• 6 bölümlük eğlenceli ingiliz dizisi. aslen 2004 yapımı ama güya 80'lerde çekilmiş, kayıtları kaybolmuş. teknik açıdan çok başarılı ve oyuncular mükemmel. özellikle richard ayoade un hastası oldum. aksanlar zaten mükemmel ve sanchez'in sesi çok güzel. bi de aralardaki röportajlar, belgesel havası çok eğlenceli. heyecanlandım bi de link veriyim tam olsun

    http://ohkrapp.files.wordpress.com/…07/marenghi.jpg

    (bkz: i'm a one track lover)
  • gülerken neden güldüğünüzü sorguladığınız bir yapım. bugüne kadar izlediğim en enteresan şeylerden biriydi. iyi mi kötü mü bilemiyorum gerçi.
  • başarılı bir parodidir.özellikle 3. bölümdeki söz oyunları,daha doğrusu başarısız söz oyunları,gayet takdire şayandı.
  • "ne kadar kötü, o kadar iyi" ekolünün kusursuz temsilcisi.

    http://betaarti.com/2010/12/garth-marenghi/
  • richard ayoade veya matt berry seviyorsanız kesinlikle izlemeniz gereken dizi.

    --- spoiler ---

    dizinin yapımında arka planındaki isim richard ayoade olduğu için matt berry'den ziyade onun dokunuşları göze çarpıyor. matt berry mizahından çok retro bir geek mizahı var. konuların ele alınışı, belli bir yaşam zamanına göndermeli mizah yapılması bakımından bu dizi ingiliz komedi dizileri çıtasını bayağı bir aşıyor, adamlar o kadar iyi dizi çekmiş.

    dizinin başrolü ise auteur yönetmenliği aşmış, adeta seksenli yıllarda rönesans adamı gibi takılan garth marenghi. kendi deyimiyle kendisi author, dream weaver, visionary plus actor. diziyi yazıyor, yönetiyor, oynuyor, dizi yıllar sonra arşivlerden çıkarılıp tekrardan yayına koyulduğunda ise o günleri anlatıp yorumluyor. matthew holness neden genelde yan rollerde oynamış ve çok fazla yapımda bulunmamış enteresan, bence kendisi ingiliz komedileri için bulunmaz nimet.

    garth marenghi'den arada rol çalan dean learner ise bence dizinin gizli kahramanı. oyunculuk yeteneği mükemmel olmasa da kendisinin deyimiyle dizide oynamıyor, diziyi yaşıyor. ortamlara pompalı tüfeği ile girmesi, her daim içtiği purosu, cool sinir krizleriyle herkesin etkileneceği bir yapımcı olan dean learner diziyi yorumlarken kullandığı kelimeler ile entelektüel birikimini açıkça ortaya sunuyor. richard ayoade'ın çektiği filmlerden sonra dizideki gibi biz dünyanın en iyi yapımını yaptık ama siz anlamadınız gerzekler tadında kamera arkası konuşması yapmasını isterim açıkçası.

    matt berry bu dizide pek ön planda olmasa da dizide olması insana yetiyor, zaten dizinin koşulları göz önüne alındığında ona biçilen rolü düşününce yapacak bir şey yok. hatta bu yan rolü kendisini tanımayanlar için an introduction to matt berry 101 olabilir. dizide parkede kaldığı sürede iki üç ceza şutu kesip iyi savunma yapıp kenara gelen görev adamı gibi takılmış.

    sonuç olarak ingiliz mizahı seviyorsanız, her channel 4 yapımı gibi kısa* ve mükemmellik seviyesinde gezen bu diziyi izleyin, pişman olmazsınız.
    --- spoiler ---
  • richard ayoade ve matthew holness'in david lynch'e yaniti olarak goruyorum bu diziyi...
    bitmemeliydi..
    asla bitmemeliydi.
  • sick humor seven bünyeme gece ilaç gibi gelmiştir. sanki riget'le twin peaks'i taşşaa almışlar havası hissettim lol.
  • kitsch, kitsch, kitsch ve 10 kere super hiper ultra megalobenzaik kitsch ve yaptigi seyi cok iyi yapmis olan dizi. herkesin hosuna gidebilecek bir sey olmamasina ragmen, kanimca son derece basarili bir eser. konsept harika, zamaninin kult olmus hemen her cesit korku filmlerinden ve karakterlerinden esintiler barindiran, mutlulugu kasmamakta bulmus, absurtlugun serbest oldugu muhtesem bir klik. dunyanin en guzel seyi degil ancak yapilmis olmasi, benzeri hisleri paylasanlarin olmasini farkettirmesi bile guzel. monoton, tahmin edilebilir ve steril amerikan dizilerinin uzerine ilac niyetine gerekli.

    --- spoiler ---

    sislerle gelen iskoclar, havalandirmafan yayilan brokoli mantari, mutant goz cocuk gibi insanin aradigi tum korku unsurlari bir arada. komple set hazir
    --- spoiler ---
  • nereden izleyebiliriz ?
hesabın var mı? giriş yap