• akp hükümetinin genç nesle hediyesidir.

    iş beğenmiyorlar diyenin de ayrıca allah belasını versin. onca sene çalışmış uğraşmış, türkiye'nin en iyi üniversitelerinden birinden mühendis olarak mezun olmuşum tabi ki asgari ücrete garsonluk yapmayı beğenmeyeceğim.
  • işsiz olanlar ve aileleri dışında kimsenin umursamadığıdır.

    milletvekili, bakan, başbakan ya da cumhurbaşkanının yakınıysan işi kaptın. iktidar partisinde belirli gücü olan bir yakının varsa işi kaptın. bu ikisinden birini sağlayabilen bir kişi bu ülkede kolay kolay aç kalmaz. muhalefet partileri için bunu sağlayabilmek daha zor olsa dahi gücünü geçirebildikleri kadar yapıyorlar. önemli olan iş bitirici birini tanıman.

    kpss sınavına bu sene toplamda altı milyon küsür kişi başvurdu. şu an alınacak olan iki bin küsür kişi. sınavla devletteki bir kuruma girebilmek oldukça zor. hadi yüksek puan aldın, iş geldi mülakata. kimi alacaklar? iktidar partisinden olanı. şansın en baştan beri sıfırdı.

    özel sektöre gelelim. bu konuda çok konuşamıyorum, çünkü bir bilgim yok. sağ olsunlar, cv'me hiçbir zaman geri dönmedikleri için gözlemleme fırsatım olmadı. sadece zaman zaman tanıdıklarımın tanıdıkları yardımıyla işe girdiğine şahit oldum.

    tabii asıl olay bu işsizlik oranının ekonomik krizin kanıtlarından birisi olması. yıllardır işsiz olan biri olarak, bu krizin 2017 esintisini bir yerlerinde hissedecek olanları zevkle izleyeceğim. kendi hakkıyla bir yerlere gelmiş olanlar hariç, umarım onlar işlerini koruyabilir.
  • tüik iş gücü istatistikleri'ne göre türkiye'de 15-24 yaş arası genç olarak kabul edilen ve yüksek öğrenim görmüş kişilerin işsizlik oranı %34,1. yani tüik raporuna göre, her üç gençten birinin işsiz statüsünde olduğu görülüyor.

    http://dogrulukpayi.com/…er-dort-gencten-biri-issiz
  • efektif olabilecekleri ve asıl gençlik enerjilerini yansıtabilecekleri, kalıcı ve uzun vadeli meslekleri olarak tanımlayabilecekleri bir işte çalışmayanların da girmesi gereken kategori.
    insanların enerjisini boşa harcamada ve etkisiz kullanmada da dünya sıralamasına gireriz herhalde.
  • gerçek oranın kesinlikle yüzde yirmi olmadığı durumdur. en az 30-35 arasıdır diye tahmin ediyorum.
  • herkesin üniversite okuması gerektiğine inanan sistem nedeniyle her geçen gün artmaktadır. üniversite bitirmenin artık bir anlamı olmadığını anlamamız gerek. her yere açılan üniversite görünümlü apartmanlar sayesinde oran olarak üniversite mezunu artar ancak nitelik olarak aynı hızda azalır.
  • insana bu neyin bayramı diye sorgulatır.

    işsizlik, ümitsizlik, fakirlik kader olmuş. cumhuriyet kurulduktan bu yana 100 yıla yakın zaman geçmiş. eğitimli gençler ülkeden kaçmak istiyor, çalışma ve geçim şartları oldukça kötü durumda, işsizlik korkunç bir hal almış halde. sermaye yok, eğitim yok, yol gösterecek bir siyaset yok. insanlar kutuplaşmış ve en kötüsüahval ve şerait'e dair bir farkındalık yok.

    harbiden bu neyin bayramı?
  • gençliğimi yaşadığımı hissetmiyorum, yaşadığımı da hissetmiyor olabilirim. işsizlikten bahsetmiyorum bile artık
hesabın var mı? giriş yap