• annesi de kendisini erken denebilecek yaşta doğurmuş bir kız çocuğu olarak, bunu epey epey istiyordum ben..
    tren kaçtı, çoktan 30'a yanaştım ve erken anne olma olasılığım geçmişte kalan bir hayal oldu..

    istiyordum, çünkü çok acaip süper avantajları olduğunu birebir kendim yaşadım..
    çocukluğumda, annemle oturup çizgi film izliyor, evin içinde deli danalar gibi koşuşturarak terden sırılsıklam olana dek tepişiyor, gençliğimde, son çıkan kıyafet modellerini mağaza mağaza valideciğimle arayabiliyor, girdiğimiz pek çok ortamda anne-kızdan ziyade abla-kardeş sanılıyor ve bunlarla acaip eğlenebiliyorduk...

    daha mühimi, insanın yaşlandıkça yitirdiği tolerans, ona en çok da anneyken lazım olan bir şey...
    "bu neeaa?", "bu kiieeem?" "naapıcan bununlaaa" gibi milyonlarca soruya tahammül ve hatta sempati ile karşılık verebilme yeteneği zaman ve yaş ile azalan bir tür yetenek..

    ha insanoğlu bi tuhaf, aynı anda birbiriyle çelişen onlarca hayali de kurabiliyor elbette..
    döner istiyorum dönmesin istiyorum haleti dünya üzerinde gözlerini açmış düşünceli organizma sayısının yüzde 92,4 üne bir şekilde sirayet etmiş hayatının en az bir noktasında..
  • içinde bulunduğumuz jenerasyondan bir ya da iki kuşak öncesi için tercihli bir sebep olmayan durumdur.bizim annelerimiz veya yaşı şu an 30 a dayanmış çocukların annesinin çoğu* gençtir.hala nazımızın geçmesi,abuk subuk şakaları kaldırabilme yetisi,kafamız bozuk olunca hiçte haketmedikleri şekilde terslenmelerimizi annelik içgüdüsü ile kabul ediyorlarsa,genç anne oldukları içinde aynı frekansta anlayabiliyorlar.

    şu an evlendikleri yaşta olsalar bir çoğunun "şimdiki aklım olsa" diye başlayan ama sonunda tatlıya bağlayan "iyi ki seni doğurmuşum" içerikli cümleler kuracağı kesin.genç anne olmak onlara zordu.çocuk yetiştirmek bu kadar otomatiğe bağlanmamış,bütün çözümler ellerinin altında bakkalda-markette satılır nitelikte değildi.

    şimdi kimsenin yaşayacağı bişey kalmadı.bütün güzel şeyler içildi,bütün güzel anlara tanık olundu,iyi kötü bütün insan çeşitlerinden bir tutam tanındı,kariyerler oturtuldu paranın nasıl kazanılacağı öğrenildi,sistem çözüldü ve artık geriye kalan yapılabilecek en iyi şeyin anne olmak olduğu farkedildi.

    hızlı tüketmiş ama kendinden emin,gerçekten isteyen kadınlar için yaşamı pamuk helvaya çevirebilir,güzel olur.ancak eksik yaşanmışlıklar,kendini büyütememiş kadınlar,hele hele hesapsız bir hezeyanın ardından gelen annelik olgusu hiçte şirin değil,hiçte kolay değil,hiçte cazip değildir.

    genç anne olmak şehir kadının talebidir.kendi başına çok güzel bir fikirdir ancak biraz gerçekçi ve derin düşünüldüğünde birçok şeyin hızlıca tüketildiği fikri de kabul edilmelidir.

    konuyla ilgili cuk oturmuş güzel bir film için (bkz: riding in cars with boys)
  • çocukla geçirilen her anı için güzel bir fırsattır genç anne olmak. bir çok aktiviteyi birlikte yapabilir ve birlikte geçirilen zamanda çok keyif alınabilir. eğer annenin de annesi genç ise, bir araya gelindiğinde oldukça keyif veren bir aile tablosu oluşur.
  • akla ilk olarak kariyer planları olmayan kadınları getirse de, tam tersi, kariyer hırsı olan kadınların da "hemen yapayım da aradan çıksın" mantığıyla (!) gerçekleştiridkleri eylemdir. evet, çocuk yapmayı da bir "proje" olarak gören zihniyetteki "robot-kadınlar" da mevcut bu dünyada maalesef.
  • "orta yaş artık 40" diyenler haklıysa, 32-33'e kadar yolu var genç anne olmanın. 33'te doğurduk diyelim, yavrucuk yedi yaşındayken biz orta yaş olucaz işte. yedi yıl genç annelik yeter bence zaten.. matematiğime hayranım.
  • bir de boşandıysan muhteşem bir şeydir.
  • kızı 3 yaşında, kendisi 21 yaşında, annesi 39 yaşında, anneannesi 57 yaşında

    yok artık

    (bkz: anasına bak kızını al)
    cidden (bkz: bir arkadaşım)
  • genç eğer fazla genç değilse çocuk için tercih sebebi olacak durumdur. çünkü normal şartlar altında daha uzun yıllar beraber olacakları anlamına gelir.
  • kişi, düşünüp taşınmış, çocuk sahibi olmaya karar vermişse ne mutlu ona.* * * *
    genç anne olmak eğer doğru insanla, bilinçli olarak karar verilmiş bir şeyse tadından yenmez muhtemelen.bir kere bünye doğumdan sonra çabuk toparlanır, vücud bozulmaz.
    ayrıca çocuk dediğin sıradan bir şey değildir, sabır ister, fedakarlık ister, enerji ister, uykudan feragat edilmesini gerektirir en basitinden.
    uykusuz kalan bünye ne kadar gençse o kadar kolay toparlanır.ikinci bir çocuk düşünülüyorsa doğru bir karardır.hatta bu karar otuzuna gelip, hayatımda ne eksik, bi tane de çocuk yapıyım bariden daha mantıklıdır.

    ama sonuç olarak cesaret ister, hayatını tamamen değiştirmeni gerektirir belki de, doğruluğu/yanlışlığı tartışılır.gerçi tartışmak da bana düşmez.

    tabi bir de gençten kasıt nedir , şimdiki çevrede 30 yaş öncesi çocuk sahibi olmak genç görünürken annane babanne zamanında 25 yaşında çocuk doğurana "uzun zaman çocuğu olmadı, sonunda muradına erdi" denilirdi muhtemelen.
  • genç anne olmak, tabi ki iyi hoş fakat pek de propagandası yapılası bir şey değil gibi, ne dersiniz kadınlar kulübü? (forum olduk gidiyoruz)..
    şöyle diyelim:
    genç anne olmak iyidir, çok genç anne olmak tartışılır ve
    genç anne olmanın propagandası kesinlikle iyi bir şey değildir. çok fena bir şeydir bu, ısrarcıyım. çünkü genç anne olmanın (bu toplumda) şartı "genç evlenmek" veya "erken evlenmek"tir, değil mi? genç anne olmak için "bir an önce evlenme" takımını tutmak fikri beni ürküttü sevgili kadınlar kulübü. ondan yazmadan duramadım. hani böyle ilkelci bir anarşist "doğaya dönelim, eşleşelim, çiftleşelim" derse sorun yok, ama batsın bu dünya, işler öyle değil bildiğiniz gibi.
    tunç devrinde yaşasaydık şakır şakır doğururduk be sözlük..
hesabın var mı? giriş yap