• general mobile firmasına ait ucuzluk telefonu. servis ağı, güncel sürüm, güncel tasarım dili hariç ekstra bir özelliği yok. en büyük artısı ise fiyatı. kendi sitesinde 1799, diğer sitelerde 1650'ye falan bulunuyor. alınır bence.

    kullanım eklemeleri: yapacağım yorumlar telefonun fiyatına göre yapılmıştır. aynı zamanda temel telefon işlevleri dışında bol bol internette gezinme, video izleme, alışveriş sitelerinde gezinme dışında telefon pek zorlanmadan yapılmış yorumlardır.

    *öncelikle telefonda yüklü gelen general mobile uygulamalarını devre dışı bırakın. hem reklam çıkartıyor hem de telefonu gereksiz ram temizlemeye zorlayabiliyor.

    ses: kulaklık ses performansı en temel seviyede. iyi bir kulaklık ile denememe rağmen tizler kulağı tırmalıyor baslar ise yeterince iyi değil. telefon görüşmesi yapmak yada video dinlemek dışında kullanacağımı zannetmiyorum. hoparlör için de aynı şeyler geçerli fakat ses seviyesi kesinlikle düşük değil. hatta fazla bile geldi bana. çalan telefonu duymama ihtimali yok bence. bu açıdan telefonun temel düzey özellikler için yapıldığı belli.

    işlemci hızı ve ekran: saf android sebebiyle gayet akıcı. temel işlerde takılma kasma görmedim. oyun vs. ile denemedim ki zaten denemek de gereksiz bence telefonu zorlamanın alemi yok. uygulamadan atma, kapanıp açılma donma olayı hiç olmadı. sadece bazen tuş kilidini açınca açılmamış muamelesi yapıyor ve ekran açık olsa da dokunmatik çalışmıyor. tuş kilidini tekrar açıp kapatınca düzeliyor. yazılımsal bir sorun büyük ihtimalle. nadiren yaptığı için ben pek önemsemedim. bunun dışında benim için en büyük sorun sayfa kaydırmalı işlerde ekran yenileme hızı çok düşükmüş gibi bir hali var. işlemci hızı diyeceğim ama sanki ekran yenileme hızı 60 hz değil de 40-50 hz gibi çalışıyor sayfa kaydırma işlemlerinde. bunun dışında 720p ekran olmasına rağmen ben bir eksiklik hissetmedim. aksine parlaklık yüksek seviyelere çıkabiliyor. ekranın 720p olması batarya kısmı için çok faydalı zaten. elimde 4k ekranlı telefon da var ama gündelik kullanımda farkı hissedip eksiklik olarak görmek mümkün değil zaten ki çoğu iphone modeli de 720p ekrana sahip.

    kamera: bilhassa iyi ışıklandırılmış ortamlarda gayet iyi. ışık azalınca her ucuz telefon gibi kumlanmalar başlıyor. yine de fiyatına göre baya iyiymiş dediğim yerlerden birisi burası oldu.

    batarya: oldukça yavaş şarj olan ve yine oldukça yavaş şarj tüketen bir telefon. ortalama kullanımda rahat 2 gün çıkartıyor. ki bu ortalama kullanımda günlük 4-5 saat ekran süresi olduğunu belirteyim. bilhassa telefonu kullanmazken batarya nerdeyse hiç bitmiyor. anne-baba kullansa bir hafta rahat kullanırlar. hızlı şarj olsa daha iyi olurmuş dedim ama telefonun eti budu belli.

    son tahlil: telefon öyle uzun uzadıya anlatılacak bir telefon değil. 4 gb ram 64 gb hafıza gerçekten çok iyi. kamera fiyatına göre çok çok iyi. batarya desen gayet uzun gidiyor. güncel tasarım var, en güncel android var, ses seviyesi yüksek. işlemci hızı temel düzeyde de olsa saf android gayet akıcı. fm radyo da var. valla bence tam anne baba telefonu. ben öncesinde düzenli olarak amiral gemisi kullanan birisi olarak beğendim. bu demek değil ki bu telefonun s20 ile iphone 12 ile farkı yok. sadece ben akıllı telefonun temel özelliklerini kullanayım yeter, uçup kaçmasına gerek yok diyorsanız tam sizin telefonunuz bu. 2 sene önce amiral gemisi aldığımız fiyata alıyoruz orası da başka bir konu. ona da aşağıda değineceğim.

    general mobile markası kısmı: adamlar resmen 100 dolarlık telefonu allah ne verdiyse deyip kaktırıyor millete. ithal 100 dolarlık telefonlar 200 dolar üzerinden vergilendiriliyor ve fiyatları gereksiz pahalı oldu diye fırsat bu fırsat deyip fırsatçılık yapmaktan geri durmamışlar. halbuki bu telefonu 1000-1200 bandında çıkarsalar -ki hakettiği fiyat da bunlar- ikinci bir gm discovery vakası yaşanacaktı. kendilerinin a101 ve bim geldikten sonra batan sark kurnazı esnaf yolunda olduğu çok belli. umarım yakın zamanda yabancı markalar ülkede üretime başlar da bu gibi kan emici yerli firmaları da o esnaflar gibi görürüz. şu telefonun ederi tam olarak 1199 tl. niye peki 1799 tl? çünkü ederi 1199 tl olan telefonlar devletin getirmiş olduğu vergi düzenlemesi sebebiyle 1800-1900 seviyelerine çıktı. e tabi general mobile bu düzenlemeye tabi değil çünkü yerli üretim. ama niye ithal telefon fiyatı çekiyor bize? çünkü fırsatçılar. bu arada bu telefona 1799 tl vermeyin amazon dahil hemen hemen her yerde 1625 tl gibi fiyatlara bulunuyor.
  • (bkz: gm 20)
  • bu modele özgü mü bilmiyorum ama kendi uygulamalarında reklam çıkması rezalet. ilk entry de bahsedildiği gibi devre dışı bırakmak hem telefon hem ruh sağlığınız açısından daha sağlıklı olur. biz babama aldık çünkü fiyat ve özellikleriyle bence kesinlikle bir ebeveyn telefonu. ebeveyn dediysem benimkinin telefonunda sadece whatsapp ve belirli bankaların uygulamaları yüklü. tiktok fenomeni dansçı ebeveynleri demiyorum.
  • paranın satın alabileceği en boktan telefon. servisle ahbap olmak istemiyorsanız uzak durunuz.
hesabın var mı? giriş yap