• her yaz stokolmdeki yürüyüşe bir şekilde denk geliyorum. her defasında aklımdan tam olarak şu geçiyor,

    "eşcinseller kendi kendilerini ötekileştiriyorlar".

    gay pride aktiviteler eşcinsel olmanın renkli parlak kıyafetler giyip laubali gösteriler yapmak olmadığını, aslında çok başka bir duruşu ve tarzı olduğunu, içinde bolca romantizm ve zeka içerdiği daha kaliteli şekillerde gösterilebilse hetero dünyanın eşcinselleri "yumoş, tekerlek, ablacı, lezoş" gibi tanımlamalardan çıkarıp daha düzgün bir yere oturtması mümkün.

    mesela stokolmde ne yapıolar gay pride'da?

    üstü açık kamyonumsular üzerinde çeşitli meslek grupları üzerlerinde meslek kostümleri ile geçiş yapıyor. (bir ara doktorlar kamyonunu gördüm, akıllara zarardı, yanlarına hemşireleri de almışlar, bildiğin hetero dünyanın fantazi dünyasına kostümlü hizmet şeklinde).
    sonra bir açık alanda girişi paralı bir parkta toplanılıp sittin senedir dinlemekten bıktığımız gay marşları söyleniyor. gay marşından kastım 70lerden gelme gay içerikli yada gay bar-clup-cafelerde çalına çalına cılkı çıkmış pop rock şarkılar.

    sonrasında herkes kendine uygun gördüğü birini keşis ortamından seçip, tanışıp takılıyor. gay pride bu. kuzey avrupa ülkelerinde yasalarla güvence altına alınmış haklar zaten var, herkes olayın eğlencesinde. bu sebepten saçma sapan kostümler ve saçma sapan temalarla kortej takılıyorlar.
    erkeklerde bir tuhaf "çok eğleniyoruz biz yaee" yavşaklığı, kadınlarda ise bir tuhaf sertlik (buna head set on diyoruz, yani evden çıkmadan önce ayna karşısında çalışılmış butch kadın "ne bakıosun lan?!" imajı) mevcut.

    dünyanın bir çok ülkesinden gay pride yürüyüşü için gelen eşcinsel turistler mevcut. ülke ekonomisine katkı sağlıyor bu gay pride. bunu da çok sayıda (uçağın 3/4ü) gay ile londradan stokolmde giden uçakta gözlenmediğimden söylüyorum. pasaport kuyruğunda daha net görebilme imkanım oldu. o zaman "hayırlı işler gay pride" dedimdi kendi kendime.
  • bu konuda yapılan etkinlik bir paradedir. o yüzden bu olayın adı "gay parade"dir. ama konsept, amaç, gay olan bireylerin pride'ını teşvik olduğu için "gay pride" olarak da adlandırılır.

    bu sebeple "gay parade" de, "gay pride" da, "gay pride parade" de, "pride parade" de doğru ifadelerdir.
  • 13 haziran 2004'de são paulo'da yapılan gay pride parade'e polisin tahminine göre 1.5 milyon, organizatörlerin tahminine göre 1.8 milyon kişi katılmıştır. ismini biraz değiştirdiler, orgulho gslt (gay - lezbiyen - sempatizan - travesti onuru) yaptılar. her yerde ve her koşulda önyargısız eğlenmeyi bilen brezilyalılar, bu eğlenceyi de kaçırmayarak çoluk çocuk gelerek gay parade'ler katılımcı sayısı açısından bir dünya rekoru kırılmasına neden oldular.
  • turkiyede de yapildi ama escinsel onur gunu adi altinda istanbulda lambdaistanbulun duzenledigi yuruyuste sadece 20 kisinin katilabildi. tabi bu burada amsterdam, paris, sao paulada veya diger yerlerden daha az escinsel oldugu icin degil tabi.
  • sadece gay'ler* değil onların yakın arkadaşları, aile üyeleri ve onlara destek olmak isteyen kişilerin de katıldığı festivaldir. her yer 6 renkli gökkusağı bayrağını bürünür. *
  • bugun guzel bir gun, oldurdukce, eve hapsettikce, toplumdan disladikca cogalan, ses cikaran bir guruh ciglik atiyor. duyun.
  • 27-29 haziran 1969'da nyc'de stonewall inn adli gay * mekanda yasanan olaylari arkasindan geleneksellesmistir. gay bari basan polislerle barda bulunan ve daha sonra olay mahaline gelen gayler * arasinda 3 gun suren catismadan sonra amerikadaki escinsel hareket ivme kazanmistir.

    1970 senesinden sonra milad olarak kabul edilen bu tarihte * gay pride temali yuruyusler ya da baska bir deyisle gay paradeler dunyanin her tarafinda yapilir.

    (bkz: gay parade)
  • haziranın son haftası dünyanın her yerinde yapılan çok renkli, çok eğlenceli biber gazsız eylem.
  • san diegoda her yil temmuz ayının 28 ile 30 arasinda düzenlenen organizasyon.
  • gun itibariyle kuzey amerikanin en buyuk gay festivallerinden birine imza atip 950 bin kisiyi toplamis , eve gelirken yolda, lutfen bir erkek de bir kizi opsun allahaskina diye dua etmeye basladigim siyahla beyazin arasinda farkli renklerin de bulundugunu gosteren festival*.
    farkli tarzlara ve yasam bicimlerine sayginin bokunu cikarmis , sokaklarda ciplak yuruseniz kimsenin umrunda olmayacaginiz toronto sehrimin sokaklari garip insanlarla doluydu.
    ayrica sirketin* gay grubunu festivalde karsimda gorunce , ulan mudur burdadir bizim simdi goz goze gelmesek diye iki saniyelik panige de kapildim.
    http://ilkerenderphoto.blogspot.com/
hesabın var mı? giriş yap