• özellikle bilgi felsefesi üzerine ve daha pek çok felsefi tartışmalar üzerine konuşulan bir güzel youtube kanalı . ömer faik anlı'nın doyumsuz felsefe sohbetini dinlemek isteyen arkadaşlar faydalanabilirler.
  • 7 nolu amfi deki sofistler üzerine yapılan dersler serisine bayıldığım ömer faik anlı’nın tansel erdem yılmaz’la beraber döktürdüğü podcast kanalı.

    bilim tarihini ve felsefesini okuyoruz, ediyoruz ama bilgi birikimimizi bina ettiğimiz temeller ne kadar sağlam? düşünce biçimini salt aristocu mantığa indirgemek her sorunu çözer mi? galileonun kiliseyle ve dönemin entelektüel otoritesiyle mücadelesi romantize edildiği gibi mi? sofistlerden karl poppera, feyerabendden gettiera gerçekten de ufuk açıcı ama sabırla dinlenilmesi gereken programlar zinciri.
  • geçtiğimiz aylarda keşfedip dinlemeye başladığım podcast kanalı.epistemoloji ile ilgili yayın serilerini büyük bir keyifle koşu bandında koşarken dinliyorum.konuya odaklandığımda bana koştuğumu unuttuyor.
  • çok güzel ve akıcı podcast işlerinden biri. sık sık karl popper babaya göndermeler yapılır.. emeği geçen herkese teşekkürü borç bilir, şiddetle tavsiye ederim.
  • teşekkür edeceğim muhteşem kişilerin, en az kendileri kadar muhteşem işidir.

    öncelikle son bölümlerinde birazcık daha sık 'ıııı' diyorlar, lütfen dikkat edin. hitabınız ve cümle kuruşunuz o kadar akıcı ve içine çekiyor ki bunu, böyle ufak şeylerle zedelemeyin, lütfen.

    kaynağını hatırlamakla birlikte bir alıntı vardı bir zamanla okuduğum: insan konuştuğu kişilerin toplamıdır anlamında. işte siz saygıdeğer hocalarım, emek verdiğiniz bu iş sayesinde artık kendime bir parça sizden ve sohbetlerinizden parça koyuyorum, bu parça sayesinde daha nitelikli sayıyorum kendimi.
  • bilmenin bilimini yapan, hep gri giyen, kaliteli (!) kalemleri elinden eksik olmayan, kalemi gibi dili de kuvvetli hocaları barındıran oluşum.
  • tesadüfen spotify'da keşfettiğim akılcı ve akıcı muhteşem podcast serisi. henüz bir bölüm dinledim ve bölüm sonunda yorumlarınızı ekşi sözlük üzerinden iletebilirsiniz diye hatırlatılınca koştum geldim. etraf bu kadar boş işlerle dolu ike böyle kaliteli şeyler görmek çok sevindirici. emek veren herkese teşekkürler.
  • bu başlığa ilk yazmak istediğimde, bu entry'i dolu dolu yazmak için ertelemiştim. ama bakıyorum ki, ben erteledikçe yazacağım entry de aşağılara düşüp duruyor. bari böyle bir entry ile üst sıralardan rezerve yapayım.
  • insanın epistemoloji hakkında kaliteli sohbetlere üstelik anadilinde bu kadar kolay ulaşma imkanı olması çok hoş.

    yemek hazırlarken-yerken, banyoda, alışveriş yaparken, yolculukta...büyük lüks.
  • uzun zamandır spotify'da dinleyebileceğim kaliteli bir podcast arayışı içindeydim. gayrisafi fikirler bu açığı mükemmel derecede dolduran podcast kanallarından.
    duru ve yalın anlatımıyla epistemiyolojiyi insana sevdiren bir yapısı var ki son podcasti dinleyip baştan itibaren dinleme kararı aldım.
    dinleyiniz dinlettiriniz...
hesabın var mı? giriş yap