*

  • dış görünüşleri ve beğenilme(me) konusunda hassas olan kadınların güzelliklerine yaklaşım konusundaki ön yargıları yıkmayı amaçlarken yarattığı kategoriler aracılığıyla biraz kendi kuyusunu kazan bir kampanya. insan kendisiyle barışık olup kendisini güzel bulduktan sonra karşı tarafın onu nasıl algıladığı çok da önemli olmamaktadır aslında. bu kampanya empatiyi güçlendirebilir ama kişiye kendini, farklı gösterilmeye çalışılan gerçekler üzerinden algılatma çabası biraz anlamsız.
    örneğin kemerli bir burnu "karizmatik" mi, "kemerli" mi algıladığımız sorulmaktadır. burada "kemerli ama karizmatik işte" dedirtmektense "kemerli ve karizmatik" dedirtebilmektir esas önemli olan. ama sorunun bir cevabı var.
    0 beden bulumik hasta ruhları takmıyorsan da "onlar güzel evet ama sen de güzelsin" gibi bir sonuç çıkıyor. şiddetle kınıyoruz, benlerimizi aldırtıp sinir uçlarımızı yaktırıyoruz..
  • o değil de, çilli kızın cidden albenili olduğu kampanya.
  • benli mi albenili mi, yaşlı mı ışıltılı mı, şişman mı kıvrımlı mı gibi beyin mikici ve absürtlükte sınır tanımayan sloganlarla duyurulan kampanya. benli, yaşlı ve şişman kardeşim, kör müsün?!
  • harika bir parodisi de vardır:
    http://www.youtube.com/watch?v=v_vtoqxpxfg&nr
  • bu kampanyanın reklamını izleyip de hala sadece videosunu, podyumda ya da sahnedeki görüntülerini/fotoğraflarını gördüğü kızlara hayran olan varsa aklına şaşmak gerekir...

    http://www.youtube.com/watch?v=4jpadz8c2sa&nr
    http://www.youtube.com/watch?v=j2ez7vqvnyu
  • dış görünüşlerine takılıp, kendine kendisi olduğu için değer vermeyi unutan kadınlara yönelik yapılan başarılı bir kampanya.
    dove'un desteklediği bu kampanya sonrasında, daha kıvrımlı, daha benli, daha ışıltılı, daha karizmatik , en önemlisi de daha güvenli kadınların ortaya çıkmasını umuyorum.

    www.gercekguzellikkampanyasi.com
  • strateji olarak da yaratıcı çözüm olarak da başarılı bir reklam kampanyasıdır. lakin türkiye'deki uyarlamayı yapan reklam ajansının redaktör ihtiyacını da gözler önüne sermiştir, bu kadar iddialı bir kampanyada üstelik reklam filminde "neden güzellik anlayışmız bu kadar çarpıtılmış" (anlayışımız olacak ı eksik) gibi bir hata yakışmıyor. ayrıca metnin genelinde çeviri türkçe fena halde sırıtıyor. redaksiyon hatasını hatasız kul olmaz diye bir kenara koyalım, ama metnin çeviri kokması hoş olmamış. kampanya sürecinde bazen müşteri de metni bozabilir. (parayı verdiği için düdük çalma saplantısından) eğer böyle bir durum yoksa düşündürücü ve reklam ajanslarındaki türkçe hakimiyeti sorununu gündeme getiriyor. eleman ilanı verirken "ileri derecede ingilizce" demesini biliyoruz da, yanına bir de "ileri derecede türkçe" ibaresi eklesek mi acaba?
  • genel izlenimin yaşa göre ortaya çıktığı kampanyadır. 25 yaş altı bay ve bayanlar kemerli benli şişko ve yaşlı olarak görme eğilimine yüksek oranda sahipler, 25 yaş üstündeki bayanlar karizmatik albenili kıvrımlı ve ışıltılı olarak yorumluyorlar büyük çoğunlukla, erkekler ise yaşlı bayanı ışıltılı olarak görüyorlar aile bireylerinden birisi gibi sıcakkanlı olduğu için (eşleştirilen büyük ihtimalle anne dir), albeniliyi ukala bir poz verdiği için hiç çekici bulmuyorlar,kemerli hiç karizmatik değil,kıvrımlı cinsel çekime göre değişiyor.

    sonuç itibari ile kendi müşteri kitlelerini genişletmek için gayet başarılı bir kampanya düzenlemişler dünya çapında, amaç kozmetik satışları için harcanılan paranın bir kısmını veya büyük çoğunluğunu kendi ürünlerine yönlendirmek, yönlenmediği taktirde kozmetik satışlarının azalmasına etki edebilecek bir kampanya gibi görünüyor,hedef kitlenin satınalma davranışlarını ne derecede etkileyebileceğini ilerleyen ay veya yıllarda görebileceğiz.

    kampanyanın orjinal sitesine http://www.campaignforrealbeauty.com/ adresinden ulaşılabilir.
hesabın var mı? giriş yap