• alanında kısıtlı derecede kaynak olmasına karşın gastronomi turizmi çok eskiye dayanan bir olgudur. binlerce yıl önce ipek yoluna verilen önemle birlikte baharatlara, zeytinyağına ve şaraba ulaşmak için büyük çaba harcayan insanların yerini, dünya üzerindeki geniş bir yelpazeye yayılan restoran tercihleriyle dikkat çeken modern gezginler almışlardır. günümüzde gastronomi turizminin gün geçtikçe önem kazanmasının bir çok nedeni vardır. abd ulusal restoranlar birliği, amerika seyahat endüstrisi birliği ve kanada turizm komisyonuna göre, dışarıda yemek yemek en popüler turist faaliyetleri arasında yer almaktadır.

    gastronomi olgusunu anlayabilmek ve yorumlamak için sadece güzel yemek yapmak yeterli değildir. aynı zamanda kimya, edebiyat, biyoloji, jeoloji, tarih, tarım bilimi, antropoloji, müzik, felsefe, psikoloji ve sosyoloji gibi çok sayıda disiplinleri kapsayan bilgilerin tümüdür.
    gastronomi geçmişten günümüze var olan klasik uygarlıkların kaynaklarıyla meydana gelmiş bir bilgi organıdır. gastronomi hakkındaki ilk resmi çalışma jean anthelme brillat savarin (1755-1826) tarafından yazılmıştır. 1855 yılında “la physiologie du gout”da yayımlanan çalışma defalarca ingilizceye çevrilmiştir. bu çalışmada yiyecek-içecek arasındaki ilişki incelemiş ve gelecek çalışmaların önünü açmıştır.
  • yeme-içme temalı kurgulanmış turistik etkinlikler.
  • türkiye'nin hakkını vererek planlaması, organize etmesi ve pazarlaması halinde turizm gelirlerinde çok ciddi artışlar olmasını sağlayacak turizm formatı.
  • (bkz: gaziantep)
  • (bkz: boğaz turu)
  • (bkz: #84103308)
  • gastronomi dediğimiz olay bir mutfak sanatıdır.bir yemek türünü,besini inciğine ve boncuğuna kadar inceler.pratik dersleri inanılmaz derecede zevklidir.mutfak alanında el yatkınlığı olanlarin gitmesini tavsiye ederim.zaten ülkemiz mutfak alanında çok geniş bi yelpazeye sahip
  • gastronomi turizmi, yeni bir yiyecek ve içecek deneyimi yaşamak için seyahat motivasyonu yaratan ve seyahat davranışlarının güdülenmesine önemli ölçüde yardımcı olan turizm şekli olarak tanımlanabilmekte ve bir tür gastronomik hareketliliği ifade etmektedir. gastronomi turizmi, bölgeye özgü yemeklerin sunulmasıyla o bölgeye ait kültürel kimliği ve mirası yansıtmakta ve böylece yerel destinasyonlar için rekabet avantajı sağlamada etkili bir araç olmaktadır.
  • geleceğin en önemli sektörlerinden biri olacaktır. avrupa'da bu konuda çok ciddi çalışmalar var. ülkemizde de projeler, programlar artırılmalı.
hesabın var mı? giriş yap