• cia baskani olarak atanan ilk bayan
  • 1 ekim 1956 doğumlu olan 62 yaşındaki gina haspel, 1985 yılında abd merkezi istihbarat teşkilatı cıa’ya katıldı. 1 şubat 2017 tarihinde abd başkanı donald trump tarafından cıa direktör yardımcısı olarak atandı.

    abd başkanı trump’ın, dışişleri bakanı rex tillerson’ı görevden almasının ardından, mevcut cıa direktörü mike pompeo’nun yeni dışişleri bakanı olduğunu açıkladı. trump, twitter üzerinden yaptığı duyuruda, gina haspel’in ise pompeo’nun koltuğuna geçeceğini ve cıa tarihindeki ilk kadın direktör olacağını açıkladı.
  • (bkz: m)
  • işkenceci. kendilerinin 2002 yılında el kaide zanlısı ebu zubaydah'ın sorgulanmasında bizzat yer aldığı, sonrasında bir çok sorgulama programını da yönettiği yazılıp çiziliyor..
  • (bkz: hasbelkader) *

    nedense prison breakteki gretchen morganın yaşlılığı gibi gözüktü tipi bana.
    onun gibi sert oynayan bir eleman mı yoksa ?

    (bkz: jodi lyn o'keefe)
  • amerikanın yeni kasabı.. kadının suratından anlaşılıyor ne mal olduğu zaten.

    trump seçime giderken "acaba" demiştik, "işadamı refleksleriyle davranıp, dünyadaki karmaşaya yaptığı bu kadar yatırımı verimsiz bulup, elini eteğini ortadoğu'dan falan çeker mi, ülkeleri karıştırmaktan, insanlık dışı operasyonlardan vazgeçer mi" en azından ticari düşüncelerle bunu yapar mı diye az da olsa ümitlenmiştik.

    başkan olduğundan beri gördüklerimizden (kudüs ve ypg kararları gibi) anlıyoruz ki, seçim kampanyasında ilk düşüncemize uygun söylemler kullansa dahi seçildikten sonra "o kadar yatırım yaptık amk, bari sonunu getireyim, birşeyler kazanmadan bırakmam" demiş ve iyice tırmalar olmuş. giderek daha fazla savaşa yatırım yapan, bunun için kadroyu şahinleştiren bir tercih kullanıyor. sadece cia'nın başına bu kadını getirmesi değil, önceki başkanı da alıp dışişleri bakanı yapması, amerikan dış politikasının giderek daha açıktan saldıracağını gösteriyor.

    buradan bizim ülkemize operasyon gelebilir mi.. muhtemelen.. sözlükteki rte karşıtlarının ağzının suyu akabilir ama rte gitsin diye ülkeyi ateşe atma mantığı doğru bir mantık değil. çünkü bu adamların yöntemleri kan akıtan yöntemler. şili'de demokratik seçimlerle seçilen salvador allende'nin hükümetini düşürüp yerine pinochet'i getirmesiyle yaşananlar, bu adamların yöntemlerinin karanlıklığının sadece bir örneğidir. buna, türkiye'de 27 mayıs darbesinden itibaren yapılan bütün darbeleri ekleyebilirsiniz. yani diyeceğim trump, sabırsız bir açlıkla yaptığı yatırımın getirisini almak istiyor ve bunun için hızlıca kan akıtmaya hazırlanıyor. diplomasiyi pek sevmiyor.

    bana kalırsa biraz da fazla gazlanıyor. "ben güçlüyüm, ben süper gücüm, ne konuşcam lan bu diğer ülkelerle, parayı ben veriyorum, dediğimi yapmazlarsa döverim" kafasını yaşıyor. peki bu işin sonu ne olur. kan akar ama bu dünya amerika'ya kalmaz. bu ülkenin, en güçlü zamanında vietnam'dan çıkamadığını, (kore savaşı tarihini okuyan arkadaşlarım bileceklerdir) biz türklerin gönderdiği 5 bin kişilik kuvvet olmasa kore'de amerikan ordusunun çinliler tarafından perişan edilecek olduğu gerçeğini unutmamalıyız. bizden de onlardan da çok kan akar, belki bizden, yani ortadoğu halklarından çok kan akar ama burayı tek başına amerika yiyemez..

    bana göre trump açısından en kârlı yatırım, bu kadar yeter deyip yavaş yavaş buralardan çekilmesidir. üstelik ortadoğu konulu holywood filmleri, vietnam konulu olanlar kadar da satmıyor. yani propaganda anlamında da ciddi prestij kaybediyor.
  • abd tarihinde cia'in ilk kadın yöneticisi olarak atanan 1956 doğumlu amerikalı güvenlik bürokrasisi mensubu ve istihbaratçı.

    wikipedia - https://en.wikipedia.org/wiki/gina_haspel
  • el kaide üyelerine yönelik işkence programında rol oynaması eleştirilen cia direktörü. şimdi bu tarz gruplarla ve terör örgütleriyle mücadelede sertlik gerektiği kesin; ama sorun şu ki, ya bu gibi şeyler yanlışlıkla masum kişilerin başına gelirse diye düşününce, yine de işkenceye her şekilde karşı durmak lazım.

    https://www.nytimes.com/…torture-waterboarding.html
  • --- spoiler ---

    trump seçime giderken "acaba" demiştik, "işadamı refleksleriyle davranıp, dünyadaki karmaşaya yaptığı bu kadar yatırımı verimsiz bulup, elini eteğini ortadoğu'dan falan çeker mi, ülkeleri karıştırmaktan, insanlık dışı operasyonlardan vazgeçer mi" en azından ticari düşüncelerle bunu yapar mı diye az da olsa ümitlenmiştik.
    --- spoiler ---

    biz de boyle biseye inanabildiginiz icin salak oldugunuzu soylemistik be gulum.

    ayrica iskenceciligine dair delilleri yok ederek ayri bir suc daha islemistir. sadece bu bile cok ciddi bir suctur.

    (bkz: lock her up)
hesabın var mı? giriş yap