• penis * ve vajina *cevresinde ortaya cikan birkac milimetre capinda kirmizimsi veya kahverengimsi kabarikliklardir.. panik yapmamak gerek tedavisi kolaydir. yakma (asitle) *, dondurma veya lazer ile ortadan kaldirilabiliniyor.
  • cinsel yolla bulaşan hastalıklardan en bulaşıcı olanıdır. yaklaşık 80 türü vardır.
  • hazır konu pipi kukuyken ayrıca(bkz: genital herpes)
  • genital organ cevresindeki konularla ilgili yapilan en buyuk hata erkekler icin urologa, kadinlar icin jinekologa gitmek yerine; cildiyeciye gitmektir. yani turkcesi, konu pipi veya kuku olunca cildiyeye degil urologa veya jinekologa gitmektir.
    bi de dondurma, krem vs ile ugrasmak yerine hemen kesin cozum olan yakma (koter) islemi yapilmalidir. yakma kismi ilk basta korkutucu gorunse de, ufak bir igne yardimiyla lokal anestezi yapilarak, 3-5 dakikalik bir operasyondan baska birsey degildir.
    yakildiktan sonra dus alinabilir, herhangi bir aci hissedilmez, genelde cok derin degilse iz kalmaz ve 2-2,5 hafta icerisinde tamamen iyilesir.
  • seksten soğuma sebebidir.
    eğilirken bile acıyor bu meretler. dün biraz çıkmış ne alakaysa bugün birden deli çoğaldı.
    hayatımda böylesi başıma gelmemişti.

    o kadar şey yazılmış ki ürolog tek şansım gibi gözükmüş. daha 24 yaşında genceciğim ve bir üroloğa gösterebilecek mertebeye ulaşamadım. 60 olsam gösterirdim onların hizmetine adardım kendimi. ama çok gencim böyle bir şey için.

    -doktor bey şeyimde sivilcemsi sıkıntılarım var seks yaşadıktan bir gün sonra böyle oldu roaccutane falan var mı geçsin.
    +pantolonu indir
    -buyrun doktor bey
    +dokunmam lazım çocuğum
    -ama doktor bey :(

    neyse bunu yaşadıysam birçok kişi yaşayabilir. kurtulursam veya nasıl kurtulursam, ne zaman kurtulursam editlenecektir. sonum burada herkesin dediği gibi yakma işlemi mi olcak görücez. pek gidesim yok şu an. hata mı görücez.

    edit: çok yorum geldi. çok teşekkür ediyorum herkese randevuyu aldım. sonuçları bir süre sonra yazıcam.
    önüme gelenle de yatmıyorum ancak başıma geldi.

    edit2: doktora gittim dedi şüpheli ilişki en son ne zaman yaşadın. dedim ilişkim düzenli 5 yıldır. şaşırdı baktı bu hpvye benzemiyor dedi. tam olarak da tanı koyamadı. aynısı kız arkadaşımda da var dediğimde yine şaşırdı ve dermotolojiye yolladı.
    ve kız arkadaşıma konan teşhis ise "herpes simpleks" ve bunu doktoruma dediğimde sanmıyorum dedi.
    çözemedim amk aynı olması gerekir ikimizin de durumu. ama fotolara baktığımda hiç bir farkı yok hpvli fotolarından.

    uçuk sonucuna da son gün biz de varmıştık. garip şekilde ilk günler tamamen siğile benzeyen şeyler son gün uçuğa benzemeye başladı iltihaplı şekilde.

    neyse dermotolojiye de gidebilirim veya vazgeçebilirim sonuçta kız arkadaşıma aynı teşhis kondu.
    bu arada önüne gelenle sevişmeyen sadece kız arkadaşıyla sevişen arkadaşlar hpv diye korkmasın uçuk da hızlıca yayılıyor aynı hesap. ve ilk 1-2 gün baya hızlı yayılıyor ve tamamen siğile benziyor 1-2 sonra ise uçuğa benzer bir görünüme bürünüyor zerre çözemedim. düzelip düzelmediği hakkında da editlerim.

    edit3: bu arada çok kişi öneride bulunmuştu yakmak dışında kremler işe yarıyor diye ne kadar doğru yanlış bilemem hpv adına ama araştırabilirsiniz hpv iseniz;
    "verrutol" ve "bactroban" bu iki ilaç da önerildi. hatta ilkini öneren arkadaş 10 günde tamamen kurtuldum yazmış.

    ben ise yani uçuğa benzer sorunlar yaşayanlar için öneri de bulunayım. uçuk gibi ve iltihaplıya benzer, sivilceye benzer görünümü var ise ilk günler yoktu sonradan oldu. olur ise kız arkadaşıma doktor "furacin" merhemini ve hap önerdi. hapı almadım ama kendim "furacin" merhemini aldım onu denicem. sonuçta aynı olması gerekir belki benim doktor anlamadım. olmaz ise dermotoloji gidicem pazartesi

    edit4: evet hastalığın adına kesin tanı kendimce koymaktayım "genital herpes"
    ekşide yorumları okuyunca tam olarak aynı şeyler yaşamaktayım. aynı bokun laciverti gibi bir şey. ne desem bilemedim

    edit5: hsv-1 üyesi olmuşum. teşekkürlerimi bir borç bilir. böyle işin anasını sikerim.
hesabın var mı? giriş yap