• megadeth'in ilk davulcusu. ayrıca gördüğüm en eblek suratlı davulcu. yerine chuck behler geçti.
  • ''killing is my business...and business is good!'' ve ''peace sells, but who's buying?'' albumlerinde davullari calan, zillere geciren insan. (bkz: megadeth)
  • karaciğerindeki rahatsızlığı sonucu 14 temmuz 1999 tarihinde göçüp gitmiş baterist.
  • ölümünden sonra, woodstock 99 da dave mustaine, peace sells i gar'a ithaf etmiştir:

    "thank you! listen, look right there see that little yellow light. that means we got 5 minutes left till the end of woodstock 1999. okey, so we have time for one more song and before we do this, i'm gonna a...i'd like to dedicate this song to somebody who was a member of megadeth who recently died. i don't know if you know this or not but our first drummer gar samuelson died on july 14th and we'd like to dedicate this song to the loving memorence to gar, okey. so those of you that had a chance to see gar play with us or those of you that know him, you're really lucky he was a great guy and we're gonna miss you gar."
  • bir çok muhabbette dave mustaine'in çalıştığı en iyi davulcu diye geçer bu dayı.*
  • esasen caz davulcusudur. gitarist chris poland'la birlikte 'the new yorkers' adlı bir caz grubunda yıllarca çalmışlıkları vardır. daha sonra chris poland megadeth'e giren gar vasıtasıyla gruba dahil olmuştur. dave mustaine gar'ı ilk gördüğündeki izlenimini şöyle anlatıyor: "gar çok tatlı bir çocuktu. şişkin dudakları ve uykulu gözleri vardı." çok zayıf ve uzun kolları, bacakları varmış. tabi zayıflığının ağır uyuşturucu bağımlısı olmasıyla da çok ilişkisi vardır. chris'le beraber sürekli kokain ve eroin çekerlermiş. eroini damardan aldıkları için mustaine bir süre bunlardan korkmuş, onları küçük görmüş, zavallı bağımlılar olarak görmüş, kendisinin de aynı duruma geleceğini bilmeden. her gittikleri yerde gar oranın 'red light district'ini ararmış. bunu bir türlü bulamazlarmış, paso keranelerden toplarlarmış stüdyoya götürmek için. dave bunun davul çalmasını çok beğenirmiş. müziklerine jaz havası kattığına inanırmış. ağır junkie yaşamı onu erken bitirmiş olsa gerek. nur içinde yat gar dayı.
  • 1958 doğumludur, 1999'da karaciğer yetmezliğinden ölmüştür. döneminin gayet başarılı davulcularındandı.
  • nick menza'dan sonra megadeth'in en iyi davulcusudur. bana kalsa muzik tarzindan bagimsiz dusundugumuzde nick menza'dan daha bile iyidir. sebebi ise, bu adam '80'lerde the new yorkers adli grupta yine eski megadeth gitaristlerinden chris poland ile birlikte caz calmalarindan kaynaklidir. bir caz davulcusu her zaman icin daha ust duzey olmustur rock veya metal davucularina gore. ancak sunu da soyleyebiliriz ki kendisi 41 gibi gencecik bir yasta aramizdan ayrildigi icin ve elimizde kalan en degerli parcalar yine megadeth zamanindan kalma genclik donemi eserleridir. 27, 28 yaslarinda caldigi partisyonlarin esine zor rastlanir. oldukca kaliteli ve basarili bir muzisyendir kendisi.

    ayrica nedense, bu abinin caldigi megadeth albumlerini nick menza'nin caldiklarina gore daha fazla dinlemisimdir. daha cok seviyorum bu abinin calisini kisisel olarak.

    (bkz: killing is my business... and business is good)
    (bkz: peace sells... but who's buying)

    bu abinin davulda adeta siir yazdigi megadeth sarkilari ise:

    killing is my business... and business is good
    these boots
    rattlehead
    the conjuring
    devils island
  • killing is my business...and business is good! albümünün osuruktan hallice kaydı yüzünden kıymeti anlaşılamamış, genç yaşta kaybettiğimiz müzisyen.

    bahsi geçen albümün re-mastered versiyonunu bu sabah ilk kez dinledim. sanırım mechanix’i başa ala ala yirmi kere filan döndürdüm. ya rab, sen ne güzel, ne teknik davulcuymuşsun... kadrini kıymetini bilemediğimiz onlarca yılın hatrına ilk iki megadeth albümünü bir kaç ay yalnızca davul partisyonları için tekrar hatmetmek farz oldu. (yaşasın dijital re-mastering ve bize bahşettiği nimetleri)
  • https://www.youtube.com/….be&ab_channel=cameron5540

    jazz/fusion'dan, megadeth'e, oradan eroin yüzünden hiç olmaya giden çok üzücü bir hikayedir gar samuelson'unki.

    bu adamın kickte yaptığı off beatleri, o metronomda, o düzgünlükte yapabilen metal davulcusu daha duymadım.

    yıllar sonra, davul çalmayı öğrendikten sonra, killing is my business albümünü tekrar, bu sefer davulcu kulağımla dinlediğimde ağzım açık kalmıştı; dönemin bütün metal davulcularından daha iyi bir tekniğe sahipmiş.

    nick menza'yı ben de çok severim, ama gerçekten gar samuelson başka bir seviyedeymiş.
hesabın var mı? giriş yap