• (bkz: umut etmek)
  • değer verdiğin birinin sana değer vermediğini anladığında(ya da bildiğin bu gerçeği kabullenebildiğinde) hissettiğin acı.
  • dile getirilmeyen, sessizce yaşayıp içine akıttığındır...
  • tutuklayan, eli kolu baglayan, aci hissedince yapilan ilk sey(ler)e imkan vermeyen aci.
  • elleri, gözleri, içi acıtan acıdır.
  • ...these wounds won't seem to heal.
    this pain is just too real.
    there's just too much that time cannot erase. *
  • değer verdiğine inanmak, inandırmak ve aslında değer vermediğinin farkına varmaktır. hem kendine, hem de karşındakine acıyı yaşatmaktır. zamanı yok saymak, an çalmaktır. inanmak, inanmak, tekrar inanmak ve her seferinde çuvallamaktır.
    onun yoklugunu sadece yalnızlığınla paylaşabilmektir. evet içine akıtmaktır her zaman. her şeyi hissetmek ama beş duyuyla yakalayamamaktır.
    kusmaktır gerçek acı, infilak etmek, böğürmek, delirmek ama kimsenin hem de hiç kimsenin onca yaygarayı görmemesidir. kulağından göz yaşı gelmesidir, burnundan kan, dişlerinden intikam.
    bazen aci aci calan telefondur, bazen acı bir gülümseme*; bazen bir dosttur gerçek acı, bazen ezeli dusman.
    ne olursa olsun geçmeyendir, asla silinmeyendir, yüreğin yenilmesidir.
  • insanın elinin kolunun bağlanmasıdır. hata yaptığını göre göre engel olamadığımız, yanında olmak isteyip de olamadığımız, yanımızda olmasını sağlayamadığımız, yatağında ölümü bekleyen, acısını paylaşamadığımız, paylaşsak da azaltamadığımız sevdiklerimiz karşısındaki çaresizliğimizdir. onlar için elimizden gelen tek şeyin, dua etmenin, işe yarayıp yaramayacağını bilmemektir. bir türlü olmayanı olduramamak, olana engel olamamaktır. insanın hayata karşı yapabileceği yegâne şeyin beklemek olduğu anlardır. bundan gayrısı baharattır; sumaktır, olsa olsa pul biberdir. üzerine bir bardak su içersiniz bir şeyciğiniz kalmaz.
    (bkz: acı gerçek)
  • eliniz kolunuz bağlı, hiçbir şey yapamadığınız, çaresizlik içinde kıvrandıran acıdır. insanın tek çaresizliği ölüm karşısındadır. ölen demeye bile diliniz varmaz. rahmetli diyeni boğazlamak istersiniz bir süre. ne zaman ki gerçeklerle yaşamaya alışırsınız, yitenin, gidenin ardından sonsuza kadar hissedeceğiniz, gerçek bir acı kalır geriye. doğumgünleri, mutluluklar, sevinçler hep bir acıyla karışık, buruk bir tat bırakır zihinde.
  • "bole cigerinize yapismis bir aci gibi olur bu aci.sanki akcigerlerinizle girtlaginiz arasinda bi yere bi yumru sikismis gibi.yutkunmaya calisirken gozlerinizi doldurabilen birsey.iste bu gercek aci.bi yerinizi kestiginiz zaman ki gibi birkac dakika sora gecmiyor acisi.hormonlariniz aciyi uyusturmak icin harekete gecmiyor.hatta ne yazik ki hormonlariniz da bu acinin yonetimi altina girmis daha da bi aci cekin diye gerekli yerlerden gerekli silahlarla saldiriyolar.
    bu oyle bi aci iste.caresizlik karsisinda duyulan bi aci.umutsuz umutlardan medet ummaktan ve her seferinde o gercekteki umutsuzlugun pencesinde savrulup gitmekten,savrulurken de illa ki bi yerlere carpmaktan ortaya gelen bi aci.o olmadan gecmeyecek ama o baskasiyla bu aciyi geciriyor oldugu icin o hicbir zaman gelmeyecek ve siz onun aslinda dogru olani yaptigini bildiginiz icin ona kizip da aciyi baska yere kanalize etmekten mahrum,sade ve sadece,o saf aciyi cekmeye maruz kalirsiniz.sadece oturup butun gun dileklerinizi ve dualariniz tekrarlamaktan baska bi care yoktur elinizde ya da onun mutsuz olacagi o gunu bekleyip de o gun saldiriya gecmekten ve buyuk ihtimalle sadece bi rebound iliskide duygularinizin harcanip da sadece bedeninizin var olmasindan.beklediginiz degil de o diger hormonlarin salgilanip da onu acisindan sadece anlik mutluluklarla uzaklastirip yanindan kalkarken dusunceleriyle onu digerinin,aslinda sizin digeri oldugunuz kisinin,kucagina birakirsiniz.ve neye sinirlendiginizi bilmeden,ki buyuk ihtimal kiskancliktan dogan,siz onu bu kadar severken onu sevmeyen ve buyuk ihtimalle deger de vermeyen bi kisi icin caresiz cirpinmaktan vazgecmeyip yine ve israrla onu sevmesi ve beklemesine sinirlenip kendi hayatinizin o buhranli ve sikici ve kimi dakikalari dayanilmaz gecen duzenine donersiniz.tekrar aramasini,bir mesaj atmasini beklersiniz gunlerce,aylarca.ve o bir tek o mesaji attigi gun yanina gider o size aslinda aci veren ve onun icin kisa mutluluklar sayilan ve tabi ki sizin ozel olmanizdan ve size ozel olmasindan uzak anlar yasarsiniz.birinizi duygusal birinizi fiziksel olarak tatmin eden bu dakikalarin ardindan uyku faslina gecerken tekrar o sinir kaplar icinizi ve o an soguktan kaskati kesilirsiniz ve aslinda ne hissettiklerinizi anlatmaya cesaret ve curret etmeden uzaklasir,ukala ve mesafeli ve kirici tavrinizi takinir aslinda iceriden bi umut bekleyerek kanamaya devam eder ve sonunda "ruhsuz" ve "kalpsiz" olarak damgalanirsiniz.ne de olsa kendi icinizde kopuveren kaosu kendi vucut sinirlariniz icinde kontrol etmeyi o kadar iyi ogrenmissinizdir ki karsinizdakine birsey belli etmeden onun tahmin etmesini ya da cesurca birkac laf ederek o kaosu sinirlayan bedeninizde bir delik acmasini ve icinizi gormesini,gosterebilmenizi,gosterebilmenize yardim etmesini beklersiniz."ah bir bilsen"dersiniz icinizden.ah bir bilse keske onun icin neler yapacaginizi,ah bir bilse.ama siz o gururu yenmeye yeltenmeyecek kadar kustah oldugunuz icin ve onun muhtemelen sizin kendisi icin diger oldugunuz kisiye olan ruhani sadakatini ve bagimlililigini yenemeyecegini bildiginiz icin hersey oylece kalir.
    hersey ki siz de oylece ruhsuz ve kalpsiz kalirsiniz.ve birseyi kirk defa soyleyerek gercek yapan kisi ve kisilerin karsisinda artik cidden kalpsiz ve ruhsuz bir kisi yarattiklari icin kimi zaman tesekkur kimi zaman lanet etmek istersiniz.
    ve o aci gogsunuze bastirmaya baslar,gogsunuze oturan kara basan olan kara kedi gibi.tirnaklarini etinize bastirirken mavi gozlerinin cazibesinden de kendinizi alamazsiniz.ve artik zamanla bu yorgunluktan ve acidan ve yaralardan zevk almaya baslarsiniz.oyle zevk alirsiniz ki bilincsiz de olsa hep baskasina kendisini adamis erkeklerin hayatinda diger kadin olup da bu donguyu tekrar tekrar yasarsiniz.hem nefes alamaz hem aci ceker hem de zevk alirsiniz.yalniz dikkat edin mutlu olursunuz demiyorum kesinlikle,zevk alirsiniz sadece.kimi yorumlara gore mazosizm."
hesabın var mı? giriş yap