• general mobile'ın 600 küsür tl fiyatla satışa çıkardığı yeni telefonu. android one serisinden olduğu için güncellemeleri hemen alıyor. 5 inç'lik 720p çözünürlüğünde ekran, 4 çekirdekli qualcomm sistem çipi, 2 gb ram, 16 gb dahili depolama alanı, 13 mp ana kamera, 5 mp ön kamera, android 7.0 nougat işletim sistemi ve 2500 mah pili var. giriş seviyesi telefon olmuş. birkaç gündür kullanıyorum şimdilik güzel gidiyor. günlük kullanım için iyi. bu arada bir teknoloji sitesinde yarışma yapılıyor, gm 5 hediye edecekler. beleş mal baldan tatlıdır. yarışma linkini de verelim tam olsun: http://www.teknokulis.com/…nmak-icin-hemen-tiklayin
  • teknoseyir tarafından incelemesi yapılmış, anladığım kadarıyla artık gm 4g üretilmiyor onun yerine bu gelmiş. hakikaten giriş seviyesi.
    siz burada android one ooo süper deyip çoluk çocuğa almayın!
    oyun oynayacak çocuk için bu fiyata daha iyi grafik işlemcisi olan telefonlar alın.
    https://youtu.be/2y-snzyucpu
  • valide hanım'a ucuz bir telefon bakınırken karşıma çıkan, bence 700 tl gibi bir fiyata en alınabilecek telefon.

    valide hanım'a alınmış olsa da 3-4 gün en ince detayına kadar inceledim. ben bu kadar akıcı, kamerası bu kadar güzel, arka kapaktaki dokunun bu kadar güzel olacağını hiç ama hiç beklemiyordum. tabii bu bahsettiklerim hep verilen fiyata göre değerlendirilmiştir.

    öncelikle android one olması çok ilgi çekici. teknolojiden çok anlayan birisi için de harika hiç anlamayan birisi içinde. saf android olmasından dolayı çabucak şişmeyecek ve teknolojiden anlamayan kullanıcıyı kolay kolay rahatsız etmeyeceğini düşünüyorum.

    ayrıca içinden kulaklık ve 2 adet ekran koruyucu çıkması da cabası. bunları da beklemiyordum.

    genel bazda baktığımda pek eksi yönünü göremedim 3-4 günlük incelememde. fakat artıları oldukça fazlaydı.
  • bir kaç saat önce aldığım ve şu an bu entryi onu kullanarak girdiğim telefon. şimdilik her şey çok güzel. bu fiyata gerçekten çok iyi bir tercih gibi gözüküyor. kullandıkça fikirlerimi ekleyeceğim.

    edit1: telefonu ilk günün akşamında düşürdüm. baya sokakta yuvarlanıp arabanın altına gitti. kasada ve camda hiç bir çizik yok. umduğumdan daha sağlam çıktı diyebilirim.

    hayvani sitelerde chrome biraz kasabiliyor. 1-2 sn bekletmeler yaşatıyor. sorun chromedan mı yoksa donanım yetersizliğinden mi henüz anlamadım. başka browserlar kurup aynı siteleri onlarla da deneyeceğim.

    şu ana kadar telefonda gördüğüm en negatif şey sesinin biraz az çıkması. müzik dinlemek için vs dahili hoparlör yeterli sayılır ama bazen normal telefon konuşmalarında ahizeden karşıdakinin sesi az gelebiliyor. kalabalık/gürültülü ortamlarda konuşmayı zorlaştırıyor bu olay. buna ek olarak kulaklık takınca da en son ses bile az geldi bana. kendi kulaklığında mı sorun var diye başka kulaklıkla da denedim ama sonuç yine aynı.

    ancak şunu belirteyim ki hala çok memnunum telefondan, bu fiyata çok mükemmel performans aramayanlar, marka takıntısı olmayanlar için birebir.

    edit2: hayvani sitelerde browserın kasma olayı devam ediyor. üstelik şimdi firefox, opera gibi farklı browserlar da denedim. onlarda da sonuç hüsran. sanırım olay donanımla ilgili. ama tekrar belirteyim, hayvan gibi memnunum telefondan.

    şarj ömrüyle ilgili de şunu belirteyim. sabah kalktığımda %20 olan şarj seviyesi aradan 9 saat geçmesine rağmen şu anda %14 ve bütün gün gayet aktif kullandım telefonu. senkronizasyonlar açık, bildirimler yağıyor sürekli, mailler geliyor, yaklaşık 15-20 dakika telefon konuşması da yaptım. buradan hesap edin artık.

    edit3: ağır sitelerde chrome'un kasma sorunu geçti diyebilirim. bu olayda telefona gelen updateler mi yoksa chrome'un updateleri mi etkili oldu anlayamadım.

    telefonun şarjı eskisi kadar gitmiyor. akşam yatarken %90 da bıraktığım şarj sabah %75 olunca biraz can sıkmaya başladı. gün içinde batarya ömrü hala fena değil ancak %15 den sonra çok hızlı inmeye başladı.

    telefonla beraber gelen kulaklık çok dikkatli kullanan bir insan olamama rağmen pert olmak üzere. niyeyse sürekli kulaklığın üstündeki tuşa basmışım gibi hareketler yapıyor telefon. bu durumdan dolayı müzik dinlerken şarkılar kendi kendine değişiyor, duruyor, devam ediyor vs.

    geçenlerde arka arkaya bir whatsapp konuşmasının ekran görüntülerini alırken telefon kendi kendini kapattı ve format attı. sebebini anlayamadım ama baştan tüm aplikasyonları indirip tüm ayarları tekrar yapmak zorunda kaldım.

    tüm bü olayların üstüne android one projesi kapsamındaki bir telefon olarak "oreo" güncellemesini almayacağını öğrendim. 7 ay önce aldığım bir telefonun artık güncelleme almayacağını öğrenmek hiç hoş değil.

    kilit tuşu ara ara çalışmamaya başladı. tuşu kullandığımda ekranın kapanıp kapanmadığını tekrar tekrar kontrol ediyorum artık.

    bunun haricinde telefonu kılıflı ve kılıfsız bir kaç kez sağlam bir şekilde düşürmeme rağmen hiç bir yerinde çizik dahi yok. plastik bir kasanın bu kadar sağlam olması hala beni şaşırtıyor.
  • bugün annem için 700 tl 'ye aldığım telefon. sadece whatsapp ve konuşma için kullanacağını düğünürsek f/p ürünü diyebilirim. kullandıkça daha çok anlaşılacaktır. benim için fiyatının dışındaki en büyük artısı değiştirilebilen pilinin olması.
  • 2.5 sene önce valide hanıma aldığım telefondu. benim iş dolayısıyla sürekli telefon zarar görüyor. ben de valide hanıma kendi telefonumu verip gm5 i kullanmaya başladım. kullandığım 5 aylık sürede yorumlar şöyle olacak :
    + saf android olması telefonun 2.5 yıllık olsa da hâlâ akıcı şekilde ve hızlı
    + temel bankacılık işlemleri ve maillerinizi rahatlıkla kullanabilirsiniz
    + kamerası bu fiyatla satılan telefonlara nazaran daha iyi.
    + ekranın 5.0 inç olması kullanım açısından çok rahatlık sunuyor.
    + şarj konusunda ise çıkarılabilir batarya olması çok güzel. ben yedek batarya aldım. normal şarjı bir günü rahatlıkla çıkarıyor.
    + ısınma vs gibi kronikleşmiş herhangi bir sorunu görmedim.
    + plastik arka kasası gerçekten sağlam. defalarca düşmesine rağmen hâlâ zarar görmedi.

    olumsuz yönlerine değinecek olursak
    - ses seviyesi düşük seviyede. müzik dinlerken fazla tatmin etmeyebilir.
    - arka taraftaki kameranın metal çerçevesi zamanla düştü.
    - bazen uygulamalar arası geçiş yaparken kapandığı oluyor. sanırım o da telefonun artık eski sayılabilecek raddeye gelmiş olmasındandır diye düşünüyorum.

    toparlayacak olursak artıları eksilerinden çok fazla olan fiyatına göre gayet makul giriş seviyesi telefon olmasına rağmen gündelik işlerinizi yaparken sıkıntı çıkarmayacak sizleri yalnız bırakmayacak bir telefondur...
  • sadece arada uygulamalar arası geçiş yaparken kendini yeniden başlatıyor o kadar. onun dışında 2 senedir kullanıyorum kesinlikle yavaşlama veya donma yapmıyor. ısınma yapmıyor defalarca düşürdüm arıza yapmadı kırılmadı.
hesabın var mı? giriş yap