• (bkz: cem uzan'a hapis şoku) kadar sık şekilde gazetelerde yer alan hadise. 2015 yılından beri medya sürekli "gebze-halkalı banliyö tren hattının açılış tarihi belli" oldu başlıkları atıp duruyor. 2015 haziran ayında açılması planlanan hat, aradan 3 yılı aşkın zaman geçmiş olmasına karşın bir türlü açılamadı. bugün halen net bir tarih verilemeyen açılaşın aralık sonu olacağı belirtiliyor.
  • kapatılan birşeyin parlatılarak yeniden açılması için gün sayılan tarih
  • hayır zaten olan bir yolun var.gideceği geleceği yer belli istimlak bilmem ne uğraşılmayacak altı üstü ray döşeyeceksin bunu da yıllarca becerememişsin.daha ne tarihi veriliyor.
  • yerel seçimlerle beraber canlanmasını beklediğim başlık. 2018 eylül'de projenin tamamlanacağı ve son 3 ayda da sinyalizasyon çalışmaları yapılıp, aralık ayında açılacağı yazıyordu tüm yandaş gazetelerde. bugün söğütlüçeşme metrobüs durağını kullanan her yurdum insanı tren istasyonunda hala inşaatın başında olduklarını görüyordur.

    bu konu seçimlere kadar konuşulmaz, "görmedim, duymadım" oynanır.
    seçim vaatleriyle beraber son sürat proje hızlanır ve tekrar manşetlere düşer. aralık ayına yetişir mi şüpheli. umarım aceleye getirmeyip yeterli testleri tamamlarlar ve açılmasıyla birlikte tren kazası haberleri görmeyiz.
  • her gün küçükçekmece istayonunun önünden geçiyorum. şu an led ekranlar ve istasyon çatısı çalışmaları sürüyor. raylar bitmiş durumda.
  • güya 29 ekimde açılacak olandı, hayattan soğutur bu yerel yönetimler
  • test sürüşleri bu ay içinde başlar bence ama mart’tan önce binmemiz zor görünüyor. ben de 31 aralık’ta açılacağına inanıyordum ama bu hızla yetişmez.
  • 29 ekim denmedi, yıl sonu dendi. hoş yıl sonu açılır mı muamma.

    projenin detaylı son durumunu incelemek isterseniz cr3 wow diye google da aratın. o forumdaki arkadaşlar hergün foto atıyorlar.ilerlemeyi oradan takip edebilirsiniz.
  • geri sayım başlamış 2019'da açılacakmış.
    2015 yılından beri geri sayımdalar ya.
  • 2019 ocak ayının ilk yarısından sonra açılacağı yönündeki dedikoduların arttığı, yerel seçimlerden önce tamamlanarak şov malzemesi yapılması muhtemel olan ve 6 senedir yenilenecek bahanesiyle hizmete kapatılan banliyö hattıdır. daha önce de bu hattın 29 ekim 2018'e yetiştirileceği söyleniyordu. resmi açıklama yapılana kadar yakında açılacağı yönündeki söylentiler inandırıcı değil ancak bu sefer yerel seçim faktörü işin içine girdiğinden insanın umutları yeşeriyor.

    ve evet yıl 2018, hatta 2019 olacak istanbul'da bir banliyö hattı yok, hatta son 6 yıldır yok. şüphesiz ki (bkz: akp döneminde gerçekleşmiştir)
hesabın var mı? giriş yap