*

  • gazi mustafa kemal bulvari. kizilay'dan demirtepe, maltepe tarafına doğru olan bulvar. kizilay'a dogru akan kismi her daim kalabaliktir.
  • bilumum yarım yıldızlı otellerin, gece kluplerinin bulunduğu akışkan bulvar.

    trafik yoğunluğundan dolayı karşıdan karşıya geçmenin imkansızlığı. gece geç saatlerde rus kızlarının*, cıyaksal sesleri.
  • kaldırımlarında döşeli küp taşlar nedeniyle yürümekte güçlük çekilen dar bulvar. yamuk yumuk döşenmiş küp taşların yerine ankara taşı döşeseler hem biz rahat ederiz, hem de yeni ihale açılmış olur.
    üzerinde ziraat bankası genel müdürlüğü, denizcilik müsteşarlığı, anadolu ajansı, sanayi ve ticaret bakanlığı (ek bina), kültür ve turizm bakanlığı (ek bina), telekomunikasyon kurumu gibi devlet dairelerini de bulundurur.
  • üzerinde bulunan kültür ve turizm bakanlığı'nın önünden geçerken lağım kokusu yüzünden burnunuzu kapatıyorsunuz. gerçi bu olay adalet bakanlığı önünde olsa ben neler yazardım ama... turistlere rezil oluyoruz filan diyelim bari.

    sevgili kibritsuyu'nun uyarısı üzerine düzeltme: orası kültür bakanlığı değil, daha kötüsü, bakanlığa bağlı tourist information bürosuymuş.
  • burdan geçerken tandoğan'a yakın taraflarındaki bir binanın önünde kocaman "3 flim birden" yazısını her görüşümde gülümserim de acaba bundan sonra da gülsem mi bilemedim şimdi. bi iş yapıyosunuz, bari adını doğru düzgün yazın be.
  • granit plak taşların döşenmesinin ardından, bulvarda hüküm süren 18 yıllık küp taşların egemenliği artık sona ermiş ve tarihin tozlu raflarında ki yerlerini almışlardır. az mı küfür yedi o kaldırımlar, sen misin küfür eden diyip, her yağan yağmur sonrası az mı tükürdüler*, her yağan kar sonrası az mı düşürdüler, çanak çömlek patlattılar. ne zaman oldu döşendikleri, bugün ilk kez demirtepe' den maltepeye baktımda, yağmurda vardı hafiften, bir şeyler garip geldi, dengem bozulmuyordu, çoraplarım kuruydu, ama bir şeyler farklıydı... vay anasını! aslında gmk bulvarı, küp taşlı kaldırım; küp taşlı kaldırımda, gmk bulvarı demekmiş... artık değil.
  • mersin'de de aynı adlı bir bulvar bulunmaktadır. antalya yolu üzerindedir.
  • bir bulvar için oldukça dardır. atatürk bulvarı'na diktir.
  • bu bulvarda inanılmaz ölçüde siyahi arap patlaması var. kızılay avm'ye geliş ve gidiş yönünde ve avm'nin içerisi dahil innanılmaz sayıda bu insanlar var. bu kadar sık olmalarını herhangi bir şeye de bağlayamıyorum. ankara'nın en merkezi yerlerinin dibinde bu medeniyetsiz insanların bol olması üzücü…
hesabın var mı? giriş yap