• birincisi;
    böyle bir projeye ülkenin ihtiyacı var. büyük şehirlere göçün bu kadar arttığı, yatırımın homojen dağılmadığı, tarım ve hayvancılıkta bile dışa bağımlı hale geldiğimiz böyle bir zamanda bu ülkenin böyle bir projeye ihtiyacı var.

    ikincisi;
    doğru kişiler mi bu projenin başında olur. hiç sanmıyorum.

    böyle bir vaadin gerçekçiliğini tartışabilecek bir konumda değilim, bilgi sahibi olduğum bir konu değil. bilgi sahibi olan suserlar aydınlatırsa seviniriz
  • türk tarımına katkısı olacak her projeye sempatiyle bakıyorum. buna fazlasıyla ihtiyacımız var. bu ülkenin tarımdan başka kurtuluşu yok.
  • “her bir aileye 300 tane damızlık koyun vereceğiz. 300 damızlık koyunu alan ayrıca asgari ücret alacak. sigortasını da yapacağız. yem, ilaç, veteriner eksiği varsa onu karşılayacağız. sadece köyde arazi tapusunu ipotek olarak alacağız. 300 koyun 300 yavru verecek. bu yavruların tamamı da işletmemizin sahibine ait olacak. geri ödeme 300 tane doğacak yavru ile başlayacak. bu yavrular bir kaç ay sonra her biri 700-800 liraya satılabilir. bir senede 210 bin lira eder."

    bahçeli nin bu arkadaşların gizli koalisyon ortağı olmasına şaşmamalı. hesaba bak.

    beyimizin iddiasına göre bugün işi gücü bırakıp bu işe giren yılda 200.000 lira kazanacak.

    çünkü 300 koyun 300 yavru verir öyle oyunlardaki gibi , hiç hastalanmaz ve ölmez bu damızlıklar ve yavrular zaten yem filan ülkede bedava hatta yeme ne gerek var ülke yeni zelanda heryer mera. hem bi kaç aylık yavrular kesin en az 700 lira eder yüz binlerce kuzunun bir anda piyasaya çıkacağı yerde.

    şu adamlara bilinçli olarak oy veren insanlara hayranım.
  • uzerine koyde bir ev verirse kabul ederim.
  • ''hem işinin patronu ol hem maaşını al'' bu cümlenin muazzamlığına bakar mısınız, adeta orgazm niteliğinde.

    açıklamanın sahibi bakanın soyadı da gerekli önlemler için ön bilgi veriyor ya nys.
  • kurban bayramı öncesi , yandaş kurbancılara gün doğacak demektir.
  • ülkenin tarım ve hayvancılıktan sorumlu bakanının sektörün sorunlarından bu kadar uzak olması ülkede yaşanan et fiyatlarindaki yüksekliğin sebepleri hakkında ipucu vermektedir.
    fazla detaya inmeye gerek yok. teşvik kapsamında verilecek damızlık hayvanlar nasıl temin edilecek? ithalata gidilecekse malum ithal ırklar ülkemiz iklimine uyum sağlamamakta. yok damızlık verilecek yerli ırk hayvan ve mevcutta bizde var ise neden et fiyatları bu kadar yüksek. yapılacak işlemde muhtemelen a üreticisinden hayvan alıp b üreticisine satmak. sonuçta toplam hayvan sayısı aynı kalacak.
  • bu tür projeler iş bilen köylü kurnazlarının, ama kelimenin tam anlamıyla köylü kurnazlarının iştahını kabartır cinsten projeler. hibe destek işlerinde ortalama bir çiftçinin ilk aklına gelen, karşılığında istenen tesis koşullarını nasıl kırpıp hibeyi nasıl daha rantabl hale getireceği. sera vs işlerinde serayı kurup onayı alıp sonra serayı tanıdığa satıp ona da hibe çıkartıp aynı serayı beş senede beş defa hibe için taşıyan efsane kurnazlar var. ilgilenen herkes bu ihtimallerle ilgileniyor. köy kısmını geçtim, genç/kadın girişimci işleri daha evlere şenlik. bunlardan daha ben kâr edene rastlamadım, borçla kapatıp cepten ödeyen çok gördüm ama. arada açılan işletmenin mobilyası, kirası, ekipmanı falan piyasaya tatlı para kazandırdı ama devletin katkısı (yani halkın vergileri) ve niyetlenenlerin birikmişleri buhar oldu.
    sermaye çok güzel el değişiyor bu adamların düzeninde.
hesabın var mı? giriş yap