• yazarların hakkındaki fikirlerini merak ettiğim versus.
    olayı zaten biliyorsunuz. ikisi de polislerin üstüne çullanması ile ölüyor. ha timpa biraz daha üzücü polisler ölünce gülüyor falan ama sonuçta aynı olay.
    öncelikle başlıklarına bir göz atalım;
    tony timpa: 1 sayfa bile entry girilmemiş. neden acaba?
    george floyd: 8 sayfa entry girilmiş. aynı olayda neden bu kadar fark var ki?
    şahsen benim gördüğüm tek fark ten renkleri.
    sonuç olarak sözlük yazarları ırkçı ve ikiyüzlüdür.
    thanks for coming to my ted talk
  • olaylar farklı, tony timpa nefes alamıyorum diye bağırmamış, beyaz polisler kötü davranmamış genelde iyi misin dostum sakin ol diye yatıştırmaya çalışmışlar ve muhtemelen vurulan iğne yüzünden vefat etmiş,mesela kalp hastalarına, bazı ilaçları kullananlara sakinleştirici iğne vurulmaz, adam uyuşturucu madde etkisindeyken bir de iğne vurmuşlar.

    edit: buradan suçun tony timpa'da olduğu fikrini çıkartan andavallar olmuş. kimsenin ölümü değersiz değildir, birisinde adam nefes alamıyorum diye inliyor, etraftaki herkes adamı öldürüyorsun diye polisi uyarıyor, diğerinde polis taşak muhabbeti yapacam derken adamı öldürüyor, abd tarihi de zenci öldüren polislerle dolu olduğundan infiale yol açıyor, eğer beyaz öldüren zenci polis gerçeği olsaydı ve tony timpa da yalvara yalvara o şekilde ölseydi yine infial olacaktı, orta ve güney amerikada silahlı redneckler sokaklara inecekti vs vs. ufacık beyniniz neyi anlamıyor.
  • çünkü günümüz sol düşüncesi, özellikle amerikada, azınlıklar ve tarihi anlamda ezilmişler (lgbt gruplar ve kadınlar, feminist tercihen olmakla beraber, gibi) üzerine kurulu bir fikriyata sahip. yanlış anlaşılmasın, bu insanların haklarını desteklemek ve kollamak gereklidir, karşısında değilim fakat bunu yaparken diğer insanları sadece çoğunluk olduklarından dolayı görmezden gelmek ve yoksaymak da bana göre aşağılık bir davranıştır. bu yüzden yeni sol düşünceler olarak da tarif edilen bu akımlardan hiç hazzetmedim çünkü çözüm üretme odaklı değiller ve meseleleri sadece azınlık, ezilmişler şeklinde okuyorlar. şimdi, bu düşünceleri ülkemize uyarlarsak, şöyle örnek verebilirim: örneğin berkin elvan'ı savunmak elzemdir, gündeme getirilmeli ve mağduriyeti sonuna kadar hissetirilmelidir, ortada bir sıkıntı yok aslında çünkü polis eliyle gerçekleştirilmiş, çok çirkin bir çocuk ölümü var ortada ve berkin daha 15 yaşında, hayatının baharındaydı. ama sıkıntı şurada: aynı tepkiler eren bülbül için gösterilmedi, halbuki o da pkk tarafından öldürüldü ya da kobani olayları sırasında öldürülen yasin börü de buna örnek gösterilebilir.

    bu yüzden bu fikriyatı aşağılık buluyorum zaten çünkü iki yüzlü ve soruna çözüm olmak yerine, azınlıklara da zarar veriyorlar bu kafa yapısıyla çünkü azınlıklar bu sefer her şeyi hakları gibi görüyor ve her başlarına gelenleri ekstra bir mağduriyet olarak yorumluyorlar halbuki onların entegrasyonu için bu bir çözüm değil maalesef hatta karşı tarafı daha da kenetlendirdiğinden zararlı da. bakın, azınlıklara karşı gösterilen adaletsizliklerin düzeltilmesi gerekir ve bunun arkasındayım da ama tüm odağı buna vermek, tamamen mağduriyet temelli bir politika inşaa etmek ve çoğunlukları bir kenara bırakmak, trump gibi zırtopozların daha da güçlenmesine ve artmasına sebep olur ancak maalesef. bu yolla hiçbir şey elde edilemez. bu yüzden politik doğruculuk, yeni sol gibi fikirler bu dönemin 68 kuşağı gibidir, maalesef de aynı 68 kuşağı sağ fikrin kenetlenmesine ve thetcher, özal, reagan gibi zırtopozların gelmesine de ciddi zemin hazırladı ama ana konuya dönersek, zamanla bu fikirler tarih sahnesinden bu radikallikleri yüzünden silineceklerdir çünkü bu fikirler devam ettirilemez. ha ama ne olur, daha aklı başında varyasyonları çıkar ve fikirler evrilir, bu da farklı bir ortama zemin hazırlar, o açıdan ileride solun şekillenmesinde ve evriminde de büyük rol oynayacakları ve gelecek nesillere ders olacakları kanaatindeyim. dünyada öyle çirkin bir siyaset ortamı var ki, maalesef solculara kızsam da karşısındaki manyak fikirli deliler de desteklenecek gibi değiller. kimseyi destekleyesi gelmiyor insanın gerçekten.
hesabın var mı? giriş yap