• gelecekle ilgili kaygilar tasimak,
    universitede okuyorsaniz, mezun olunca is bulabilecek miyim gibi bir endise tasirsiniz. ya da,
    ne olacak bu ulkenin hali? - toplumsal gelecek endisesi
  • istemediğiniz birinin size gelmesini istememe durumu, gelme ihtimali olduğunda duyulan kaygı
  • okul bitmek üzeredir... bölümünüz bi boka yaramaz gerçek hayatta... aileden kalma sağlam bi miras da yoktur... elinizden gelen kocaman bi iş de... her işi yaparsınız ama... aslında bi işi yapmazsınız da... bırakın beş yıl sonrasını ertesi gün muallaktır... işte biz buna kısaca gelecek kaygısı diyoruz...
  • hayatla yuzlesmeyi ertelemis (bkz: alkolik) (bkz: internet bagimlisi) kisilerin kapi araligindan gercegi gorduklerinde kapildiklari duygu.
  • insanı bunalıma kadar sürükleyecek bir endişe..
  • üniversitenin 3. yılına gelmişsinizdir ve çevrenizdeki daha düne kadar çapkınlık muhabbeti yaptığınız insanların birden bire akademik bi insan olduğuna veya okulu bitirince şu işle uğraşcam diyaloglarına şahit olursunuz. artık kantinde boş muhabbetler geçmez bu yetmezmiş gibi 80-84 lü jenerasyondansanız, yani kariyer planlama insanı değilseniz, o zaman kafaya dank eden şeydir. zaten staj size okulun bi bok öğretmediği konusunda ayarı vermiştir bu sendromda üstüne service pack etkisi yapar rahatlatır.
  • insana yaşlandığını hissettiren etkenlerin en acımasızıdır."iki sene sonra üniversite de bitiyor ne olucam ben" sıkıntısı aklına geldikçe çıldıracak gibi olur kişi.aileden kendisine geçecek bir iş yoksa,kendi en baştan başlamak zorundaysa,etraftakilerin de beklentileri pek bir yüksekse çok zordur bu stresle baş etmek.insan kendini her konuda kifayetsiz hisseder,zaten tembeldir de,çoğu insana göre başarılı gözükse de kendinden hiçbir zaman memnun olmamıştır hayatında,elinden de hiç bir iş gelmeyecek gibi görünmektedir.üstelik "ee okul bitince n'apacaksın" soruları da iyice artmıştır,bir karar vermek gerekmektedir ama kişi hala "acaba ` stv:sinema televizyon` mi okusam üstüne,yoksa akademik kariyere mi odaklansam,şirkette çalışmak falan bozar beni,aslında dışişleri de süpermiş,en iyisi oyuncu olayım ben" çelişkileri içindedir,bu kadar az zaman kalmışken hala bu çelişkileri yaşıyor olmaktan dolayı da kendinden utanmaktadır.en iyisi de babaannedir,"biz seni hiç bişey olmasan da severiz" der,dağ gibi yükü bir anda hafifletir kişinin üstündeki.
  • zeka ve egitim acisindan yetersiz bazi kadinlarin zengin/basarili/gelecek vadeden/unlu vb. bir erkekten* hamile kalarak kurtulduklari endise.
  • hayatın boktan olmasının önemli etkenlerinden biri. insanı geleceğinden endişe edecek durumlara sokanlar utansın. hayatının büyük kısmını gitmek istemediği yerlere gitmek yapmak istemediği şeyleri yapmak zorunda bırakanlar utansın.
hesabın var mı? giriş yap