• 75 yıl sonra 1 mayıs 1999 tarihinde 27.000 feet yükseklikte cesedi bulunmuştur.

    edit : (bkz: eskiden buralar hep entry idi)
  • tepeye tırmanırken yalnız olmayan dağcıdır. yanında irvine adlı bir başka dağcı daha vardır. mallory 1923 yılındaki ilk everest tırmanış denemesinde, ki bu deneme aslında daha sonra dağa tırmanmak isteyenler için harita çıkarmak için yapılmıştır 24.000 feet yüksekliğe ulaşmıştır. bir sene sonraki ikinci tırmanış denemesinde arkadaşı irvine'le birlikte kamptan yolladıkları haberde havanın iyi olduğunu ve zirveye tırmanıp bir gün sonrada çadıra geri döneceklerini söylemişlerdir. bilindiği kadarıyla bulutları aşıp yaklaşık 28,000 feet yüksekliğe ulaşmışlardır ama bir daha da onlardan haber alınamamıştır. ölümünden 9 yıl sonra bir başka tırmanış ekibi üyesi tarafından mallory'nin buz baltası bulunmuştur. bir diğer acı nokta ise 1953'te başarıya ulaşan tırmanışın mallory'nin 1923 yılındaki haritalamada bulduğu kuzey doğu tarafındaki vadiden gerçekleşmiş olmasıdır.
  • kendisi ve arkadaşı sandy irvine'ın sonunu getiren trajik tırmanış, the wildest dream adlı belgeselde başarılı bir şekilde işlenmiştir. izlemek gerek.
  • çekilecek everest filminde tom hardy tarafından canlandırılacağı konuşulan dağcı.

    hikayesi başlı başına ilgi çekiciydi, tom hardy gibi tam isabet oyuncu seçimi ile nazarımda şimdiden heyecanla beklenilen bir filme konu olmuştur.
  • cesedi hala everestte durmaktadır. zirveye ulaştıktan sonra iniş sırasında düşüp bileğini kırdığı daha sonrada öldüğü sanılmaktadır. cesedi yüzü koyun yatar vaziyette, sırtı mermer gibi bembeyaz olmuş şekilde duruyor. resimlere basit bir google search neticesinde ulaşabilirsiniz.
  • "because it is there." gibi dışarıdan bakınca çok basit gibi görünen cümlenin aslında büyük anlamlar içerebileceğini bize gösteren kişidir. "çünkü orada." diyerek hayatta yapmayı istediğimiz, hayalini kurduğumuz, şehvet beslediğimiz, acabalar üzerine kafa yorduğumuz pek çok sorun için noktayı koymuştur.

    yıllardan beri "neden?" sorusunu bir türlü sevememişimdir. bana hep saçma gelmiştir. belki de bu soruya cevap bulmak zor geldiği için sevememişimdir, kim bilir ? ancak bir soruya verilebilecek en güzel cevaplardan birini içeriyor "neden?" sorusu.
  • cesedi halen everestte donmuş şekilde durmakta. diger bir cok dağcı gibi.
  • cesedinin bulunuşu ile ilgili bir video
  • zirveye varıp varmadığı ile ilgili biraz romantik olabilir fakat ingiltere'den ayrılmadan önce eşinin ve kendisinin beraber olduğu bir fotoğrafı yanına alıyor. ve eşine ; her gün bu fotoğrafa bakacağım ve eğer zirveye varırsam bu fotoğraf benimle beraber geri dönmeyecek everest'in zirvesine gömeceğim diyor. daha sonra malum cesedini bulan dağcılar cebine bakıyorlar fakat o fotoğrafı bulamıyorlar.
hesabın var mı? giriş yap