• olur ya; evde fiiliyata boğulmuş bir halde iken ''bir sigara patlatalım da tadımız gelsin..'' fikri beyni esir alır... gece olur bu, bazen gündüz de. sigara dudağın yan tarafına konulup el çakmağa atıldığında o güzelim çakmak (hani geçen gün puştun biri çarpmaya yeltenmişti de elinden koparmıştın..) iki kıvılcım atar, alev vermez. ''medet !'' denip, terkedilmiş bir-iki çakmak daha yoklanır, niye terkedildikleri bellidir... derin bir ''çakmak gazı yoksunluğu sendromu''nu daha derin bir ''nikotin eksikliği sendromu'' deler geçer bir müddet sonrası.

    ''sigara'' olarak ismedilen öyle bir boktur ki hemen elde edilmeye, hemen tüketilmeye muhtaçtır, muhtaç eder, muhtaç ettiricidir. sabah sabah sigarasız kalındığında küllüğe ''acaba yarım söndürülmüş bi tane kalmış mıdır ?'' diye bakınırken köpekliktir; bir iett otobüsünün camından durakta bekleşenlerin ağzında görüldüğünde, durakta bekleyenlerin verdiği o ağız mimiklerinde maymunluktur, tıpkı hayvanat bahçelerinde insanları taklit ede ede sigara içmeyi öğrenen şempanzeleri izler gibi...

    evde çakmak gazının bir gudde olmadığı hallerde bir sigara müptelası iki gazı bitmiş çakmağı kafa kafaya verir, ikisini de çakar, varsa bir şansı iki çakmaktan çıkan cılız alevin dibine dokunmadan (söner lan yoksa !) usulca sigarasını yakar; kuvvetsiz yanan sigarası hemen sönmesin diye dudaklarıyla-ciğeriyle asılır da asılır... aman, pek de mesud olur...

    amma bu eylem sigaranın nelere kadir olduğuna bir emsaldir. sigara bağlar, sigara gecenin bir yarısı bitip ayazda insanı sokak sokak gezdirir, sigara kişiye türlü zavallılıklar yaptırır. ha, bi de çükü düşürüyormuş mu ne... o da kötü, en kötüsü... işbu eylem hayatta bir şeylerin bitmesini istemeye yönelik beyinde yanan bir ampul, bir idea olmalıdır... buna modifiye olmalıdır.

    hülasa; sigaranın neymenem bir bok olduğunu yüze vuran bir fiildir...

    sigarayı bırakmak lazım. bak bu son paket... sonra... *
  • prensipte birinin taşı heder olmuş, diğerinin gazı bitmiş iki çakmaklı kombinasyonlar enteresan görüntüler eşliğinde fantastik sonuçlar vermektedir..

    bon jovi'nin de buyurduğu üzere : "damn.. i got my last cigarette but i aint got no light.."
  • çakmak öpüştürmek olarak da adlandırılır.
  • bundan çok uzun zaman önce double dragon tekniği olarak adlandırılmıştır dersini sebepsizce kırıp kantinde sıkılmakta olan bir ergen tarafından. yöresel olarak crouching tiger & hidden dragon adı verildiği de kayıtlara geçmiştir.
  • kolonya; mermer gibi, cam kultablasi gibi yanmayacak musait bir yere damlatilir. uzerine gazi bitmis cakmak cakilir. kolonya tutusturulur, saç kaş yanmamasına dikkat edilerek sigara yakılır. diger bitmis cakmaga da ibret olsun diye gosterilir.
  • arada yaptığım davranış
  • insanın içini acıtan durumdur. fakirlikten kıyıp atamadığın, bir kenarda biriktirdiğin, kör topal çakmaklar birbirini tamamlar. kah sobayı yakıp evi ısıtmak istediğinde, kah yolda izde bir sigara yakayım deyiveripte cebindeki melet çalışmadığında.

    oysa sana hediye edilmiş zibidik marka çakmağını vitrinden alıp, bir zengin kahkahasıyla yakabilirdin şömineyi. veya yürürken ilk gördüğün marketten, fiyatını sormadan alabilirdin en cafcaflı çakmağı ve yudumlardın küba sarması puroyu.

    ama fakir ruhun prangadır, sonuna kadar kullandırır imkanları.
hesabın var mı? giriş yap