. yani tamamen bok attıkları ak parti seçmeninin özelliklerini gösteriyorlar.
  • kocası belediye başkanı iken, milletvekili adayı olması nerden bakarsanız bakın etik değildir. hanımı milletvekili yapayım, oğlanı da gençlik kollarının başına veririz, ooohh mis gibi sosyal demokrasi.
  • kendisinin biyografisine baktım az önce.
    eşi 2009 ve 2014'te belediye başkanlıklarını kazandı.

    http://www.gamzeakkusilgezdi.com/biography

    kendisi 91'de diş hekimliği fakültesini bitirmiş ve ne hikmetse 2012'de özel bir üniversitede yüksek lisans ve sonrasında da doktoraya başlamış. bunun 2015'teki genel seçimlerle bir ilgisinin olduğunu düşünmek zaten tamamen tesadüf, komplo ve çekememezlik...
    aradan geçen 2.5 sene ve milletvekili aday adayı oluyor "siyaset bilimci" titr'ini kendine haiz görerek, tekrar ediyorum 2.5 yılda.
    ve daha sonra da bu öngörüyle birlikte "akademik kariyeri" devam ederken hemen bir sonraki dönemde milletvekili adayı olmuş. başarılı bir siyasi öngörüsü varmış. takdir ettim.

    kendisine ve bu duruma eleştri getirmeyip içselleştirebilen chp'li varsa, osman gökçek'e de, muhtemel bir sümeyye erdoğan'ın milletvekilliği adaylığına da ses çıkarmasın. çünkü aynı şey.
  • kendisi "ön seçime" girecektir. aday adayı olmakta özgürdür, ön seçimde "delege oylarıyla" seçilirse de genel seçimde alacağı oylara bağlı olarak meclise girebilir. ya da giremez.
  • ön seçimde çok ciddi seçim çalışmaları yaptığı iddia edilen istanbul milletvekili aday adayı. güçlü kadın adaylarının eskikliğinden dolayı bu durumu en azından kadın temsili açısından olumlu bir gelişmedir.

    edit 1: ön seçim sonucunda istanbul 1. bölgeden ilk sırada çıkarak kontenjan adaydan sonra 2. sıradan adaylığı kesinleşmiştir.

    edit 2: 7 haziran 2015 genel seçimleri itibariyle milletvekili seçilmiştir. milletvekili yeminini sağ elini kalbine götürüp sol yumruğunu kaldırarak gerçekleştirmiştir. alevi ve sol kimliğini vurgulayan bu selamını siyasi duruşuyla da gösteren bir fark yaratmasını umarım.
  • ön seçim sürecinde diğer brandium avm- gümrük kavşağında diğer adayların pankartları indirilip yerine kendi pankartlarını astıran belediye başkanı eşi.
    etik açıdan bakarsak aday bile olmaması gerekirdi.
    çok faydalı olacağını düşündüğüm ön seçimin kusurlarından biridir.
  • battal ilgezdi'nin yeni bir mustafa sarıgül olmaya çalıştığını gösteren bir ablamız kendisi.
    parti içinde çok daha fazla hak eden aday olmasına rağmen bu hanımefendi geldi kondu.

    evet ataşehir belediyesi'ni seviyoruz, çalışıyorlar ediyorlar ama belediyeye yedi sülalesini dolduran battal ilgezdi'nin şimdi de eşini ite kaka milletvekili yapmaya kasması ne sosyale ne de demokrasiye sığıyor, ikisini bir arada bile kullanamıyorum bunun karşısında.

    öpt kib bye
  • sagcisi solcusu, tum siyasetcilerin tek amacinin es dost akrabaya "yol vermek" oldugunu dusundurten aday adayi...

    bizim odumuz kopar, kendimize laf gelecek diye.

    http://aday.chpistanbul.org.tr/aday-2061-1-3.html

    "bu tarihten itibaren, kendi kurduğum prof. türkan saylan tıp merkezi’nde hekimlik yapmanın yanı sıra, kurumun kültür, sağlık ve sosyal projelerini hazırlayıp, hayata geçirdim."

    sanirsin ki, kadin kendi cebinden saglik merkezi kurmus...

    hee, ekran goruntusu aldim, nasil kullanacagim hakkinda fikrim yok ama olsun.
  • eğer chpliler bu kişinin zorla milletvekili yapılmasına söz etmeyecekse, akplilerin "ne var canım zamanında siz de kadrolalaşıyordunuz" laflarına da ağızlarını açmamaları gerekir.

    edit: savunma argümanı olarak önseçimle seçilmiş o zaman sorun yok evet. kocasının başkanı olduğu belediyede iki müdürlüğe birden gelmesi, ataşehir'in her yerini afişlerle donatması gayet normal. eleştirdiğiniz rte de seçimle geldi.
hesabın var mı? giriş yap