• 1924 illinois amerika dogumlu basketbol oyuncusu. associated press tarafindan kendisine yuzyilin ilk yarisinin en iyi oyuncusu sifati bahsedilmistir.
  • lakersin dominant pivot sahibi olma gelenegini baslatan oyuncu.takipcileri icin:
    (bkz: wilt chamberlain)
    (bkz: kareem abdul jabbar)
    (bkz: shaquille o'neal)
  • nba tarihinin ilk "en iyi oyuncusu" olarak bilinir. minneapolis lakers forması giymiş, lakers'ın dominant pivotlarının ilki ve kesinlikle en şirini.
  • 50, 52, 53, 54 şampiyonluklarında lakers kadrosunda yer alan 99 numaralı pivot.
  • bir basketbol efsanesi. bir spor ikonudur adeta mikan. nba'in daha pek popüler olmadığı yıllarda, her türlü yoldan insanların karşısına çıkmış ve oyunu sevdirmeye çalıştırmıştı. sağına gitme alışkanlığı tespit edildiyse de, pek çare bulunamamıştı kendisine. bay basketbol, birçok kuralın da müsebbibidir; üç saniye çizgisinin bugünkü yerine gelmesinin, goal tendingin birebir esbab-ı mucibesidir. mikan'ı durdurmanın tek çaresinin topun minneapolis lakers'e geçmemesi olduğu anlaşılıp çamur başlayınca şuta zaman biçilmeye başlanmıştı. nba in en iyi 50 oyuncusundan biri olan ismin etkiledikleri arasında bill russell ile wilt chamberlain'in olduğunu da ekleyelim. basketbolu sevdirmek için herşeyi yapan sevimli devi durdurmak için bugün bildiğimiz birçok kural icat edilmişti. sayılar ortada, sanki sadece biraz yavaşlatabilmişler...
  • nba'in ilk yıldızı yaşamıyor artık. birkaç yıl önce bacağını kaybeden mikan, böbrek yetmezliğinden hayata veda etti. profesyonel basketbol hayatı ile ilgili notlar; minneapolis lakers ile yaşanan beş şampiyonluk; kariyeri boyunca vücudunun değişik yerlerinde kırılan on kemik. 81 yıl gördü bu mvp. (1924-2005)
  • nba tarihinin ilk süperstarı kişilik.

    kendisini 2000'de bir lakers maçı öncesi tekerlekli sandalyesinde shaq ile verdiği pozla hatırlarım.

    dalışa geçen topa dokunamama* ve 24 saniye* kuralının babasıdır. nba tarihindeki en dominant oyunculardan biri olarak, kuralları değiştirmiş oyunu yeniden tanımlamıştır.
  • modern basketbolun mimarıdır.birçok kural onun sayesinde basketbola kazandırılmıştır.çoğu kişi bahsetmiş ondan başka bir şeyden bahsedeceğim şu anda.mikan'ın oynadığı dönemde basketbol kısalar üzerinden oynanan bir oyun.uzun oyuncuların hiçbir değeri yok o zamanlar zaten pivot kavramına da pek oturmamış o dönemler.pivotun basketboldaki anlamı merkez oyuncu başrol yani.basketboldaki bütün setler oyunlar pivotlar için vardır ve hazırlanmıştır onların üstüne kuruludur.son top pivot ile bitmese de pivot olan oyuncu bir şekilde oyuna bir katkısı vardır.bir oyunda kenara çekilip duran set boyunca hiçbir şey yapmayan bir 3 numara görebilirsiniz ama bir pivot göremezsiniz günümüzde.neyse dönelim o zamanlara.bu dönemde oyun kurucu ağırlıklı bir basketbol oynanıyor.oyun kurucular kral herşey onlarda başlayıp bitiyor taa ki mikan'a kadar.şuan da oyun kurucunun iş tanımının değişmesinde mikan'ın rolü çok büyük.o dönem herşeyi yapma gücü ve serbestliği olan bir nevi sahanın diktatörü olan bu pozisyon mikan sonrası daha demokratik ve tempoyu ayarlayıp takımı besleyen bir işleve kavuşmuştur.mikan basketbolda kural olarak yaptığı devrimlerin yanında oyun içinde de böyle bir katkısı var.ondan sonraki bütün pivotlar*herşeylerini bu adama borçlu.bu adam olmasa başka biri çıkar düzeni değiştirirmiydi bilinmez ama mikan olmasaydı büyük ihtimal o ünlü pivotlar sadece pota altında rebound için güreşip saha içinde jog temposunda koşabilirlerdi.
  • gelmiş geçmiş en dominant nba oyuncusu. basketbolun bu günlere gelmesinde payı büyüktür. 7 sezon gibi kısa kariyerine 5 yüzük sığdırmıştır.

    bana göre goat kendisidir.
hesabın var mı? giriş yap