• hayatlarını çöplerden kazanan işçilerin örgütlendiği dernek. derneğin ankara, adana ve diyarbakır'da şubeleri bulunmakta; istanbul'da ise yakında açılacak. derneğin katık adıyla çıkan bir gazeteleri de mevcut.

    tek sermayeleri el arabaları, sokaklar özgürlük alanları. belediyeler çöpü ihaleyle sattıkları için onları engellemek istese de bütün cadde ve sokaklar onların. bütün gün gezerek, gördükleri çöp yığınlarını kurcalayarak ekmek parası çıkarmaya çalışıyorlar.

    kapitalizm, geri dönüşüm adı altında çöplere de el atmış durumda. çöplükler de yeniden yapılandırılıyor. katı atığın toplanması işlerinin belediyelerce sertifika alan şirketlere devri gündemde. daha şimdiden ankara’nın katı atığını toplama işini isveç’li bir “çöp tekeli” almış bile. bugün geri dönüşümün %65'ini sağlayan katı atık toplayıcılarının sezebilenleri yeniden yapılandırmadan hoşnut değil.

    geçtiğimiz aylarda ankara'da bir gösteri düzenlemişlerdi üç kuruş kazandıkları işleri ellerinden gitmesin diye..ellerindeki pankartta şöyle yazıyordu:

    "fakir bir cennet, zengin bir cehennemden iyidir"

    sloganları “kapitalizmi tarihin çöplüğüne göndermeyin, beş para etmiyor”
  • kurucusu ve başkanı ali mendillioğlu olan ve kendi ayakları üzerinde durmaya çalışan dernek.
  • dernek başkanı ali mendillioğlu ile mesele dergisinin yapmış olduğu röportaj, derginin ocak sayısında mevcut. ne kadar mühim bir iş yaptıklarını bir vesileyle anlamak için, okumak gerekli.
hesabın var mı? giriş yap