• garsona doğru dönülerek kol havaya kaldırılır, işaret parmağı ve başparmak birleştirilir ve boşluğa yazı yazar gibi el hızlı bir şekilde sallanır.
  • bir elin işaret parmağı ve başparmağı birleştirilip boşluğa yazı yazar gibi sallanırken, diger el de defter vazifesi görecek sekilde durur.
  • ucak indirirmis edasi ile iki el hawaya kaldırılır elde bişiler tutarmış gibi aynı ucaga işaret werirmiş gibi elleri ileri geri yaparak cagırılır defalarca hesap isteginiz duymayan bir garson .. (bkz: kendimden biliyorum)
  • - genc bi bak bakalım buraya
    - tabi (mını siktigimin herifi)
    - efendim ?
    - yok bisi yok .. hesabı getirdim
  • garsona bakmadan tek bir hareketle elini şıklatıp işaret parmağı ileri geri sallanarak "gel" işareti yapılır....
  • eskiden garsonlara yapılan pis bi şaka vardı: hesabı isteyen kişi, uzaktaki garsona, eliyle hesabı getirir misin işareti yaparken, sadece masadakilerin duyabileceği şekilde "ananı getirir misin?" der, garsonun "tamam, hemen getiriyorum" cavabıyla salak salak gülünürdü. ortaokuldaydık, yapmıştık bu şakayı, ayıptı ama salaktık, gülmüştük.
  • sağ elin baş parmağı ile işaret parmağının uçları birbirine yapıştırılır. diğer üç parmak bu iki parmaktan ayrı durur. bu durumda iken sağ el kaldırılıp sağa sola sallanır. olay budur.
  • karizma bir harekettir. belli bir bakısı, belli bir durusu vardır. anlamı pekistirmek için dudaklar hesap dermiscesine hareket ettirilir. genelde garsonlar bu harekete karsılık olarak size dogru iki adım atarlar, öne egilip "hesap mı abi?" diye sorarlar, onaylayan kafa hareketinizle geri dönerler. (bkz: durum ayrıntısı)
  • ilkcaglardan beri kullanilagelen bir isarettir. ama medeniyetin teknolojik durumuna gore degisiklik gostermektedir.

    ilk caglardaki hesap isteme isareti, sol eli duz tutmak ve sag eli de elde minik bir cekic var da sol eldeki bir tablete cakiyormussunuz gibi yapmakti.

    araplarda ise bu hareket, bizdeki garson hesap isaretinin elin ters yonde sallanmasi sureti ile yapilir.
  • hesabi istemek icin uzaktan garsonlara sesle e$anli icra edilen hareket. sag el kalem tutuyormu$ gibi yapilir ve sol elin icine bir$eyler yaziyormu$ gibi tatbik edilir. (solaklar icin tersi de olabilir)
    gene madem yeri sirasi geldi, bir sevgili arkada$in bu konudaki bir oyununu yazasim geldi:
    bilindigi gibi bu hareket evrensel olup ecnebi garsonlari da kapsar. bu adini vermek istemedigim zati muhterem ecnebi memleketlerinde $unu yapiyor imi$:
    arkada$: "- pardon... ananini sikiyim!" (bu arada hareketi yapiyor)
    garson: "- yes sir!"
    aynisini sesli bir ortamda yanimda turk garsona da yapti idi. cok ayip ama bu komik olmasina engel degil. garson uzaktan bir de bir mimik yapar. "- tabi efendim..." manasinda.
hesabın var mı? giriş yap