• sonunun hayır getirmeyeceğini söyleyebileceğim gidişattır.
    neden hayır getirmeyecektir açıklayayım.birincisi gıda sektörüde her sektör gibi kar amacı ile işin içine girmektedir. kar marjını arttırmak için de gıda girdilerinin düşürülmesini sağlamayı hedeflemektedir. bu amaçla yaptığı taklit ve tağşiş benzeri ürünlerin piyasaya düşük mal statüsünde sunulmasını sağlamakdır. örneğin bal yerine bal aromalı şurubu, nar ekşisi yerine nar ekşili sos gibi. evet ürünler değişik ürünlerdir. en azından adları değişiktir. ama içerik olarak birinin önüne koysanız bu iki ürünü ayırt edemez. ve tabi ki düşük fiyat kazanır.
    ikincisi yine kar marjını arttırmak için ürün zenginleşirme metodunu seçmeleridir. zenginleştirme genelde tıbbi alana kaymaktadır. yüksek proteinli, kolojenli, vitaminli ürünler aldı başını gidiyor. insanlara bir iki gaz ver, mesela d vitamini şuna iyi gelir filan de insanlar oraya kayar ancak d vitamini zehirlenmesi tehlikesi kimseye söylenmez.
    üçüncüsü takviye edici gıda rezaleti. evet rezalet kanunda normal beslenmeyi takviye etmek amacı ile üretilen ürün bunlar. yani bakanlık kendi diliyle normal besleyemiyoruz diyor. sağlık bakanlığı ise görevini yapmayıp işi tarım bakanlığına bırakmış. normal beslenmeyi takviye etmek içinse bu gıdalar bir hastalığı tedavi ediyor demek ki, hastalık tedavisini veteriner bakanlığına yaptırıyorlar yani tarım bakanlığına.
    sonuç iyi olmayacak gibi. gıda işi sağlık bakanlığına ait olmalı. takviye gıda, zengileştirilmiş gıda, yeni gıda işi tehlike arz eden konular ve tabidir ki rantı bol olan konular.
    (bkz: beni türk doktorlarına emanet edin)
hesabın var mı? giriş yap