• durun vurmayın hemen, beyanat benim değil. atatürkçülüğüyle bilinen yazar aziz nesin'in. herhangi bir suser tarafından dile getirilse "ağır troll" damgası yedirtecek bu sözleri kendileri abant tatili sırasında söylemiş.

    link : http://imageshack.us/…/aziznesingercekmusluman.png/

    http://a1111.hizliresim.com/r/8/dp05.jpg

    edit: verilen bağlantıya tıklanıldığında da görüleceği üzere aziz nesin bu sözünü " müslümanları aşağılamak" için değil, "atatürk müslümanlar açısından sevilecek birşey yapmadı. " diyerek açıklıyor.
  • internet yayginlasip coluk cocugun propoganda aleti olunca duyulmaya baslanan kolpa "quote" lardan baska biri.

    einstein da "ananin ami cok guzeldi tuzlu tuzlu" demis mesela tam izafiyeti kagida dokmeden once. tamam.
  • son derece doğru bir tespit. aynı şey aleviler için de geçerli.
  • yanlış bir önermedir . asıl gerçek müslümanlar atatürk'ü sever . onun allah'ın türk ve islam dünyasına gönderdiği bir lütuf olduğunu kabul eder . şirk yuvaları tarikatları kapatarak , kur anı kerim türkçe meali bastırarak bize yüce dinimizin aslını tanımamızı sağlamıştır. her hareketiyle islama hizmet etmiştir. islama ters düşen tek bir hareketi tespit edilmemiştir , varsa da arkasında başka bir hakikat olduğuna inanırım .
  • karakteri ve yapmış olduğu icraatlarla gerçek müslüman nasıl olunur olduğunu öğretmiştir. yani çokta takılmamak lazım bu söyleme . içimizdeki (bkz: atatürk) sevgisini kim bitirebilir ki.
  • aziz nesin'in bağlamından çıkarılmış ve çarpıtılarak 20 saniye kesilmiş haldeki videoları ile siyasal islamcılar tarafından atatürk'e karşı argüman haline getirilmeye çalışılan beyenatıdır.

    ayrıca başılığı açan "atatürkçülüğüyle bilinen yazar aziz nesin" demiş, yahu adam ben atatürkçü değilim diyor?

    10. dakikadan itibaren seyredin...
    https://www.youtube.com/watch?v=ycvjmfugc4c

    esasında anlatılamak istenen konu bambaşka ama youtube kendine müslüman diyenler tarafından videodan sadece 20. saniyesi kesilmiş video ile dolu.
  • bazen arada 1-2 saniyeliğine müslümanlığın kokusunu alıyorum.

    bilincim o tadımlık kısa anda çok geniş bir kabın içinde kayboluyor.
    bu kısacık sürede o kabın, şuurun gerçek yurdu olduğunu anlıyorum.

    bu halden şunu sezdim. müslüman olan kimsenin sevme ve sevmeme hakları derdest ediliyor. o zat için etme, yapma eylemleri söz konusu olmuyor.

    ona sevdiriliyor, tattırılıyor, yaptırılıyor...

    yani o kişi konuşmuş olsa ''bana şu bu sevdirilmedi, yahut sevdirildi'' diyecekti.

    çok iyi muhakeme etmek lazım. biz el atmaktan, seçim yapmaktan, taraf tutmaktan, adeta bozulmuş, gerçek biyolojik/fizyolojik özelliğini kaybedip kalıplaşmış/makineleşmiş bir düşük şuur ile seyir ediyoruz.

    saflaşsak saf olsak, özleşsek öz olsak, acaba tuttuklarımız, seçtiklerimiz, bu huzur sofrasında bize nasıl gösterilecekti?

    sevmeyi tercih ettiğimiz şeyler ile sevmediğimiz, hoşlanmadığımız şeyler nasıl bir akibete uğrayacaktı?

    günden güne saflaşmadan, kabukları kırıp öz'e yol almadan sanırım bunu bilmek zor.
  • evet bu doğru, çünkü aziz nesin'in 'gerçek müslüman' anlayışıyla, laik düzene alışmış olan daha seküler yaşamı benimsemiş insanların gerçek müslümanlık anlayışı farklıdır. sizin 'gercek müslümanlık' dediğiniz şeyi atatürk sağlamıştır. eğer o olmasaydı şuanki müslümanlık iran ve arabistan müslümanlığından farksızdı. atatürk yüzünden şeriatı elinden kaçıran mollalardan bahsediyor aziz nesin.
    şimdi bir düşünelim; osmanlı ile birlikte 1400 yıl uygulanmış islam anlayışı mı gerçek müslümanlık? yoksa atatürk sayesinde oluşabilmiş 100 yıllık islam anlayışı mı?
    ona göre de herkes kendisinin gerçek bir müslüman olup olmadığını tartsın :)

    edit: kısacası atatürk islam dünyasının aydınlanma hareketinin öncüsüdür. karanlıkta tanrı adına insanları köle olarak yönetenler elbetteki atatürk'ü sevmeyecektir.
hesabın var mı? giriş yap