• gençlerin ihityaçlarına oranlı çaba gösterdiklerini söyleyen masum bir tespit.

    hayatlarını 250 kelime ile ifade edebiliyorlarsa; daha fazlasını da ogrenme ihityacları olmamis, kelimeleri onlara ogretecek egitim sistemleri olmamis ise; ne yapsın gencler..
    sey mey diye diye anlasiyorlar aralarinda... cok cok ifade bulamayinca w koyuyorlar kelime aralarina, al sana ifade oluyor...
  • "gençler kitap okumuyor!" serzenişinin dolaylı anlatımı.. evet doğru gençler kitap okumuyor, haliyle kelime hazneleri de gelişmiyor.. bunun eğitim sistemiyle değil yetiştirilme sistemiyle alakası var sanırım..
  • - üfle bakayım şuna üfle
    - ya eve gidiyoduk tam biz
    - üfle dedim kardeşim şuna
    - sen benim kim olduğumu biliyor musun ?
    - lan üflesene şuna !!
    - eööö **pfffff**
    - oha 478 farklı kelime. anarşist misin lan sen !!
    - ya iş toplantısındaydık da o yüzden valla hayatta yapmayacağım iş.

    ulan az konuşsak böyle derler. çok konuşsak anarşist derler. hiç konuşmasak "ne düşünüyosun lan sen" diye işkillenirler. hep küfür ederek mi dolaşalım illa ki. küfür bir maske midir bu toplumda ? (oldu mu lan 250 tane ? gitmeyelim göt altına)
  • 25 kelime bonus kazanabilmek içindir. haliyle kontur gençliği efendim. 100 kelime olursa birşey kazanılamıyor.
  • genclerin zeki ve yaratici oldugunu bir kez daha gosteren cumle. diyeceksin ki "sen tdk sozlugu gibi konusuyorsun da noluyor? bak daha gencleri nasil motive edip onlari insan yerine koymayi ogrenememissin, 250 sensin kelimeler de sana girsin".
    (bkz: bu ne lan)
  • 0-250 kelime: 1980 sonrasi dogan yeni nesil gencler
    250-500 kelime: 1970-1980 arasi dogan voltron nesli (voltron voltron voltron tek kelime sayilmistir)
    500-750 kelime: 1950-1970 arasi darbeder nesil (her 10 yilda bir kelime sayisi sinirlanmistir bu neslin)
    750-1000: 1938-1950 savasci nesil (savasin etkisiyle eve kapanip daha cok okumus nesil)
    1000-oha: 1938 oncesi dogan bastonlu nesil (arapca, farsca gibi ek dil bilgileri ve kubunu doldurmus anilari sebebiyle bir paragrafta bir kelimeyi 2 kere kullanmayan nesildir bu)
  • gelişmiş topluluklarda yetişkin bir insanın iletişim için günde ortalama 400 farklı kelime kullandığı düşünülecek olursa, günde sadece 250 farklı kelime kullanarak başkalarıyla anlaşmayı başarabilen gençleri takdir etmemizi gerektiren saptama. yoksa tüm anlaşmazlıkların sebebi olan saptama mı demeli? çak!
  • çok iyimser bir önerme.
  • toplumlarin icine girmi$ oldugu bilgi cagi nedeniyle her $eyde basitlik ve pratiklik onem kazanmi$ durumda. haliyle bu kullandigimiz alet edevattan tutun dilimize kadar bircok $eyi etkilemekte. dogrusunu soylemek gerekirse sirf turkcenin binlerce kelimeden ibaret oldugu du$unulecek oldugunda aci bir durum gibi ortaya cikiyor bu hadise ama yine de neden boyle diye sorgulama hakkini bize vermiyor. egitim sistemimizde yuzeysel kali$ ve yeterince iyi kadrolarin bulunmayi$i bu durumdan muzdarip olan genclerin yine de aralarindan bircok guzel ornek cikarmalarina engel olamamakta. fakat ne acidir ki bu ornek olarak gosterilebilecek 3-5 ornek di$inda kalanlar icin ayni onerme gecerli hale geliyor.
hesabın var mı? giriş yap