• gerek tecrube, gerek yetenek olsun her acıdan garnett'in ağır basacağı durum.*
    1on1'da garnett çok pis ayar verir nowitzkiye.
  • garnett'in savunmadaki avantajının yanısıra şut, fundamental ve karizma konularında feci eline alacağının da unutulmaması gereken, hangisi derseniz tamamen nowitzkiye olan derin sevgimden ve garnette bir türlü ısınamamış olmamdan ötürü nowitzki diyeceğim karşılaştırma.

    (bkz: kevin garnett) (bkz: dirk nowitzki)
  • nowitzki'nin hafife alinmamasi gerekir. uzun vadede nowitzkinin daha agir basacagini inandigim karsilastirma.
  • garnett 2002-03 statistics

    ppg 22.2
    rpg 12.90
    apg 5.7
    eff + 30.35

    nowitzki 2002-03 statistics

    ppg 23.3
    rpg 10.00
    apg 2.9
    eff + 26.92
  • v gm ortalamaları - ki aklınıza gelecek her istatistiğin tutulduğu bir ortamdır - garnett in 30 ve üzeriyken nowitzki nin 25 civarındadır ... oyuncunun başarısı şut yüzdeleriyle tabiki doğru orantılıdır ama diğer alanlarda katkısı hiç bir zaman göz ardı edilemez

    garnett diğer bütün sf lerden çok çok üstün bir oyuncudur ... ha ondan sonra 2. sırada şu an için nowitzki vardır doğrudur ...
  • öncelik olarak açıklamak gerekirse dirk nowitzki'nin kesin olarak galip çıkacağı eşleşmedir bu..bir çok açıdan..
    kevin garnett'in en çok övüldüğü noktaların başında şut yüzdesi gelmektedir..ama bu konuda captain dirk daha iyidir..
    şöyle ki...
    garnett toplamda 471/954(.494) atmaktadır..bunlardan 18/52'si(.346) 3pt'dir..
    nowitzki ise toplamda 414/885(.468) atmaktadır..yine bunlardan 76/209'u(.364) 3pt'dir..
    şimdi genele bakıldığında garnett daha üstün görünür yüzdede..ama kazın ayağı öyle değildir..
    garnett'in attığı 954 şutun sadece 52si 3lüktür..yani uzak mesafelidir..geriye kalan yaklaşık 900 şutun da hemen hemen %75-80'i garnett'in oyun yapısı itibarıyle potaya yakın mesafelerden olmuştur..
    ama nowitzki'ninse kullandığı 885 şuttan 209 gibi çok önemli bir rakama ki bu yaklaşık %25'e tekabül etmektedir 3 sayı çizgisinden atılmıştır...yine geriye kalan yaklaşık 700 atışın hemen hemen yarısından fazlası(hatta daha fazlası) captain dirk'ün oyun stiliyle ilgili olarak orta mesafelidir..çünkü nowitzki içerden fazla oynamamaktadır..içerden oynayanların da şut yüzdelerinin nasıl iyi olduğunu herkes iyi bilmektedir(bkz: shaq)
    bu nedenle aradaki fark önemli olmamakla beraber büyük bir farkla dirk nowitzki'nin lehinedir..biri hemen hemen sırf içerden, diğeri de tam ters şekilde oynamaktadır..ama yüzdeleri hemen hemen eşittir..bu da nowitzki'nin büyük üstünlüğünü yansıtmaktadır bu konuda..
    yine yetenek olarak captain dirk büyük üstünlük göstermektedir..main fundamental ve şut fundamental'ı açısından garnett'ten 10-20 gömlek üstündür..zaten şut fundamental'ı açısından dirk nba'in en iyisidir..yine top sürmede de önemli bir fark vardır..garnett'ın stili çok kötüdür..muhtemelen basketbola geç başlamasınan kaynaklanmaktadır bu..ama basketbolu çok iyi bilmektedir.bu şekilde o açıklarını süper kapatır..savunma olarak nowitzki'den kat kat üstündür..yine rebo'larda da daha iyidir genel olarak..ama aradaki 2 fark hücum rebo'larından ileri gelmektedir..ki bunda da yine nowitzki'nin dış oyuncu olması etkilidir..atılan şutlarda bazen dirk dışarda kalmaktadır ve rebo mücadelesine girememektedir..

    kesin olarak bakıldığında kevin garnett kesinlikle daha komple bir oyuncudur..ama komple oyuncu olmak daha iyi olmak anlamına gelmemektedir..öyle olsaydı bu açıdan en iyi olan garnett aynı zamanda nba'in en iyisi olurdu..genel olarak dirk nowitzki hücum gücü, fundamental bilgisi ve muhteşemliğiyle o üstün karizmasını birleştirerek kanımca kevin garnett'den büyük üstünlükler göstermektedir..

    not: süper takım oyuncusu denilen garnett'in all-star'da yaptıklarını gördük..dirk nowitzki hiçbir zaman o davranışı sergilemez..
  • eğer her iki oyuncuda en az 1 er defa televizyondan yada canlı olarak izlendiyse yapılması zor olmayacak karşılaştırmadir çünkü; nowitzki çok iyi bir şutör, neredeyse teketekte durdurulamaz bir oyuncu, 2.10 olmasına rağmen çok hızlı, çevik, top kontrolü iyi, el üstünden çok iyi 3 atıyor v.b. evet bunların hepsi doğru ama nbade oyunun iki yönüde aynı oranda önemlidir yani bir oyuncuyu iyi yapan salt ofansif özellikleri değil aynı zamanda defansta gösterdiği efordur. hal böyle olunda savunma yapmayan(daha da kötüsü yapamayan) nowitzkinin garnett ten iyi olması için garnettten çok daha iyi ofansif özelliklere sahip olması gerekir ki bilenler bilir bu böyle değildir, zira kg wunderkid kadar iyi bir şutör olmayabilir ama low-post hareketleri ve pota altındaki etkinliğiyle bu açığını fazlasıyla kapatmaktadır. kevin garnett- dirk nowitzki karşılaştırılmasında üzerinde durulması gereken en önemli istatistikler ise asist ve blok istatistikleridir. garnett'in takımındaki kazmalara dirk'in ise dallastaki mükemmel takıma kaç asist yapmakta olduğu çok ilginçtir. neticede kg dirkten daha iyidir.
  • dirk nowitzki'nin daima takımının iyi olması nedeniyle eleştirildiği karşılaştırmadır bu..
    ama kişisel karşılaştırmalarda takımı iyi olan avantaja değil, büyük bir dezavantaja sahiptir..captain dirk'ün takımında nba'in belki en bencil guard'larından biri olarak kabul edilen steve nash vardır..yine michael finley gibi oldukça önemli bir shooting guard vardır..üstelik yine oyuna girdiğinde paso şut atan ve eski asistçi özelliğini kaybeden bir nick van exel mevcuttur..bu durumda o takımda top kullanmak ve liderlik yapmak zorlaşmaktadır..liderlik kısmını halletmiştir nowitzki..ama doğal olarak eline top yeteri kadar değmemektedir kanımca..bunun nedeni takımın kalitesindendir..doğal olarak finley ve nash de oldukça fazla top kullanmak istemektedir..fakat timberwolves'ta durum böyle değildir..garnett tek tabancadır..ve hemen hemen hücumların hepsinde top garnett'in eline değmektedir..bu durumda garnett'in asist yapma şansı elbette çoğalmaktadır..çünkü topla daha çok oynayan insanın daha fazla asist yaptığı basketbolda bilinen en büyük gerçeklerden biridir..(bkz: point guard)
    asist konusunda dirk suçlu değildir..rebo konusunda da öyle kanımca..reboda aralarındaki fark daha önce de söylendiği gibi hücum rebo'larından gelmektedir..bunda da etken nowitzki'nin dış oyuncu olması nedeniyle genelde atılan şutlarda dışarda kalmasıdır..savunma rebo'larında da (kg-10.0/dirk-8.8) garnett daha öndedir ama nowitzki bu dalda genelde 4. olarak rebolarda çok iyi bir oyuncu olduğunu göstermektedir..evet dirk daha kötü bir savunmacıdır(ki aslında bu da bir bakıma gerçek değildir..steals ortalamalarında kg-1.45/dirk- 1.43tür..bloklardan ileri gelmektedir..kg-1.55/dirk-1.21(bu bile muhteşem bir fark değildir ya))..ama hücumda büyük üstünlük göstermektedir..daha az top kullanıp daha fazla sayı atmaktadır..ki biri son derece üst düzey oyuncularla oynamaktadır..diğeriyse vasat oyuncularla birliktedir..
  • takiminda bencil oyuncular barindiran nowitzki gecen yil 17.72 bu yil 16.55 $ut/mac ortalamalariyla oynamakta, kg'in ise ayni istatistikleri 17.79 ve 17.29 olmakta. bu durumda aradaki fark 1 $ut/mactan azken, nowitzki'nin topu yeteri kadar elleyemedigi gibi bir durum tarti$ilamaz.

    madem biri icerden digeri disardan oynamayi seviyor, ribaund ve sut yuzdeleri arasindaki fark da bundan ileri geliyor, bu durumda 2 oyuncunun bu kadar didik didik karsilastirilmasi ve 'hah iste bu oburunden daha iyidir' denmesi cok da sistematik bir sonuc olmayacaktir.

    'birak bu isleri, sen ne diyorsun sonuc olarak' deniyorsa, tamamen subjektif olarak garnett rules derim, o ayri*.
hesabın var mı? giriş yap