• e hemşire suçlu?

    edit: büyük ihtimal süreçsel açıdan ve görev tanımında yer aldığı üzere ilgili tahlilleri yapması ve sunması konusunda görev almış. bu süreci aksatmış büyük ihtimal. doğrudan hastane suçlamayı bu şekilde yapabiliyorsa dayanağı da budur.

    edit2 doktor vakanın durumuna göre testleri beklemeden operasyona baslayabilir. hasta geçmişinde bunun olmamasinin sorumlululari ayrıdır ancak müdahaleyi yapanlar bu riski bilerek bu gorevdedirler.(acil durumun getirdiği sorumluluk)

    sonuç: bence olayı çözdük :)

    ufak bir detay da askerliğini yapmaya giden hiçbir er kişisine hiçbir zaman kan testi yapılmıyor oluşu.(artık varmis bizdeki sağlık raporu, heeeyyt be aslan gibisin maasallah şeklindeydi)
  • bak bak bak yaprama bak. bimere cimere sikayet edip görevden aldırma sürecinin peşini birakmayacakmis. rezalet falan yok ortada. saçma sapan iddia ve hezeyanlar var. hayır eksik olan ne? kim mağdur? kime ne bulaşmış? sana ne sen kimsin?
  • baslik sahibu entrysi bende de engelli muhtemel agir troll arkadas.

    her geleni ameliyata doner icin almak nasil bir sacmalik lan. boyle bir dusunce olabilir mi. ınsallah cerrah arkadaslar okuyordur burayi.

    doner puanlari
    hasta muayene etmek: 31--36 puan
    ameliyat etmek: 15- 170 puan.

    devlet bile s. et ameliyat uzun suruyor poliklinik yap puan kazan diyor. bizim suserler diyor ki puan icin ameliyat ediyorlar. sakasiniz olum:))
  • bu şekilde devlet hastanelerinin döner sermaye için ozellikle, batı bölgelerinden bahsediyorum, her geleni ameliyata aldığına bir şekilde şahit olmuştum. doğrudur, olmuştur, herkes duymalıdır.
  • hemşire gözlük takabilirdi evet ama bu başhekimin yaptığı puştluğu ve hastane yönetiminin takındığı tavrı değiştirmez.
    tahlil olsa ve öncesinde ameliyata girecek arkadaşlara hiv+ olduğu söylense o hemşire o gözlüğü takacaktı.

    ihmal ihmali doğurmuş maalesef.
    bu ülkede sağlık sektörünün bir kez daha rezil ve iğrenç bir sistemi olduğunu öğrenmiş olduk.

    rezalet gibi rezalet
  • hiv+ olup nasıl askerlik yaptığını aklımın almadığı rezalet. evet belki virüsü taşıyan arkadaş taşıyıcı olduğunu bilmiyor olabilir de 300 kişilik koğuşa böyle biri nasıl sorgusuz sualsiz, testsiz tahlilsiz alınır?
  • korkunç bi olay, nasıl böyle bir şey olabilir? gerçekten rezalet gibi rezalet.
  • kural olarak serolojisi bilinmeyen her hasta seropozitif olarak kabul edilir. pek çok memlekette hasta onayı olmadan seroloji bakılamaz. operasyonda iğne vs yaralanması/kan ve sıvıların göze ve açık yaraya teması mutlaka bildirilir. bu durumda kimse suçlu değil. eğer şüpheli yaralanma varsa hastadan hıv/hbv/hcv istenebilir ve gerekirse proflaksi başlanır. hastanelerin performans için gereksiz ve önlemsiz iş yapması durumu söz konusu bile olamaz.
  • doğruysa rezalet değil skandaldır.
    bu ülkede bu yaşa kadar gelebilmiş olmam bir mucize!
  • hiç de yukarıda anlatıldığı gibi olmayan olaydır.

    öncelikle hasta hiv+ değil, buradan başlayalım. operasyon sırasında hemşirenin gözüne kan sıçrıyor ve doktor kendisine yıkanması ve ameliyata geri gelmesi için müsaade ediyor. ancak hemşire hanım hastanın hiv ya da hepatit gibi bir hastalık taşıyabileceğini söylüyor. gidip başhekim'e şikayette bulunuyor.

    konuyu dinleyen başhekim de hemşireye "siz her vakaya gerekli önlemleri alıp girmek zorundasınız zaten" minvalinde bir şeyler söylüyor.

    yani olayda hemşiremiz hem yıkanıp geri gelmek istemediği için ameliyatı yapan doktora hem de başhekime atarlanıyor. bütün olay sadece bir dedikodudan ibaret.

    sakin olun, atlamayın. bana da böyle anlattılar. hadi bakalım hangisi doğru acaba? bilip bilmeden atlıyor herkes.
hesabın var mı? giriş yap