• futbol terimidir ancak argoda da kendine yer bulmu$tur. aslen futbolda:
    pas olarak verilen yopu hic durdurmadan vurmak. vole. argoda da:
    futboldaki harekete benzer $ekilde uzerinize yuruyen, ya da ko$an hasminiza o size vurmadan, ya da hamle yapmadan, daha tam yaniniza bile gelmeden vurmak.
  • agroda eskeza (birebir argo sözlüğünden alinti) "domalmiş bir biçimde üzerinize gelen bayanla cinsel ilişki kurmak" anlamına gelir...
  • gelisine vurmanin zorlugu, topun gelis hizina baglidir. eger top yavas geliyorsa vurmak daha kolaydir ama topun vurdugunuz yone olan hizi daha az olacaktir. eger top hizli geliyorsa vurmak daha zordur ama bir de adam gibi oturtursaniz ayaginizi topaaa tam bir orgazm olur o.
  • vuru$un diger zor kismi topun geldigi yuksekliktir. zira ayaginin ustune getirmek adina ayagin fazla kalkmasi ya da dengesiz kesik bir vuru$ martilari hedeflemekten ba$ka bir halta yaramaz. asil baba vuru$, paralel gelen hafif yuksek topa sicrayip havada yan donerekten vurulan voledir, ki bunun bir du$u$ kismi vardir sormayin. gol olursa zevkten dort ko$e olursunuz, alakasiz giderse "what was he thinking" denir sizin icin.

    ha motivasyonu nedir denirse, topu durdurmak ile rakip oyuncuya mudahale $ansi tanirsiniz. ya da kontrol etmek cok zordur direk seker. bu yuzden vurmak lazim, denemek lazim.
  • futboldan anlamayan seyirci için kavraması ve yakalaması en zor olan hadise.
  • haydar beyin geldiğini duyan satanistin, uygun yükseklikten yaptığı serbest düşme'ye, satanist avcısı büyük türk misyoneri haydar beyin demir haçıyla yaptığı hamle.
  • basketbolda base line tabir edilen yerden geriye doğru dönerek yaptığınız atış*gibi, bu harekette futbolun bir numaralı hareketidir kanımca, dondurmaya hayat veren tatlandırıcıdır.

    bu tabir aslında spor spikerlerinin de katkısıyla, gelişine sert vurmaktır.siz hiç gelişine yumuşacık vuran birini gördünüz mü? tabi ki gördünüz, insanın olduğu yerde herşeyi beklemelisiniz.. ama işte bu işi anlatan kişi;

    - uf laa, amma gelişine yumuşak vurdu, nasıl teslim etti topu kaleciye

    .................." şeklinde konuşmayacaktır.ne demiş ercan taner:

    - sert vurdu... kalenin bir parmak üstünden dışarı gitti.

    sert ve gelişine vuranlara selam olun efendim..
  • "bir durum hakkında çabucak karar verip, yapılması gerektiği düşünülenin o anda yapılması" şeklinde de tanımlanabilecek kelime öbeği. burada asla unutulmaması gereken nokta; tıpkı toplu oyunlarda olduğu gibi, bu vuruşun "ustalık" istiyor olmasıdır. zira deneyen "vurdum" sanırken, ıskalayıp kolunu - bacağını kırabilir. yere temas anında, kaseden gelen irrite edici "çıt" sesi de cabası.
  • ogame'de de mümkün. götünüzü yırtıp yaptığınız onca filoya, ay sahibi radar manyağı bir tip, siz gemilerinizi seferden döndürürken 1sn farkla çakabiliyor. gemilerinizi göremeden gelişine vuruyor. soldan faso verdiği gibi 90'a takıyor. ağlamak istiyorum sayın seyirciler.
  • çevirmenler arasında anlamı tam ve net olarak bilinmeyen, bulunamayan terimler veya kelimeler için bağlamdan hareketle makul bir tahminde bulunmak ya da kelimenin anlamını cümlenin gelişinden çıkarmak.
hesabın var mı? giriş yap