• iki pantolonu (yeşil, tuğla rengi) iki süeteri (yeşil, tuğla rengi) 1997'den beri çaprazlama giyer. yaygın bir inanışa göre yeşil giyinen insanlara daha yüksek not vermektedir. bir de "lan gerıt var ya $10.000 maaş alıyormuş" diye kantin sohbetlerine konu olmuşluğu vardır.
  • ders anlatırken öğrencinin gözüne bakmayan, yukarılarda bir yere gözünü dikerek soru-cevap kısımları dışında bütün dersi o şekilde sürdüren; bu defosu dışında gayet faideli bilgiler sunarak evropa kültürüyle dimağımızı zenginleştiren memba.
  • sadece bilgi üniversitesi değil, bırakın türkiye'yi, dünya standardlarında isminden söz ettirecek kadar kaliteli ve bir o kadar da saygıdeğer bir şahsiyettir. güney afrika cumhuriyeti dış politikası, türkiye'deki kürtler, sovyetler birliği sonrası türkiye'nin politik ekonomisi gibi konularda yazıları mevcuttur.

    derslerinde her adamı adam yerine koyar, derse gelmeden önce öğrencilerin en azından topic hakkında biraz bilgi sahibi olmaları için minimum bir okuma yapmış olmalarını bekler ve bunun için tüm topicleri kapsayan syllabus hazırlar ve dağıtır. uluslarası ilişkiler'in diplomatik perspektifini, neden-sonuç ilişkilerinin analitik değerlendirmesini yorumsuz ve "neyse o" şeklinde aktarır, ki bu bence takdire şayan bir harekettir.
  • türkiyede kalmaktan ingiliz aksanı bozulmuş tatlı adam
  • senelerdir bilgi universitesindeki international relations ekolune kiran girmesine sebep olan sahsiyet. sayesinde ne analar evlatsiz, ne evlatlar diplomasiz kalmistir.. iyi de olmustur. bu adamin dersini hasber kader alan 200 kisiden sadece gercekten kafasi basan bi 30-40 kisi gecer, ki bu da 5 sene oncesinin işletme trendi gibi günümüzün uluslararası trendine kapılıp bu bölüme gelen eblehlere iyi bir ders teşkil eder. kisisel öngörümse garethcigimin yakında bu gerzek öğrenci profiline dayanamayıp intihar edeceği yönündedir. ( tabi 10.000 $ çok şeyi değiştirebilir.)
  • tum 1 kis boyunca hasta zannettigim fakat yazin gelmesiyle gercek ses tonunun oyle oldugunu farkettigim,stalin e staaaalin demesiyle unlu cok sevdigim hocam
  • bu dönemin sonunda ingiltere'ye geri dönecektir ve kanımca bilgi üniversitesi uluslararası ilişkiler bölümü oldukça fazla şekilde etkilenecektir ayrılmasından.
  • vermekte oldugu diplomatic history derslerini onumuzdeki seneden itibaren bir donem kendisinin asistanligini yapmis olan zeynep gulsah capan verecektir.

    edit: new world order dallamasi uyardi sadece yaz okulunda gulsah verecekmis,ee seneye kim vercek lan bu dersi?
  • ayrica kendisi emin gurses in "nationalist movements and the ınternational system: a comparative study" adli tezinin danismanidir.
  • kendisi aynı zamanda gencer özcan'ın "turkey's relations with the soviet union (1945-1980)" konulu doktora tezinin de danışmanıdır.
hesabın var mı? giriş yap