• sezai karakoç'un şiirlerinde önemli bir yeri olan yerleşim birimi.

    mona roza siyah güller, ak güller
    geyve*'nin gülleri ve beyaz yatak
    kanadı kırık kuş merhamet ister
    aaahhh! senin yüzünden kana batacak!
    mona roza siyah güller, ak güller
    (bkz: monna rosa)

    bir lamba yanıyor hafif ve sarı
    garip bir yolculuk, tren ve geyve
    bir hançer bölüyor, ah... rüyaları:
    bir rüya, bir hançer, bir el: ve, ve, ve...
    (bkz: ölüm ve çerçeveler)

    bir saman çöpüne tutunmuş kızların
    eteğini ben çektim
    neyleyim göğsümü karacadağ'ın sert rüzgarı doldurmuş
    annemden ben ilk sütü geyve'de içtim
    ankara'ya çataldağ'a bir zindandan gül vurmuş
    az kalsın ben ölecektim
    bir saman çöpüne tutunmus kızların
    (bkz: pişmanlık ve çileler)
  • burası adapazarı merkeze yakın bulunmadığından ötürü; merkez ve civarında oturan çoğu sakaryalı tarafından "öte yüz" diye adlandırılır.
  • iç anadoluya doğru giriş yapan tren yollarımızın geçtiği ilçe ve boğazının adı. yanılmıyorsam sakarya nehri de buradan geçiyor.
  • demiryolu üzerinde bir ilçedir ama demiryolu tam olarak merkezinden geçmez. ilçenin tren istasyonu ali fuat pasa'dadir.
  • aralık ayında trekking amaçlı gittiğimiz ama az kalsın ahirete varacağımız güzide parkur. kar yağdığında kesinlikle gidilmemesi gereken bunun dışında orman değilde köy tarafında inanılmaz güzel meyve sebzeleri bulabileceğiniz ilçe.
    eğer karda trekkinge gitmeyi planlıyorsanız kesinlikle sıkı giyinmeli ve tozluk kullanmalısınız yoksa bizim gibi ayağınıza poşet geçirip yürürsünüz.

    (bkz: hayatin anlamini ararken gotu kaybetmek)
    (bkz: hira dagina trekking yapmak)
    (bkz: taninmayan bir insanla ayni tempoda yurumek)
    (bkz: ayakkabiya poset gecirip karda yurumek)

    ani edit : bu arada aynı parkur içerisinde basen tarafınız donarken ısınmak için sakın rakıyı oral yollardan kullanmayın zira gece çöktüğünde anlıyorusunuz anasonun acısını.
  • eskiden geyveye bağlı belediyelik olup şimdi ilçe olan taraklı yüzünden eşşekciler diyarı olarak bilinen ilçe. ayvası ve üzümü meşhurdur.

    istanbul-eskişehir e-25 karayolu , istanbul-ankara demiryolu ve sakarya nehri ilçenin sınırları içerisinden geçer. üstündende uçak geçer. varın siz hesaplayın ulaşım imkanlarını.
  • bağımsızlığını ilan eden kosova'nın bayraklarının üretildiği ilçe.
    ilçede bulunan istiklal bayrak firması 2 hafta içinde her kosova vatandaşına bir bayrak dikecektir.
    kosova'nın nüfüsunun 2 milyon olduğu düşünülürse türk tekstili için güzel bir olaydır.
  • israilin ayva ihtiyacını önemli ölçüde karşılayan ve ayrıca çok güzel doğası olan, ( israile satılan ayvanın tohumları yine israilden geliyor )
    türkiyenin havai fişek ihtiyacının yaklaşık %70 inin karşılandığı fabrikanın bulunduğu, gece-gündüz havai fişek denemelerinin yapıldığı,
    euro2008 de kullanılmak üzere 1 milyondan fazla şapka-kaşgol vs. spor malzemesini isviçre ve avusturya'ya yollamayı başarmış fabrikayı da içeren güzelim anadolu ilçesi..
  • kısa zamanda birçok rota açılarak, tırmanış bölgesi haline getirildi. istanbullu tırmanışçıların mabeti olan ballıkayalar'ın yerini almaya aday gibi duruyor. şimdilik rota sayısı 40'ın üzerinde ve artmaya devam ediyor. dereceleri 5 ile 10 arasında değişen, 20-60 metre uzunluğundaki rotalar bunlar. sanırım tek dezavantajı, öğle sıcağına aşırı maruz kalınması.

    http://www.facebook.com/…/group.php?gid=35339875052
hesabın var mı? giriş yap