• yahu kendimizi savunsak bu sefer de doktor olduğunu söyleme ihtiyacı duyan sözlükçü oluyoruz. hahah.

    tanım: tüm doktorların belli bir kısmında olan kavram. genç doktorlar arasında böyle olmayan da çok
  • 'keşke sadece doktorlarda olsaydı' dediğim durum

    her meslek grubunda bu krolardan bolca var. genelleme yapacak olsaydım 'devlet memuru olan gençler' diye genellerdim. doktor olsun, mühendis olsun, düz memur olsun, ögretmen olsun atanıp kadro aldıktan, sırtını devlete dayadıktan sonra daly***lık default olarak yükleniyor. istisnalar sedat peker'in dediği gibi baş tacısınız. *
  • (bkz: #124860875) entryi şu şekilde bitirenlere hastayım lan. buradaki herkesin böyle bir tehdit muhabbeti var. asarım, keserim, döverim, gelin lan bekliyorum.. olum nasıl bir ortamda yetiştiniz siz? böyle yazınca sizi döve döve yontacağını düşünen kafadan bir farkınız kalmıyor maalesef..

    başlık konusuna gelince.. doktor, mühendis, işçi ayırt etmeden her gencin belli bir kısmında olan kıroluktur.. mesela "bunu bana yapanın var ya" diye yazan yazarlarda her kesimden var, bir tek doktor değiller.

    edit : adam entry'i silmiş lan =)
  • bu olağanüstü durumu herhangi meslek grubu ile kısıtlandırmak oldukça anlamsız.
    yukarıda da yazarların söylediği gibi z kuşağının genel durumu ne yazık ki. çalışan çalışmayan bir çok z kuşağı mensubu gençte bu durum söz konusu.
    çalışan ve okuması zor bölümlerden (tıp, mühendislik vs.) mezun olmuş fakat eşeklik baki kalmış gençlerde, çalışmayan ve okumamış ama kendini bir doktor, bir mühendis, bir mimar vs. zanneden cahilliğinin farkında olmayan cahiller bu tanıma tam uymakta.

    o nedenle meslek gruplarına bok atmak yerine direk nesil üzerinden yorum yapmak daha doğru olacaktır.
  • “kazandıkları da para olsa” diyerek desteklenebilecek başlıktır. *
  • genç kıroların doktor olmasından kaynaklı durum. sebebi yanlış eğitim ve sınav sistemidir. "matematik ve fizik bil öküz de olsan kabülümüzdür" diyen eğitim siteminden kaynaklanır.
hesabın var mı? giriş yap