• hasta ve yalnız olduğunuz bir gece "ulan bi çorba olsa şimdi " ile başlar herşey. kalkıp mutfak araştırılır pratik bişey bulunamayınca 7 eleven ya da açık bir benzinciden calve falan alma hayali sarar dörtbir yanınızı. hasta ve üşengeçsinizdir çıkıp alamazsınız bir türlü o arzuladığınız sıcak ve nefis gıdayı. sonunda kendinizi mutfakta knorr bulyon yalarken bulmanız işten bile değildir böyle gecelerde (bkz: yalnız yaşamanın zorlukları)
  • ama eger caniniz istediginde mutfaga gidip bulursaniz o corbayi oyle super bi lezzeti olur ki anlatilmaz yasanir.
  • evde her daim bir kac cesit hazır corba bulundurmak bu tur krizlere karsı alınacak en guzel onlemdir.
  • bilgisayar başında ya da arkadaşlarla muhabbet ederek geçen zamanın farkına varılmaz bazen, "ulan bi çorba içsek mi? evet evet içsek, hemen içsek!" fikri doğar aniden. sonra evinizde bir adet anti-üşengeç insan* bulunuyorsa, mutfaktan mis gibi naneli kekikli mercimek çorbası kokuları gelir, cümbür cemaat içer neşelenirsiniz. ama bayan anti de üşeniyorsa o akşam, sadece çorba içmenin keyfinin geyiğiyle geçirirsiniz gecenizi.
  • alkolün dibine vurulan bir gecenin sonunda neredeyse içgüdüsel olarak başgösteren ve önü alınamayan bir rahatsızlıktır.dolmuş şoförüne hafiften kaygan bir "inejek varrj" fırlatıldıktan sonra tıklım tıklım dolu bir işkembeciye gidilir, bir hafta tüm evi ve çevreyi kokutacak kadar sarmısak ve sirke küründen sonra eve gidilir, yatılır, sabah uyandığınızda "ulan yine mi içmişiz şu iğrenç şeyi" demeniz bir sonraki kürün habercisidir aslında...(bkz: resistance is futile)
  • genellikle önceki saatlerde aşırı alkol alınmışsa bundan dolayı insanın ihtiyacını duyduğu tuzu almak istemesi durumudur.genellikle çorba tercih edilir çünkü o kadar alkolden sonra mide ancak çorbayı kabul eder
  • pazar gecesi
    ertesi günün ağırlığı omuzlarında
    inatla uykuya direnip biraz daha birşeylerle oyalanmak isterken
    içine limon sıkılmış, üzerine tuz ve karabiber ekilmiş, domatesli pirinç veya şehriye çorbası
    dilinin ucuna gelmişken beynini kemiren krizdir.

    yat uyu
    yat uyu
    yat uyu.
hesabın var mı? giriş yap