• bir mağazalar zinciri.
  • taşra zihniyeti ile işletilen bir department store.
  • kadıköy şubesindeki satış elemanlarının sıcak kanlı olduğu mağaza.
  • kocaeli gebzedeki mağazasının önünde oturan tinercimidir sarhoşmudur her ne boksa 2 yıldır orada oturuyor ve her gelen geçenden abi 1 milyon varmı diyerek insanları rahatsız ediyor. onu orada 2 yıldır nasıl oturtuyolar bilmiyorum o yüzden alışveriş yapmıyorum gencallar bizimle değılsınnn.
  • bazen çok güzel indirimler yapan mağazalar zinciri.
    ayrıca internet sitesi üzerinden alışveriş yapacaklar için ttnet'in 100 lira alışverişe 20 lira indirimi var.
  • kadıköydeki şubelerinden taxit kart edindiğim giyim mağazası. kredi kartı vs olmadan bir miktar peşinat vererek istediğiniz ürünü taksitli olarak alabiliyorsunuz. henüz alışveriş yapmadım fakat dikkatimi çeken nokta şikayet var da ki şikayetler. müşteri politikalarını en kısa sürede test edeceğim.
  • bildiğin tok satıcı. kartlarını alırsanız yüzde 10 indirim uygularlar ama peşin ödemenize izin vermezler, her ay oraya gidip taksit taksit ödemenizi isterler. asıl amaç müşteri sürekli gelsin, belki taksit ödemeye gelince birşeyler daha alırmış.
  • hayatımda bunlar kadar saçma bir konsepti olan mağaza daha görmedim. görmem de herhalde.

    arkadaşım bunların bir mağazasında kasa şefi. efendim gidenleriniz uğrayanlarınız bilir. bunlar tam manasıyla müşteriyi silkelemeyi ilke edinmişler. taxitcard diye yarak kürek bir selfshopping olayları var. bu kartla size bir limit veriliyor önce, açık hesap- elden taksit, evkur'daki gibi. vade farkı falan yok. ilk alışverişinizde ne alırsanız alın, tutar ne olursa olsun %15 düşüyor totalden. 750 tl'lik alışverişe kadar kasaya sadece %20'sini veriyorsunuz düşen fiyattan, kalanı taksit.

    ama şark kurnazlığı burada başlıyor. bir gün uğradım bunların gop mağazasına arife öncesi (evet yaptım o hatayı). iki mavi jeans kot, bir spor ayakkabı, bir deri mont, muhtelif tişört gömlek falan aldım. 680 tl civarı bir şey tuttu. arkadaşımı da kıramayıp açtırdım hesabımı. (bana prim olarak geri dönüyor edebiyatı yapınca dayanamadım).

    şimdi; ilk alışverişim. kasaya vardım, ve kampanya gereği 680 tl'den 578'e düşmesi gerekiyor. öyle oldu. ama film burada kopuyor. kasa, benden düşen fiyatın %20'sini değil (115 tl) 196 tl talep etti.

    - bi saniye peşinat 115 tl olmalı. bu sizin kartınızla ilk alışverişim.
    -ıııh ımh beyfendi farklı ürün gamlarında peşinatta oynama olabiliyor.
    - ne demek oynama olabilir. bana bu bilgiyi vermediniz!!! (erdal bakkal stayla: bana öyle söylenmedi)

    - tamam, dilerseniz başka reyondan farklı markaları tercih edebilirsiniz.

    -yapmayın ya, vallaha mı?! ulan nasıl es geçerim ben bunu yaaa. vay anasını. ( sokayım satış stratejinize falan diye mırıldanıyorum)

    hülasa, tek mantaliteleri sizi silkemektir a dostlar. ayrıca sattıkları ürünler, esas mağazalarında daha ucuz. lüleburgaz'lıyım. buradaki yeni avm'ye de açmışlar. gidip bakayım dedim ne oldu ne bitti değişiklik var mı diye. yok. us polo'da incelediğim gömlek bu ipnelerde 140 tl, yine aynı avm içindeki us polo mağazasında 105 tl idi. kol gibi geçirmek mayalarında var.

    uzak durun. şiddetle uzak durun.
  • (bkz: neresi orası)
  • taksitcard ile müşterisini sürekli mağazaya çekme stratejisi geliştirmiş kurum.
hesabın var mı? giriş yap