• (bkz: #32806926)
  • (bkz: soctu)
  • üniversite eğitimini, insanların yıllarca bitirmek için verdiği emekleri, insana ve insanlığa olan saygısını kaldırıp çöpe atan saygısızca bir açıklama...
  • üst düzey bir şirket ceo sunun söylediği doğruluk payı olan bir sitemdir.

    her şehire hatta ilçelerin bazılarına üniversite açmaya kalkarsan ara iş gücü için kalifiye eleman bulamadığın gibi işsiz üniversite mezunu ordusuna yeni kişiler eklenmeside kaçınılmaz olmaktadır.

    özellikle büyük üniversitelerde kadro sıkıntısından dolayı alttan eleman yetişmemesi ve bu kadar fazla üniversite için hoca ihtiyacını nicelik ve nitelik yönünden karşılanamayacağı aşikardır. bu nedenle yeni üniversite kurup kalitesiz mezun vermektense ara iş gücüne uygun kişileri yetiştirebilecek marifette eğitim veren kurumlar oluşturulması ve üniversitelerdeki eğitim kalitesinin artırılması çok önemlidir.
  • cvleri cope atmak yerine kivirip kivirip bir yerlerine tikamasi gereken kisi beyanidir. bazi dogrular soyleyip insanlari itin bir tarafina sokamazsin. sistemle sorunu olan adam mevcut sistemi duzeltmek icin birseyler yapar, sahip oldugu gucle atarlanmalarin akli basinda bireylerde karsiligi yoktur.
  • istanbul, ankara, izmir üniversitelerinin dışında, - ki bu şehirlerdeki tüm üniversiteler de değil - nitelikli öğrenci bulmak çok zor. ne öğrencinin bireysel çabası, ne de akademisyenlerin niteliği var. bölümünden mezun olanların ne bir yabancı dili, ne hazırladıkları tezler, ne bir araştırma ne de uygulamaları var. anadolu'daki taşra üniversiteleri, henüz lise düzeyini geçebilmiş değil. bunun bir çok nedeni var elbette ki; ama en büyük sorun kesinlikle yök ve iki kelimeyi bir araya getiremeyen, düşünüp, sorgulayamayan akademisyenciklerdir. her ne kadar bu beyaz yakalı patronlardan hoşlanmasam da, bu noktada katılmak durumundayım.
  • universite mezunlarinin cv'lerini kasteden bir baslik.

    ben de olsam, ayni seyi yapardim. ama once ık departmanindakileri kovardim. cunku ilk filtrelemeyi onlar yapiyordur. hala kalkipta ceo'nun onune universite mezunu adamlarin cv'lerini koyuyorsa, saglam bir cezayi haketmislerdir.

    bir de kalifiye elemandan kasit, isi yapmaya uygun yetenekte insandir.

    tr'de "kalifiye" kelimesi yanlis anlasiliyor. ne kadar cok okul bitirirsen o kadar kalifiye olacagin, is verenlerin de hep en yuksek kalifikasyona sahip insani ise alacagi varsayiliyor. (bkz: overqualified)

    halbuki universite bitirmek demek, kalifiye olmak anlamina gelmiyor. belki diploma aldigin alanda kalifiyesindir, ama torna operatoruolmak icin kalifiye degilsindir. veya universitede "torna operatorlugu"nun yaninda, 40 farkli seyde de uzmanlasmissindir, o zaman da gerektiginden fazla kalifiye olursun.

    kalkip birileri de, bu basit kurali: "vay efendim para mi veriyorsunuz. size kolelik yapacak adam yok" gibisinden, kicindan yorumlamis. bu tur insanlarin is dunyasini algilama yeteneklerinin zayif oldugunu, ve ciddiye alinmamalarini soylememe gerek yok.
  • adamın yazdıklarından ''gecekondu üniversiteleri'' ve ''herkes üniversite mezunu olacak diye bir kaide yok.'' bölümlerine katılırken; '' yök bir kere de bize sormuyor ihtiyaçlarınız neler?'' bölümüne katılmıyorum. zira üniversiteler, sermaye kesiminin ihtiyaçları doğrultusunda kalifiye eleman sağlayan bir arka bahçe değildir. oralarda bilim üretilir - ki bizim üniversitelerdeki sıkıntı tamamen burada - ve üretilenlerden sermaye kesimi kendi çıkarları-hedefleri doğrultusunda yararlanır.
hesabın var mı? giriş yap