• bana da denk gelmis olan dolandiriciliktir. alokontor denen nane ile 120 liram cekilmisti. şükür ki geri alabildim ama 105 lira olarak. daha sonra da ben buldugum bir acikla vodafone'dan bedavaya 20 gb internet aldim. bana attigi kazigi simdilik fersah fersah cikardim sayilir.

    not: artık işe yaramıyor o yontem, soracaklara simdiden cevaben olsun.
  • bir rezalet de ben ekleyeyim. 2015 kasım ayında tarifeye ek bir telefon aldım. 2 yıl, 35 tl tarife, cihaz bedeli 95 tl yani aylık 130 tl fatura ödeyecek şekilde sözleşme yaptık. dakika, kota aşımı söz konusu olmadığı halde 145 tl'nin altında fatura ödemedim. yok o ücreti, yok bu ücreti diye her ay 15 - 20 tl sıkıştırdılar, neyse dedim.

    ekonomik kriz sağolsun, son 4-5 aydır iş yerim maaşları 10-15 gün geciktirmek durumunda kaldı. haliyle benim ödemelerim de gecikti. geçtiğimiz hafta vodafone "güncel faturanız 847 tl, son ödeme tarihiniz 27.03.2017" dir diye. aradım, müşteri hizmetlerine bağlanamıyorum. görüşme sürekli kesiliyor. 2 saat boyunca müşteri temsilcisiyle görüşmek için uğraştım, bağlanabildiğim 2-3 sefer ise derdimi yarım yamalak anlatamadan yine kesildi. vodafone bayiine giderek durumu anlattım. baktılar sistemlerine, fatura ödemeniz gecikmeye girmiş, sistem otomatik olarak cihaz sözleşmesini feshetmiş. kalan ayların parasını tek seferde faturaya yansıtmış. ne yapılacak, çözüm ne? 850 lirayı ödeyeceksiniz.

    yahu yıllardır kullandığım hat, 1 fatura bile ödememiş değilim. hepsi ödenmiş, son 3 tanesi "geç" ödenmiş. 3-5 gün geç de olsa ödemişim ben bunu. yardımcı olun, taksitlendirme devam etsin yol gösterin. yok, kapı duvar. müşteri hizmetleri, bayii çalışanları yerine duvarla konuşsam daha faydalı olurdu.

    sokarım yapacağınız işe, dedim. haftaya faturayı ödüyorum, telekom mu olur, türksel mi olur başka operatöre geçiyorum. hanımı, annemi babamı, kayınpederle kayınvalideyi de organize ettim. hepimiz vodafone kullanıyorduk, başka operatöre geçiyoruz.

    yıllardır sadık müşterin olan insanı niye sikmeye kalkarsın? 2012 den beri telsim, vodafone kullanan insanım. yazık amk.
  • işin kötü yanı da alternatiflerin de aynı şekilde kötü olmasıdır.

    biri yazmış, ailemi yedi sülalemi vodafone'dan vazgeçirdim, hep birlikte başka operatöre geçiyoruz diye.

    en haklı davranışı sergiliyor tabi ki. fakat öbür yanda turkcell ve türk telekom avucunu sıvazlayıp seni bekliyor. sonra ne mi olacak? aileden başka birisi dolandırılacak, haksızlığa maruz kalacak ve hep birlikte başka operatöre geçme kararı alacaksınız. bu sefer diğer operatör avucunu sıvazlayıp bekliyor olacak.

    kısır döngü, müşteri olarak bizler götümüzü nereye dönsek vurgun yiyoruz.

    kısaca operatörlerin hepsinin a....
  • dolandırıcı firma. bunlardan geçtiğimiz yıl faturalı hat ve faturaya ek telefon aldım. 60 tl tarifeye ek 10 tl cihaz ücreti ile toplam 70 tl olmak üzere 2 yıllık taahhüt verdim. şu ana kadar hiç 70 tl ödemedim. gelen faturaya bakıyorum 70 tl tarife, 26 tl cihaz ücreti, şu ücreti bu ücreti diye hep 100 tl üzeri fatura geldi. 105 110 da değil 150 filan geliyor. her ay içerik ücretleri diye 50-60 tl geliyor. ışin güzel tarafı hattı kullanmıyorum bile doğru düzgün. tarifemdeki paket bile bitmiyor ki ekstra içerik hiç almadım. bir defa 30 tl lik internet paketi aldım. o ay 226 tl fatura geldi. müşteri temsilcisine bağlanmak mümkün değil. hangi numarayı aradıysam müşteri temsilcisine bağlanamadım. mail atıyorum geri dönüş yok. son birkaç aydır faturaları ödeyemiyorum işsizim ve param yok. icraya verdiler. bugün kağıt geldi eve. babam sağol oğlum ilk defa eve icra kağıdı geldi sayende dedi. şu an 1100 tl ödemem gereken borç var yoksa hapis yatacağım. dava açmaya kalksam ne bunu yapacak maddi imkanım var ne de en ufak bir kazanma şansım. güçlü türkiye'de benim gibi bir garibanın koskoca firmayla gireceği savaşı haklı da olsa kazanma şansı yok. yapabileceğim bir şey yok. ya o parayı öde ya da hapse gir. orospu çocukları!
  • (bkz: payguru)
    birisinin çıkıp vodafone dur demesi gerekiyor.
    ne gerek var ? allah aşkına vodafone sebebi neydi ki?
hesabın var mı? giriş yap