• gece sofraya oturup karın doyurmak. gece yatmadan hemen önce yenebileceği gibi, sabahlamaya kararlı öğrencinin akşam yemeğinden kalma makarna tenceresinin dibini kazıması, iş yerinde nöbet tutan kişilerin gece kahvaltısı, sahura kalkmak gibi çeşitleri de mevcuttur. ayrıca çilingir sofrası da bu kapsamda mütalaa edilebilir. bu eylemin kilo alma sebeplerinden biri olduğu iyi bilinir.*

    ayrıca bonus: (bkz: şişmanların havayı daha fazla kirletmesi/1)
  • hava aydınlanmadan uyu-ya-mayıp,akşama doğru uyananlar için tam zamanında yenen akşam yemeğidir.
  • özellikle gece alkol alındıktan sonra gerçekleştirildiğinde tadından yenmeyen eylem, zekten dört köşe ettiren, anında bir ağırlık çöktürüp huzurlu bir uykuya damanıza neden olur. ancak yatağa girince karın ağrısından 'ah ulan çok yedik yine' demeye başlar bir pişmanlık içinde, resmen yediğiniz herşeyin fiziksel olarak vücudunuzun neresine gittiğini ve neresinin daha da büyüdüğünü hissedersiniz.
  • elmali pay, kiymali borek, karamelli dondurma, krem peynirli tost ekmegi ve yesil zeytin, bir paket haribo gibi ilgisiz yiyecek maddelerini ard arda hupletmeye uygun eylem.(bkz: olsa da yesek)

    zira, gun boyunca abuk sabuk mideye sokusturulan seyler sebebiyle "sabahlari kahvalti yaparken insani yiyecekleri karistirmaktan alikoyan o acaip mide hassasiyeti" gece oldu mu kayboluverir.

    yalniz ardindan gelecek uykunun huzurlu olacagina dair garanti vermiyoruz.
  • zeytinyağlı yaprak dolmasının gece, soğuk olarak yenmesinin verdiği zevki tatmamızı sağlayan öğündür. öğrenciliğin vazgeçilmez unsuru olan gece yemekleri, tatillerde evdeyken erken saatte yenilen akşam yemeklerinin gecesinde de aranır.
  • aman sağlıklı besleneyim akşam yemeğini erkenden yiyeyim diye aslen iyiniyetle hareket eden insanların kaçınılmaz sonudur bu. özellikle uzun süren yaz günlerinde mesela saat altıda yenen akşam yemeğinin saat onikide dolaba saldırmak gibi bir sonucu olmaktadır.
  • gün ışığına bağımlı bir hayat geçiren kişilerin yapmaması gereken eylem. benim gibi obur bir bünye bile kaçınır bundan. 3 ana zararı şunlardır:
    1) kabus görürsünüz.
    2) kilo aldırır.
    3) ertesi gün berbat bir mideyle gezersiniz. sürekli kusacak gibi olup kusamazsınız. yemek de yiyemezsiniz, mideniz yanar. yemeyince de kan şekeriniz düştüğünden başınız ağrır, konsantrasyonunuz dağılır, metabolizmanız düşer, beyniniz çalışmaz. (ki bence saydığım maddeler arasından en fecisi budur)

    kısaca sabah öğle istediğiniz kadar yiyin. akşam az yiyin. gece ise aman diyim yemeyin. (3.sü gerçekten çok iğrenç bir his.)
  • (bkz: reflü)
  • kalbe zararı olan ve kabus görmenize neden olan alışkanlık.son derece sağlıksız.
    hemen hemen her gece yaparım ayrı.
  • (bkz: tantuni)
    (bkz: dürüm) *
hesabın var mı? giriş yap