• 17 yasimda olsam anlamazdım belki de şimdi biraz büyüdüm her cümlenin altına imzamı atmak istiyorum. ey güzel kadınlar inşallah bir gün anne olursunuz, anne olunca insanın duygularındaki düşüncelerindeki artışın en güzel örneği bence çağdaş ozan nil karaibrahimgil, bir de kızı olsa ne hissederdi diye merak ediyorum ve şükrediyorum beni yaratana karanlık günlerden sonra gelen bu klibi karşıma çıkardığı için
  • sosyal medyada son günlerde oldukça fazla karşılaştığım, dinlediğimde abartıldığını düşündüğüm nil karaibrahimgil çalışması.
  • içinde tam olarak anlam veremediğim bi' nasihat barındıran çalışma.

    "her gün oku. her şeyi oku. ağaç olmak nasıldır, van gogh olmak nasıldır, ikinci dünya savaşı'na katılmış olmak
    nasıldır?"

    ikinci dünya savaşı'na katılmış olmayı öğrenmekle ilgili problem yok hani, bu bilgilere erişimlerimiz var hem birinci ağızdan hem ikinci ağızdan.
    van gogh olmak nasıldır, ehh yani. van gogh yazılı bi' şeyler bıraktı mı bilemem ama görsel çok şey bıraktı; az buçuk psikanaliz ile kabul görebilir tamam.
    peki ağaç olmak nasıldır, onu nasıl öğreneceğiz nilcan? aramızda daha önce ağaç olmuş var mı hocam? varsa bi' anlatıversin lan, kök salalım biz de.

    edit: "başlığı yanlış, içeriği doğru" durumundaki sözlük fenomenlerinden biriyle daha karşı karşıyayız şimdi fark ettim.

    (bkz: gençliğime sevgilerimle)
  • sözlerini kelebeğin hayat sırları kitabından alan nil karaibrahimgil'in keyifli ve farklı bir çalışması...
    öğüt veren tarzı ve içeriği baz luhrmann'ın kült parçası everybody's free to wear sunscreen'le çok yakın gibi...

    https://www.youtube.com/watch?v=-yycl5s2qi0 ...
    https://www.youtube.com/watch?v=stj7azbijoi ...
  • ilk dinleyişimde belediye otobüsündeydim ve ağlamamak için kendimi zor tuttum. duygulandım. kendimi iyi hissetmeliyim, yolumdayım yokuşumdayım dedim.

    kendimi çok sıktığım şu günlerde, 17'den 10 sene uzak olmama rağmen, öğüt olarak kulağıma astım.
  • içinde 'çünkü hayat paylaşınca güzel' şeklinde bir cümle bulunan şarkı. acaba buna da reklam almış mıdır lan?
  • yalan olmasin; her dinledigimde beni aglatan bir edebi dil calismasi. aglamak istemiyorsaniz surayi dinlemeyin ya da okumayin:

    ''karanlık günler olacak. düşeceksin de. yaralar da açılacak. o zamanlarda şunu unutma; tünel bitecek. kalkacaksın da, kabuk da bağlayacaksın. sevdiklerine bakıp usanmadan "seni seviyorum. seni çok seviyorum" de.''
  • discover weeklymde olmasından hicab duyduğum şarkımsı. bu ne demek şimdi ben böyle kişisel gelişim kitapları okuyan, gün boyu pembiş panjurlu evinde kocişini bekleme hayali kuran kadınlardan mıyım ya hu?
hesabın var mı? giriş yap