• gara guzu'nun yeni birası. zıkkımm gibi bu da india pale ale olduğunu iddia ediyor. umarım en azıdan bunun acılığı * tatmin edici seviyededir.
  • bugün denediğim ve en azından ipa kültürünün olmadığı türkiye'ye göre çok başarılı bulduğum ürün.
    şişeyi açar açmaz yoğun bir şerbetçiotu kokusu alabiliyorsunuz, olması gerektiği gibi. tadında da baskın olan yine şerbetçiotu, ancak hafif meyvemsi tatlar da mevcut.
    alkolü düşük olduğu için olsa gerek tam bir ipa hissi vermiyor, gövdesi de olması gerekenden biraz düşük gibi. ancak bunu düz bir ipa değil de session ipa olarak değerlendirirsek gayet dünya çapında bir girişim olarak sunulabilir kanaatindeyim.
    pera'yı her ne kadar çok takdir etsem de karşılaştırmadan geçemeyeceğim: zıkkımm'ın aksine, bu bira olmuş.
  • memlekette yapılan en iyi şey.
  • bugun bira hakkinda yazmaya karar verdim dun tadimladigim gara kuzu summer ipa birasi benim damak tadima pek uymasa da oldukca basarili buldum. alkol orani bir tik daha yuksek olsa cok guzel olabilecek bu biranin benim damagimda biraktigi tat baskin olarak serbetci otuydu ama sanki greyfurt varmis gibiydi. daha once gara guzu hakkinda yazdigim diger yazilar gibi gara guzu ulkemiz butik bira kulturune cok guzel giris yapan ve yayginlastirilmasi gereken bir markadir. (bkz: gara guzu red ale)
  • bi göründü kayboldu. neden dağıtılmıyor artık acaba???
  • gara guzu'dan radikal bir hamle summer ıpa.

    görünüm: soluk koyu hafif bulanık sarı.
    burun: burunda şerbetçiotu ön planda. çam ağacı, reçine, bal ve fesleğen aromaları öne çıkıyor
    damak: damakta biraz sulu, akıcı, reçine, greyfurt, narenciye ve bitime doğru bal.
    bitiş: oldukça bitter, uzun ve kalıcı. greyfurt ve turunç notaları uzun süre damağınıza yapışıyor.

    sonuç: gara guzu yine hakkını vermiş. gerçek bir ıpa'dan tüm beklentimi karşılıyor.
  • gara guzu'nun her zamanki gibi cesur bir adımla ülkemizde daha önce yapılmamışı yaparak bizlere sunduğu birası. ülkemizde daha bira kültürü bile oturmamış ve yeni yeni oluşuyorken mevsimlik bir bira göreceğimizi hiç zannetmiyordum, gara guzu bu cesur adımıyla bunu da yapmış oldu.

    şişeyi ilk açtığınız zaman ve şişeyi bardağa dökdüğünüz zaman burnunuza kullanılan şerbetçiotlarından (tahminimce summit ve simcoe) kaynaklanan mangovari bir koku çarpıyor -ki bence harika bir koku- ve içim boyu her yudumunuzda bu koku size eşlik etmeye devam ediyor. açık renkli, flat denebilcek kadar az köpüklü ve orta-az gazlı cidervari ferah içimli bir bira olmuş summer ipa. bardağı ağzınıza yaklaştırdığınız zaman aldığınız mango kokusu her yudumda tat olarak da kendini hissettiriyor fakat ağızdayken bu mango tadına/kokusuna alttan alttan eşlik eden bir malt tadı ortaya çıkıyor. altan çıkan bu malt tadı tuborg gold'a baya benziyor diyebilirim.

    şerbetçiotu aromalarının biraz daha baskın ve kalıcı olmasını, maltın ise biraz daha geride kalmasını tercih ederdim (bu haliyle o aroma sanki şerbetçiotları tarafından verilmemiş de biraya sonradan katılmış gibi duruyor) fakat bu haliyle bile ülkemiz piyasası için gayet güzel bir çeşit olmuş. 7/10 hatta ülkemizde öncü olduğu için 8/10 diyebilirim.

    bunun daha iyisini evde yapmak için => evil dog
  • içimi çok keyifli bir bira.

    insana çocukluğunu hatırlatıyor, evet çocukken bira içmezdim ama nebleyim insana çocukluğunu hatırlatıyor işte.
  • normalde çok bira sevmeyen ve içmekte zorlanan biri olarak, hafif ve tropikalimsi aromalı tadını sevdiğim ve keşke fiyatı daha makul olup daha çok yerde satışı olsa da daha sık içsek dediğim yerli bira.

    ayrıca, ipa bira çeşitlerinin türkiye'de artması gerektiğini düşünüyorum.
  • türkiye'de karış karış ipa arayan şahsımı bugün itibariyle sevindirmiş biradır.

    artık burada da yavaş yavaş pera ve gara guzu sayesinde güzel bir microbrewery kültürü oluşacaktır umarım. elin gavurunun süpermarketinde neredeyse 25-30 çeşit sırf ipa var, biz de isterik.
hesabın var mı? giriş yap