• bu sendroma tutulanlar* ciddi bir sıkıntı çekerler.şevkatle yaklaşılmalıdır. insanlar "yuh be bu da hatırlanır mı dediğinde ya da ağızdan çıkan manyakça gereksiz detay dökümleri karşısında sözkonusu kişiye ucube gibi baktıklarında yapılabilecek en kısa ve rahat açıklama " ben hafızayla lanetliyim"dir*.
  • bu tip insanlar genelde zayif hafizali kisilerdir, onemli seyleri hatirlamazlar, nerde ottan boktan ise yaramayan sey var onlari hatirlarlar, cok fena, cok acidir.
  • bununla birlikte detay eğlenceli bir olaydır,zihni oyalar...dolayısıyla sendromdan muzdarip kişi bazen sendromla ödüllendirilmiş gibi de hisseder kendini... ayrıca beyin bir şeyi seçmiş, almışsa vardır bildiği bir şey diyesi gelir insanın...düşünür sonra tekrar "...geçen hafta bindiğim otobüste, solumda oturan adamın ayakkabısı ne ilginç bir kahverengi tonuna sahipti..." diye.... lakin bu durumuna hiç üzülmez kendini onaylama ve kabullenme yetisini kazanmış şizofren bünye...ve bu bilgi ne işine yarayacak ki sorusunu soranlara "...en azından adamın tırtıl olmadığını biliyoruz kardeşim allaaa allllaaa...." cevabını verir usulca...
  • bu sendromla yaşamaya mecbur kişi dünyadaki en salak şarkı sözlerinden birkaç hafta önce en zayıf halkada çıkan yarışmacılardan birinin ceketine kadar herşeyi hatırlamanın bir faydası olduğuna kendini inandırmalı ve hafızasıyla gurur duymalıdır.aksi halde hergün "şunları hatırlayacağıma sınavda borçlar hukukunu hatırlasaydım keşke" diye kendini yiyecek, hayat iyice çekilmez bir hal alacaktır..
  • bu sendroma sahip insanlarin fazla hassas yapilari oldugunu dusunmekteyim. "o bana sunu derken kolunu su sekilde kaldirmisti, gozuyle beni suzerken kasini soyle yapmisti, acaba neden oyle davrandi..." diye dusune dusune kendilerini yiyip bitiren tipler olabiliyorlar. onlarla konusurken " hea ewt hatirliyorum, 95 senesiydi, 25 nisan sali, sen o gun ustunde mavi bi sweat-shirtle gelmistin bize..." gibi cumleler duymak alisageldik bi durumdur. ancak onlara sorarsaniz bu bir sendrom degil, zeka belirtisi, hafiza ustunlugudur, tek sikintilari karsi tarafin zaman zaman dustugu yanilgidir; onlar hafizalarinin ozelligi nedeniyle bu ayrintilara takilirken, karsi taraf bunun nedeninin kendilerini fazla onemsemelerinden kaynaklandigini sanir, "bu kiz\adam hasta bana" diye boburlenirler.
  • ilk çıkan first reklamında buzdolabının önünde kıza kaşıkla iğrenç 1 sey yediren adamlı "ero-romantik" sahnede kadının suratının ortasındaki sivilce...
    aman tanrım!
  • bu sendromdan muzdarip insanların istisnasız bütün futbolcuların hangi takımın altyapısındayken çalıştırıcılarının onlar hakkında ne düsündüğü ve kac kere top sektirdikleri gibi baska şeylere yer açılası deli 1 rezervleri de olabiliyor.
    aslında genellikye olayın kendisinden çok konulara saplantı niteliğinde ortaya çıktığına inanıyorum.
  • obsesyon hedefi her neyse beyinden o varlıkla ilgili gereksiz kavramı tamamiyle silineceğinden, bu tür vakalarda sıklıkla karşılaşılan durum.
hesabın var mı? giriş yap