• haşmet babaoğlu'nun, suriyeli sığınmacılara karşı bir çözüm yolu sunan kılıçdaroğlu'na, chp'ye, ve gezi direnişine bok attığı yazısında geçen ifadedir.

    http://www.sabah.com.tr/…5/04/25/ben-sizden-utandim

    suriye'deki savaşı körükleyen, savaşta taraf olana laf etme yok. suriyeli sığınmacılarla ilgili bir program hazırlamayanlara, onların temel ihtiyacını karşılayacak şekilde ülkede barınmalarını sağlayamayanlara laf yok. ülkeye sığınan suriyelilerin de aç olmalarını, sefil şekilde yaşamalarını sağlayanlara laf yok. 3 milyon suriyeliye ek iş yaratmadan, asgari ücretin de altında çalışmasına izin verene, bunun sonucu olarak da türkiye cumhuriyeti vatandaşları arasında işsizlik oranının yükselmesini sağlayanlara laf yok.

    suriyeli sığınmacılar, ülke için bir sorun teşkil etmekte, akp bu konuda 3 maymunu oynamaktadır. chp'nin önerisi ise, suriye'nin normalleşmesine destek vermek ve ülke normalleştikten sonra bu insanları ülkelerine göndermektir. sözleri çarpıtarak nefret kusmak da nedir?
  • (bkz: führerinho)
  • utanmasi olmayan birinin ben sizden utandim basliginda yazdigi kose yazisidir.
  • bir insanın para için ne kadar alçalabileceğini gösteren beyan.

    konteynır konteynır silahları sınırdan geçirip cihatçılara teslim edip o insanların yerinden, yurdundan olmalarına neden olanları yazabilir misin haşmet? yazamazsın tabi, çünkü bu saatten sonra yeni şafak, sabah, akşam, akit vb.'den başka bir yerde köşe yazman hayal. elin, kolun bağlanmış haşmet, yazık.
  • ıktidar giderse gezicilerin kapısinda yartaklanir baba
  • -gün gelecek korkutmadığımız her akp'li yüzünden bize küfredeceksiniz.
    (bkz: hitlerler)
  • ohhh bugun de yaladim elhamdurillah , kizim oradan 1978 montrachet acta agzimizin tadi degissin..
  • bayılıyorum bu ülkemdeki elit insanların verdikleri hümanist pozlara. yukarıda da denmiş, kendi burjuva semtinden dışarı adım atamamış, haliyle suriyeli göçmenlerin ülke vatandaşına gerçekten de ne büyük zorluklar çıkardığını bilmemiş, hiç hissetmemiş ama boynunda fuları, sağ tarafında yudumladığı macchiatosu, özenle dizayn ettiği odasının loş ışğının altında, elinde son model bilgisayarının klavyesinin tuşlarına vura vura suriyelilerin ülkedeki varlığını savunan insanların samimiyetine saygı duymak insan ikiyüzlülüğünden başka birşey değil.

    haşmet babaoğlu ve gibiler asıl sorunun suriyeli göçmenlerin ülkenin ta güneyinden istanbul'a olan büyük sayıda yerleşmeleri olduğunu bilmez, şehrin dört bir yanının dilenci, satıcılar yüzünden tenhalaştığını bilmez, zaten oldukça kalabalık olan nüfusun hükümetin basiretsizliğiyle 20 milyona kadar çıktığını bilmez, suriyeliler yüzünden istanbul'daki kiralık ev piyasasının tavan yaptığını, insanların oturacak ev bulamadıklarını bilmez, sadece istanbul'da değil, ülkenin dört bir yanına dağılan bu göçmenlerin hırsızlık, gasp, cinayet gibi olaylara bulaşıp halkın yaşamını da burnundan getirdiğini bilmez, bütün bunların üstüne hükümetin suriyelilere ücretsiz eğitim, sağlık hizmetleri sağlayacaklarını açıklayıp da, krizin, yoksulluğun eşiğinde olan kendi öz vatandaşının hissettiği haksızlığı, adaletsizliği bilmez.

    bence kendisinin hümanist pozu takınıp gezideki nesle sallayarak, insan haklarını yıllardır hiçe sayan iktidarın safında yer alması kendisi için yeteri kadar küçük düşürücü bir pozisyon. daha da fazla eleştiriye ihtiyacı yok.
hesabın var mı? giriş yap