• yalnızlıktan bıkmış ve arkadaşı gibi mutlu mesut bir yuva kurmak isteyen bir hanım kızımız...
    düğünden sonra da mutlu haberi alabilir... ismini sağlam yere yazdırmışsa silinmiştir ama isminin baş harfi (k) ile son harfi (n) kenarda kaldığı için silinmediyse üzülebilir... duygusal bir hanım kızımız... kendisini teselli ediniz...
  • en son ablamin düğününde gördüğüm kizlardir. bir dugun gününde evlenen yakın akraba ya da dost ise üç amaç vardır;
    1.kina gecesinde kına tepsisini gelin basında tam çevirme.
    2. ayakkabının altına isim yazma
    3. gelin çiçeğini kapma.

    ablamin kına tepsisini basında tam tur çevirmek icin 30 yıllık evli büyük yenge bile bir ara heveslenmişti.
    ayakkabıya gelince de yine ablamin ayağı sülalenin gururu gibi 40 numara olunca, ayakkabısının tabanı da devlet lisesi yoklama kağıdı gibi olmustu. boş yer bulan hunharca saldırıp "ay sevdiceğiminde adını yazsak ya yanyana silinsek" diyip kendinden geçmişti. düğünün sonunda ise ablam vurduğu icin çıkardığı ayakkabılarını salonda unutmuş, kimin silinip silinmediği ortaya çıkmamıştı.

    ve son olarak genlerden birbirimize benzediğimiz minnos koca ayaklı ablam, gelin çiçeğine cimrilikten kıyamayıp atmadığı icin bu aşamada tamamlanamamis, büyük yenge dahil (ona da ne oluyorsa) bir burukluk hakim olmustu.

    tanım: bence masa masa gezip düğünde ki tüm bekar erkek annelerinin elini öpse daha çabuk evlenecek kızlar, kızlarımız
  • bence fazla anlam yükleniyor, hayatımızın merkezine koyacağımız insanı topuklu ayakkabının altından adımızın silinmesine bağlayamayız. ya da bir buket çiçek tuttuk diye evleniyorsak vay halimize.. yok nişan kurdelesi yemelisin yok o yok bu bunlar saçma şeyler. ayakkabının altına isim yazdırmak bir nevi kızlar arasında eğlence. bu kadar ciddiye alan insan çevremde açıkçası tanımadım. ha yok mudur? elbette vardır ama çok çok nadirler..
  • evlenmek isteyen kızların isimleri gelin ayakkabısına değil de gelinliğin üstüne yazılsın ki, kimden uzak durmamız gerektiğini bilelim.
  • son kozlarını oynuyordur.
  • bir umut demiştir. bir de bunun nişan kurdelesi yutanları var.
hesabın var mı? giriş yap