• ilk olarak anamuhalefet partisine değilde ülkede uygulanacak politikaları belirleyen iktidar partisine sorulması gereken durumdur. daha sonra çok istenirse anamuhalefet partisine sorularak fikir ve azim konusu netleştirilebilir.
  • yarın açıklanacak karardır. akabinde ücretli askerlik çalışmalarına hız verilecek, şartlar daha da iyileştirilecek. bu şekilde ordu tamamen hükumete bağımlı olacak.

    askere gitmediyseniz halen gitmeyin yani. üç vakte kadar zorunlu askerlik de kalkacak.
  • kara, hava ve deniz komutanlıkları da bağlanmış???
    ordunun sivil idare yönetimine daha çok bağımlı olması bağımsız denetime tabi olması ayrı şey, hükümete bağlanması apayrı birşey.

    böylelikle her kim iktidar olursa, istediği ideolojiyi dilediğince ve yasal olarak devletin silahlı güçlerini de direkt veya endirekt kullanmak suretiyle resmen dikte edebilecek.

    msb (milli savunma bakanlığı) nedir? iktidarın bir bakanı. kime bağlıdır? vs. diye gidin bakalım nereye ulaşıyorsunuz.

    kanımca acele ve saçma bir o kadar da tehlikelidir. bugünkü hükümetten ayrı, gelecekte kim iktidar olursa olsun.

    bunun yerine parlementoda tüm partilerinin ortak bir oluşumunun denetimine girmesi, hesap vermesi daha katılımcı, çoğulcu ve dâhi güvenli bir yöntem olacaktır.

    ya da buna benzer yeni bir ortak akıl oluşturulabilir denetim adına.

    bakana baglamak ne lan???
    neyin amacına hizmet bu??
  • bugüne kadar askeri vesayetten,askerin siyasete karışmasından mağduriyet devşirenlerin orduyu tekellerine alması hadisesidir.acaba galaksi liderimiz şarjörü dolu askerin karşısına geçip selam verebilecek midir artık ? biliyorsunuz konuyu,kendi askerine güvenemeyen bir cb var hafızamızda.
hesabın var mı? giriş yap