• efendim bu başlık da bir çoğu gibi 50 karakteri sınırına takılmış aslında "garsonların müşteri yanında birbirlerine bey diye hitap etmesi" olacakken şöylece yarım yamalak sizlerin huzuruna çıkmış bir başlıktır.

    nedir bu garsonlarin birbirine bey diye hitap etmesi
    bir kafe olsun lokanta olsun bir restaurant olsun böyle beyaz gömlekli siyah pantolonlu göbekli garson abilerin müşterilerin yanında birbirlerine bir aile terbiyesi bir istanbul beyefendisi havasıyla "ahmet bey boşları alalım", "hamdi bey dokuz numaranın hesabını çıkartır mısınız" "ah ne demek efendim hemen şimdi çıkartıyorum" kabilinden incelik dolu hitabetlerine bir çoğumuz tanık olmuşuzdur.

    e ne var şimdi bunda ibiş diyebilirsiniz. komik olan aynı garsonların masadan 3 metre uzaklaşınca "lan tırrık ben sana demedim boşları al diye" , "hesap diyorum amınakoyim başçavuşun eşşeği mi osuruyo burda" şeklinde biraz zorlayınca sizin de duyabileceğiniz ses tonuyla birbirlerine büyük bir samimiyet içerisinde hitab etmeleri. e hal böyle olunca da yalan oluyor o incelikler, güzellikler.
  • "garsonların birbirine gay diye hitap etmesi"nden bin kat iyiymiş bu. bi an kendimi öyle bir restaurantda düşündüm de içim bi tuhaf oldu.
  • bunun biğr de "garsonların midyeciye midyeci bey diye hitap etmesi" versiyonu vardır. çok komiktir.
  • konunun daha başka bir versiyonuda mağazalarda çalışan satış ekibi, kasiyer vs. üyelerinin birbirine bey, hanım diye hitap etmeleridir.
  • kucuk bir mekanımız var ama ciddi calisiriz biz cok buyucez mc olcaz panigidir
    musteriden bir metre uzaklasılmasıyla tarih olan ifade
  • sadece garsonlar için geçerli olmayan bir durumdur, kurumsal şirketler ve diğer irili ufaklı bir çok iş yerinde çalışanlar , ortamda bir müşteri veya yabancı bir şahıs varken birbirlerine bey diyerek hitap ederler. bu gayet doğal bir davranıştır.

    " kerem lan şu makas'ı versene" ile " kerem bey makası verirmisiniz" cümleleri'nin hangisi kulağa daha hoş gelmektedir ?
  • gelen müşterilerin gözünü boyamak için,garsonların karşılıklı yaptığı hitap şekli. halbuki mutfakta gayet samimi ilişkiler sergilerler.ör: "ulen dallama 3. masanın yemeği hazır değil mi daha?"
  • tam olarak bey de demezler aslında "hamdi biieeey 3 numaraya çay" derler.
    e harfini i-e arası bir yerde söylerler.
  • çok yadırgadığım bir yapay nezakettir.

    - ikinci masanın hesabı kerim bey.
    - geliyor zeynep bey.

    oldu mu? olmadı tabi. bazılarına "hanım" demek gerekir.
  • garsonların müşteriyle dalga geçip kendi aralarında bir cenk-erdem tadı yakalamasıdır.
hesabın var mı? giriş yap