• çin malı the legend of zelda breath of the wild. bu sene çıkacağı söyleniyordu.

    oyun fuarında bir çok nintendo fanı switchlerle standlarının önüne gitmiş ve protesto etmişti. ps'e geleceği için adamın teki sony'nin önünde ps4'ünü parçalamıştı ancak internette yazdığına göre oyun switch'e bile gelecekmiş...
  • bugün itibariyle mobil platformlardan da oynanabilen oyundur
  • breath of the wild klonu bir oyun. olduğu gibi kopyalamışlar. güzelde olmuş aslında. böyle bir oyunu nasıl bedava yapmışlar çok ilginç. bildiğin düz hikayeli açık dünya rpg oyunu.
  • yabanilerin kamplarına girip, onları keserken içimin sizladigi oyun. sandıkları açarken vahşetimi unutuyorum ama.

    görüntü kalitesini çok sevdim. çayırlarda koşuyorum şimdilik.

    edit: kalkanlı yaratıklardan nefret ediyorum. hikayede ilerlemekten çok haritayı gezmeyi seviyorum. toplayacak bir sürü şey var. her gizli sandık bulduğumda zevkten ölüyorum ya. en son final fantasy 12 oynarken bu kadar zevk almıştım.

    edit2: paranızı güzel kullanın arkadaşlar. benim gibi yiyeceklere gömmeyin. bir kilo soğan alırken ay dur şuradan bir kilo da patates alayım derseniz biraz parasız kalabilirsiniz. sonra level atlatırken semaya ellerimi açıp para bekliyorum.
  • başıma bir iş gelmeyecekse şimdilik çok beğendiğim, çin malı botw. daha başlarda olduğum için konuşmak için erken ama bu oyun niye bedava lan. çakma dahi olsa, oyunun arkasında muzzam bir emek olduğu belli. botw'ı görüp de oynayamayanlar varsa (malum, nintendo switch) hiç durmayıp denesinler; adamlar çok kaliteli çakma ürün yapmışlar. demiş miydim, oyun beleş.
  • oynamadım hatta böyle bir oyunun varlığından da habersizdim fakat bleach brave souls isimli oyun için takip ettiğim bir oyuncunun bu oyunla alakalı yayınını gördüm, evet gerçekten de breath of the wild'a gacha mekanikleri eklenmiş görünüyor. bu oyunu yapanların bir başka oyunu honkai impact 3rd isimli oyunu da var, sürekli reklamları karşıma çıkıyor ve o da gacha oyunu. *

    gacha oyunları bilmeyenler için söylemek gerekirse indirmenin ve oynamanın bedava olduğu fakat bitirme diye bir şeyin olmadığı, sürekli oynanabilecek yeni karakterlerin vs geldiği ve bu içeriklerin belli bir oyun içi para birimiyle tamamiyle şansa dayalı bir şekilde açabildiğin (çoğu zaman şansın yaver gitmez ve açamazsın) ve bu para biriminin de kısıtlı olması sebebiyle ya vaktini ya da gerçek paranı harcadığın bir nevi kumarhanedir. türkiye'de bu tarz oyunlar içinde nispeten oynanan bir tek captain tsubasa dream team'i gördüm. ben de bir ara göz atmıştım, oynanışı eski tsubasa'lar gibi olduğundan keyifliydi ama pvp ağırlıklı olması ve milletin uçup kaçıyorken onlara yetişmenin imkansızlığı sebebiyle açıkçası çok bulaşmadım.

    bleach'i de karakterlerini vs. sevdiğimden oynuyorum ve onu da sıkılınca bırakıyorum sonra tekrar dönüyorum vs. onun dışındaki hiçbir gacha oyununa bulaşmıyordum, fakat bu oyuna da göz atmayı düşünüyorum. oyun içi denge belki biraz daha oyuncu lehinedir bilmiyorum ayrıca oynanış da güzel görünüyor. nasıl bir şey yapmışlar merak ediyorum.
  • gayet iyi bir oyun. bir kurus para harcamadan rahatlikla keyfini cikarabileceginiz bir oyun bunu bastan soyleyim. oyun 3 karakteri direkt veriyor 4 kisilik takiminiz tamamlaniyor onun haricinde verdigi hediye paralarla garanti bir 5. karakter daha alabiliyorsunuz ki onu alirken baska karakter cikma sansi da var.

    onun haricinde hosgeldin/acilis vs diye bir miktar daha para/cekilis filan veriyorlar bedavaya onla da iki uc karakter silah vs cikarirsiniz bunlarla gayet guzel bir baslangic yapip oyunun keyfini cikarabilirsiniz.

    oynadikca da para/cekilis elde ediyorsunuz haliyle para harcamadan takilmak gayet mumkun ve bunun gibi gacha oyunlarinda yuzbinlerce insan bedava takiliyor keyif aliyor.

    "anime karakterli ve grafikli bir acik dunya oyunu" bu kulaginiza hos geliyorsa cekinmeden bir deneyin. hayir yani bir 30 saat filan takilir acik dunyanin keyfine bakar (ki bence cok guzel gercekten) birakirsiniz.

    oyunda her yere tirmanabiliyorsunuz sacma gelebilir ama en hosuma giden seylerden birisi bu. agac, ev, dag tas tepe her yere tirmana biliyorsun ve sonra yuksek yerlerden atlayip kanatlarla susuzlebiliyorsun.
  • çizimleri, renk paleti ve müzikleri muhteşem olan huzur deposu oyun. mutlaka para harcatmaya zorlar diye ücretsiz oyunlardan uzak durmuşumdur hep, ama bu oyunda böyle bir şey yok. oynayarak edindiğiniz çeşitli ıvır zıvırla gacha olayına girebiliyorsunuz gayet (gacha sistemini de tamamen bu oyunla öğrenmiş oldum bu arada. aslında düşününce rpg oyunlardaki sandıklardan, boss'lardan düşecek eşya olasılığı olayından pek farkı yok. wow'da set peşinde az mı farm yapardık zamanında). savaş sistemini divinity original sin'deki gibi elementlere dayalı yapmışlar, ıslak düşmanlara karşı buzla, elektrikle avantaj sağlamak gibi. her karakterin farklı güçleri olması ve bu element etkisi bayağı çeşitlilik katıyor dövüşlere, akıcı ve güzel olmuş. açık dünya da bayağı geniş, üşenmeyip lore da kasmışlar hatta bayağı. bir dolu kitap var ve oyunun geçtiği dünya hakkında bolca bilgi bulabiliyorsunuz. her şey rüya gibi gözüktüğünden keşfetme kısmı da çok keyifli. görsellik ve her yere tırmanabilme, glider ile havada süzülme, stamina gibi mekaniklerde de tamamen zelda breath of the wild'dan "esinlenmişler."

    renkli, anime karakterli zengin bir açık dünyaya dalmak isteyen bir göz atsın bence. beleş sonuçta. warframe ile birlikte beleş olmasına şaşırdığım oyunlardan biri oluverdi.
  • a9 çiplerin desteklemediği oyun.
    edit:1.1 güncellemesiyle a9 çipli cihazların da desteklediği oyun olmuştur.
  • (bkz: #113659349) şurada bir göz atacağım yazmıştım ben de yükledim ve birkaç saat oynadım. bir ücretsiz oyun için harika. bayağı adamlar aaa seviyesinde bir oynanışa sahip açık dünyalı kaliteli bir oyun yapmışlar.

    oyunda çalan müzikler de atmosfere oldukça uygun ve yine üzerinde emek harcandığı belli oluyor. tam bunu yazarken karşıma şu video çıktı. oyundaki müziklerin kaydedildiği bir görüntü.

    ana hikayeyi takip etme haricinde yapacak çok ama çok şey var. çıkıp etrafı gezip kampları basmak mesela bunlardan biri, bir tepeye çıkıp (veya tırmanıp, evet oyunda hemen her şeye tırmanılabiliyor) sonrasında oyunda verilen kanatlarla süzülmek de bunlardan sadece biri. zindanlara girip istenen challenge'ları tamamlamak, yemek yapma, craft sistemi vs. oyun gerçekten de breath of the wild'ı andırıyor ama tabii farklı yanları da var.

    2 tane konu var hoşuma gitmeyen, bunlardan birincisi düşman çeşitliliğinin az oluşu, ilerde artıyor mu bilmiyorum ama gördüğüm kadarıyla ilk başta sadece slime'lar ve maskeli şu goblin'e benzeyen elemanlar var. arattığımda boss olarak galiba bir şeyler varmış ama mob olarak bunun haricinde 1-2 düşman tipi daha var. umarım çeşitliliği arttırırlar.

    ikincisi de tabii ki oyundaki gacha sisteminin acımasızlığı, oyun ilk başta biraz cömert davranıp bir 20-30 summon yaptırtıyor fakat onun haricinde summon yapabilmek için gerekli birimi toplamak çok vakit alıyor. ve bu summon başına 5 yıldız karakterin düşme ihtimali %0,6, 4 yıldız ihtimali %4 diye hatırlıyorum, fakat aynı karakterin gelme ihtimali de var.

    yani oyundaki çoğu iyi karakterleri açmak için ya çok ama çok şanslı olmalısınız, ya da çok ama çok para harcamalısınız, 40-50 summon yapacak kadar oyun içi parayı satın almanın bedeli 100 dolar. ve yukarda yazdığım ihtimalleri summonlarla çarptığımızda (evet olasılık tam olarak böyle bir şey değil biliyorum ama yaklaşık sonuçta) şu anki karakter düşürme oranlarıyla 1 adet 5 yıldız karakteri açabilmek için ortalama ödenmesi gereken mebla 50 summon 100 dolar ise yaklaşık 350 dolar civarı. tabii şanslıysanız belki de ilk denemede o karakter gelir, şanssızsanız 150. summonda değil de 500. summon'da gelir. (edit: bu kısımda bir hata olmuş, oyun bir banner'da 90 summon yaptığında o banner'da 1 adet 5 yıldız karakteri garanti olarak veriyor, fakat 90 summon'ı da para karşılığı yapmaya kalktığında ödeyeceğin miktar 200 usd civarı)

    neyse ki oyun seni ilerlemek için o karakterlere sahip olmaya mecbur kılmıyor, oyunda sana verilen ücretsiz karakterleri de kasıp ortalama silah ve aksesuarlarla donattığında çoğu yaratığı kesiyorsun. belki ileri seviye challenge'larda o çok iyi karakterler gereklidir o konuda yorum yapamıyorum ama şu an öyle bir zorunluluk hissetmiyorsun, bu konuda belki de fifa ultimate team modu bu oyundan daha zalim olabilir, çünkü o oyun pvp'ye dayalı ve iyi kadrolar avantaj teşkil ediyor. bu oyunda pvp görmedim pek.

    neyse özetle ücretsiz ve güzel bir oyun arayanlara kesinlikle tavsiye ediyorum. (tabii oyuna kendini kaptırıp para harcamanızı da tavsiye etmem, zaten çok pahalı her şey maddi durumu çok iyi değilse bir insanın bu paraları vereceğine çok ihtimal vermiyorum)

    evet türkçe değil ne yazık ki ve az biraz ingilizce bilmeyi gerektiriyor ama sonuçta bir diyalog okumanı gerektirecek bir adventure oyunu değil, bir rpg değil, bir görev aldığında gideceğin yeri gösteriyor oraya gidiyorsun görevi yapıyorsun. ama keyif almak için yine de hiç olmazsa bir orta seviyeye yakın ingilizce iyi olur.
hesabın var mı? giriş yap