• gitar ile çalması en kolay parçalardan biridir. buna benim yorum sevgimin manyakça bir etkisi olabilir tabi.
  • çok onurlu, çok gururlu, çok coşkulu bir grup yorum şarkısıdır; ama galiba ağlak bir manyak olduğumdan ben ağlıyorum bir. dirençle gel dedikçe böğrüme saplıyorlar sanki bir şeyleri. o şeyler ne bilemiyorum işte sonra ben de. gelmeyecekler var. her şey olmuyor. herkes gelmiyor. geceler çatlamıyor bazen, kafalar çatlıyor ama bak. alanlar doluşuyor. gelmiyorlar.

    zöge: nesi koydu anlamadım ama tanım oldu. oldu mu şimdi?
  • aşkın,mücadelenin sesi sanki bu şarkı
  • sözleri şöyledir:
    karanlıklar içinden
    şafakla gel günle gel
    kan ve barut içinden
    dirençle gel kinle gel
    gel gülüm gel

    gel ki geceler çatlasın
    gel ki şafaklar tutuşsun
    bizim olsun alınterimiz (hey)
    bizim olsun emeğimiz (hey)

    yağmur sele dönende
    derelerden taşta gel
    biz kavgaya girende
    sevdalara düşte gel
    gel gülüm gel

    doluşunca alanlar
    şehirde gel kırda gel
    haykırınca zindanlar
    zincirleri kırda ge
    gel gülüm gel
  • yorum’u baştan sona dinlemişimdir. yıllar geçtikçe anladım, aslında hislerimize tercüman olmasından ziyade propaganda amacı güden bir grupmuş kendisi. olsun, yine de severim. müziğini severim, bende uyandırdığı hisleri severim. önemli değil o kadar aslında niyetler, herkesin çıkardığı sonuç başkadır çünkü. velhasıl, bu şarkısında örneğin, geçmişime giderim. taptaze isteklerime, yarınlara olan inancıma giderim. idealize edilmiş bir dünyanın hayali arzularına gömülürüm, gerçekmiş gibi... “bizim olsun alın terimiz” derim doğmamış çocuğumu kandırmak ister gibi, hayatın tüm kötülüklerine karşı. tutuşacak şafak kalmış gibi sanki ileride, kendimi kandırırım ve haz duyarım bundan. çünkü yalandır, dışarda olup biten her şey, ben inanmıyorsam eğer. bilirim, dünya benimle vardır, benden sonrası ise başkalarını ilgilendirecek artık. ve severim bu şarkıyı ben. “kan ve barut içinden, gel gülüm gel” diyerek.
  • politik duruşunuz ne olursa olsun koyan şarkıdır. öyle ucuz arabeskler gibi 1 gün koyup geçmez de, pek dillendirmeye ortam bulamadığımız duygularımızı isteklerimizi söyleyen bir şarkıdır.

    aslında şarkı o kadar güzel ki ironik de olsa şarkıyı yazan adam çok muhteşem bir hayat yaşasa bu şarkı yazılamayacaktı, dolayısıyla... her şeye değdi değdi `::(`
  • yazılmamış hayret, adnan yücel‘in bir şiiridir.
  • 5. günün safağında doğuya bakın diyip beklenti yaratan birine söylenebilecek söz veya şarkı
  • yorum'un en guzel sarkisidir kanimca. hem vokal hem muzikalitesi gercekten harikadir.
hesabın var mı? giriş yap